innehållet

hur dom här fyra klädesplaggen fick plats i det där lilla paketet vet jag inte men ni skulle ha sett våra ansikten då vi öppnade paketet ! Gud så fina plagg, tusen tusen tack igen ! fina FINA du !♥ Kramar i mängder från oss tre !
update : svar : Ja vi hittade det, då jag öppnade paketet så rev jag bort lappen där min adress stod och bara "vafan ett kuvert?" haha helt sjukt, superroligt paket verkligen, tack igen♥

O-M-G !

Åh jag tror jag döööör, mamma kom in och sa att jag hade fått post och så kommer hon in med ett paket från en bloggläsare i malmö ! ååh va sött :') TUSEN TUSEN TUUUSEN TACK ! hare redan öppnat det och kan säga att en överlcklig tjej sitter här och skriver jjust nu :'D håll utkik för senare kommer det upp bilder på innehållet :)

sittvagn

den här skönheten ( ser ut som en humle vagn eller hur? ) och en massa fler saker som alice kan ha då hon blir lite större fick vi utan Karin :) tuusen tack !
(bland annat potta, sån där ring man sätter på toan, läragåvagn, bilbarnstol för lite äldre barn, ryggsäck som barnet kan sitta i ni vet ? och lite mer smått å gott )

några knäppa onödiga saker att veta

Mitt "avslag" har slutat nu, som jag skrivit tidigare så kan man ju blöda upp till 8 veckor så jag är glad att jag slapp de :)
Har för tillfället slut på amningsinlägg så jag har trosskydd i min bh.
eller ja .. bh, har min bikiniöverdel på mig eftersom lillan spydde ner min enda bh..
Lilltjejen svettas sjukt mycket då hon sover så hon har fått värmeutslag på halsen :(
Hon är (eller var) täppt i näsan och hade svårt att andas så jag sprutade in lite bröstmjölk i näsan och det blev genast bättre ;)
ja, de är väl vad som händer och sker just nu. uppdaterar senare, kramar på er !

dagens outfit och en trött tjej

idag "går" alice runt i den här urgulliga pyjamasen som hon fått utav sin farbror och hans flickvän :)
den är i storlek 62 så vi har vikt upp ärmarna lite, annars passar den bra :) hon växer så det knakar lillfisen♥

fråga

Har ni några planer på sista april? :)

Ja vi ska först vara hemma hos daniel på "landet" där dom har en egen liten majbrasa, det kommer dit lite folk och vi ska grilla korv :) Senare på kvällen åker vi in till stan och går på en majbrasa i närheten av mina föräldrars hus där alla grannar brukar samlas, grilla och bara umgås på sista april :)

vi vill inte gå på den stora brasan eftersom det mest är en massa fulla ungdomar där som säkert vill komma fram och kika i vagnen men jag vill helre att dom ska träffa alice nykter ;)

2 veckor !

Idag blir det här gofisen två hela veckor..det har gått så himla fort samtidigt som det känns som om hon varit med oss i hela våra liv. Det är en helt otrolig känsla att vara förälder, att vara mamma ! Det går nog inte att förklara hur det känns .. men det är verkligen underbart !♥
Hon sover för det mesta, annars ligger hon bara och kollar runt, har börjat le tillbaka lite smått och är vldigt duktig på att hålla upp huvudet, har som sagt tappat naveln och har växt ur storlek 1 blöjorna. Kläderna i storlek 50 börjar sitta lite tight. Men då växer hon ju lite mer än hon "ska" också :)
på onsdag kommer bvc på besök hemma hos mig och då ska vi även väga lilla A igen. Ska bli kul att se hur mycket hon gått upp :)

det bästa jag vet

de här är det bästa jag vet, att bara ligga och mysa med min lilla familj. Min älskade fina familj :')♥

Dagens myspys outfit från i fredags

denhär myste Alice runt i hela fredagen, gounge♥

halv fråga med helt svar

har en fråga till dig/er vad är det bästa med att vara förälder tycker du /ni ? :D

Åh allt är så bra ! Då jag frågade daniel sa han "vad är inte bra!?:)" , och det stämmer.. men vad som är bäst. Jadu, det är svårt att välja ut en sak men det är nog dom där mysiga stunderna då man bara ligger och myser och det kommer en känslovåg som nästan dränker en .. då man inser att den där lilla krabaten är MIN, och kommer alltid vara.

Älskar då hon är vaken och vi ligger och pratar med varandra och nu har hon börjat le tillbaka.

Eller då någon håller i henne och hon börjar gråta, men då mamma kommer och plockar upp henne blir hon knäpp tyst. Känslan jag får då ja märker att hon verkligen älskar MIG. att det är mig hon vill vara hos♥

- - - - -

jag vet inte ifall du fick något riktigt svar direkt, men då du själv får barn kommer du förstå :') hoppas allt går bra för er ( ville inte publicera hela kommentaren i bloggen ifall du skulle ta illa upp ) och jag önskar er ett stoort lycka till, kul att du hittat hit och jag hoppas du fortsätter kika in, kram på dig och tack !♥

Upptäcker mobilen

Åh hon är så söt lilltjejen, nu upptäckte hon son mobil och låg och kollade helt fashinerad :')


babybok ?

Hej, har du/ni tänkt göra en babybok/pärm??? Jag har en sån och det är ganska kul att kolla i nu när man är äldre. Hon är såååå himla söt:))

Ja jag hade tänkt köpa en sån. Har själv en där mamma satt in bilder på mig då jag var liten och fyllt i när jag började gå, fick första tanden m.m :)

och det värmer verkligen i hjärtat då jag får sånna kommentarer om mitt barn, tack så himla mycket fina du !♥

Dricker och dricker ..

vill ni veta en liten knasig grej ? klart ni vill !
Jag har aldrig varit en "stordrickare", det vill säga att jag aldrig druckit mer än 2 glas vätska per dag. Men nu när jag börjat amma så dricker jag .. ja jag vet inte, minst 2 liter per dag, men kissar nästan ingenting. Antar att det beror på att jag ammar och att det går mycket vätska dit. Alltså jag är verkligen konstant törstig.. helt sjukt.
Frågan är om jag ska dricka ännu mer ? Ni som ammar eller har ammat, hjälp ?

bildbomb från tredje dagen i världen

Här är lite bilder från Alice 3e dag i världen, dagen vi fick åka hem :) precis 10 dagar sedan .. gud va liten hon var. Tiden går så himla fort. Imorgon blir lilltjejen två hela veckor. Tänk att hon bara varit hos oss i två veckor, det känns som om hon alltid varit här. Allt känns så naturligt och det flyter på så himla bra, vårat lilla änglabarn♥
tre trötta men glada krigare !
hälsade på hundarna :)
invigde barnsängen :)
bilderna har min storebror tagit med sin systemkamera, åh det blir så himla bra bilder !

fråga

hej! Din/eran(eller vad man ska säga) ärbäst! älskar den! men jag undrar vad (om) du saknar mest med att inte vara mamma, asså innan du blev gravid ;) Älskar bloggen! kram

Vill börja med att säga tack :D
Jag saknar egentligen ingenting. skulle aldrig byta tillbaka till mitt "gamla" liv ifall jag fick chansen. Men visst var det kul att kunna göra spontana saker var och varannan dag eller att gå ut på helgerna. Men som sagt, skulle aldrig byta tillbaka.
kramar

änglabarn !

HejHej ! Lite dålig uppdatering .. tyvärr. Men såfort jag vant mig vid livet som mamma blir det bättre ;)
Alice är fortfarande en ängel och sover hela natten med bara en eller två matpauser, hon börjar bli mammasjuk och sover helst PÅ mig :)
En rolig sak : då jag vart gravid fick jag superbra hy, nu när alice är ute så blev den genast sämre. inte jättedålig, men absolut inte lika bra som då jag var med barn :)
och vet ni !? det är inte alla småbarnsföräldrar som får sovmorgon till halv 1 varje dag ;)
Saknar att kunna sova utan bh .. haha ifall mina bröst är "fria" så sprutar det en stråle från bröstvårtorna och det slutar inte förren man "kväver" den.
aja nu fick ni veta lite onödiga saker, lite konstigt inlägg dehär, menmen nu vet ni att vi lever och som ni ser på bilden så har vi det väldigt bra :')

Ute och myser i hammocken


halva dagens outfit

haha det här är dom enda bilderna jag hann ta på dagens outfit innan den blev nerbajsad ;) söt va?
asså hon var så himla söt, smälter en smula !

en fråga, ett svar :)

Fina bilder, verkligen! :D När skulle du visa dom, som du sa att du skulle göra när du fick dom? :)

Har inte fått dom än, dom där fixade min syster åt mig i födelsedagspresent så jag har inte fått dom än, men som sagt, så fort jag har dom så kommer vissa upp på bloggen ;)

syster yster

sen födelsedagspresent utav finaste syster :) dehär är två utav bilderna som vi tog alldeles innan Alice kom till världen, fina va ? och ramarna, ååh såå snygga !

min gamla dagisfröken

idag har vi haft besök utav min gamla dagisfröken som hade med sig det här till lilla A. Hur sött som helst :')
stort tack !

fråga

Gud så söt eran lilla prinsessa är =)vem tycker ni hon är mest lik?

Tack så himla mycket :') Även ifall det tar emot ( vill att hon ska vara lik mamma ju) så är hon mest lik daniel, får hemskt mycket kommentarer om det hela tiden ;)



svar på tal.

"men det är inte säkert att alice tycker det är varmt när hon kommer från en plats som varit 36 grader"

Vill bara säga att jag inte vill ha sånna här kommentarer.Vi vet mycket väl hur vi ska ta hand om våran dotter och vi känner ifall hon blir kall eller inte !

Jag vill inte att nån ska säga vad som är rätt och fel och hur vi ska uppfostra våran dotter för de klarar vi jävligt bra själva. tack å hej

FRYSER

fick en kommentar att det såg så kallt ut då Alice låg i bara blöjan, men tro mig vi ser till att hon inte fryser ;) har ganska varmt här inne så det är verkligen ingen fara :)
ifall det var hennes "beteende" som kanske fick dig att undra så kan jag upplysa om att det var en småhungrig liten tjej på videon ;)

dagens bebis

haha trött liten tjej :)♥

trötta tjejer

Bjuder på två bilder på oss :) vi ligger mest och myser i sängen på dagarna, så skönt att gå runt osminkad i min ziperall (helt sjukt att ha den utan gravidmage :o) och bara njuta av livet som småbarnsförälder, hon är så lugn min lilla ängel, vill helst bara ligga på mammas bröstkorg och mysa♥

frågor

Kommer du att besöka din skola fler gånger?
Självklart kommer jag de :) Jag och Alice ska ner en sväng idag för att möta daniel då han slutar :)

hur känns det just den stunden Alice kom till världen? och hur kändes det efteråt ?
Oj, hur det kändes .. jag vet inte. jag var helt tom på känslor. jag förstod ingenting.. jag såg daniel gråta och fattade verkligen INGENTING .. Det tog någon timma innan det sjönk in och nu några dagar senare har jag verkligen fattat att det är mitt barn och ingen kommer för att hämta "tillbaka" henne.

är självklart världens lyckligaste tjej ! Förstår inte hur jag klarat mig utan henne i alla dessa år, vad hade jag att leva för då ? mammas fina tjej♥

fråga

vad tror ni att ni hade gjort fall du inte blvit gravid?
Hur hade ni varit och så?:'o

Åh gud .. jag vet inte ! jag vet verkligen inte. jag hade väl gått kvar på bf.. daniel och jag hade säkert skolkat ganska mycke. asså nej fy. kan inte tänka mig ett liv utan Alice♥

HEJ HOPP !

Har varit på BVC för första gången idag och det gick hur bra som helst !
Då barn föds så får man ju en födelsevikt men sen går dom ner ungefär 10% utav sin vikt den första dagen innan maten börjar fungera som den ska. Sedan ska dom iallafall gå upp ca 200 g i veckan och våran lilla knubbis hade gått upp det dubbla men det är bara bra för då funkar allt som det ska ;)

Vikt : 3890 g
Längd : 51,5 cm
Huvudmått : 36,4 cm


(bjuder på en bild på mig och Alice som Daniel la upp på Instagram, vill ni följa mig där så heter jag "mymolin" och daniel "danielkave92".)

Måste också fråga er vad ni tyckte om videon ? Ska jag fortsätta lägga upp korta klipp på Alice ?
-ser att det är många som har kollat på den men tyvärr inte lika många som lämnat spår efter sig så det är svårt att veta vad ni tycker :)
själv älskar jag då bloggare lägger upp videor för man får bättre uppfattning om allting, visst kändes tex Alice mer "levande" nu när ni sett henne låta och röra på sig ?
kommentera och säg vad ni tycker :) var anonyma ifall ni vill ( jag vet som sagt inte hur man kollar IP adresser eller vad det heter )

världens stoltaste mamma

åg jag blir helt varm i hela kroppen såfort någon ger alice en komplimang eller kommenterar något fint om henne :')

*världens stoltaste mamma*
tycker att bilden är jättefin men det är synd att mina BOMBER till bröst förstör den ..
haha ser ni förresten hur alice spanar in dom "-maat .."

tjejdag

nu har baba gått till skolan och vi är helt ensamma .. Men hittills går det superbra, vi har legat och pratat, ätit lite och bytt blöja :)
åh medans jag kommer ihåg det, lillan började följa med blicken redan efter 4 dagar ( dom brukar göra det vid 1 månads ålder) hon kan även lyfta huvudet då hon ligger på mage :) och navelsträngen lossnade efter 6 dagar :)
Aja, nu ska vi mysa ner oss i sängen igen och sova vidare sedan ska vi upp på bvc för vägning klockan 3 :)
ha det bra sålänge :)

Lillan


Svaren !

hur kändes det för dej daniel när my hade så ont?
Tyckte du att du fick "vara med" under hela tiden eller kändes det ibland som att du blev bortglömd?
Hur kändes det när det började sätta igång för My, blev du nervös eller tog du det lugnt och kände bara förväntan?
Känner man sig inte lite hjälplös som kille eller hur tyckte du att personalen var mot dig som blivande pappa?
Grät du när ni fick se eran lilla bebis?
Hur berättade hon för dig att hon var gravid och hur tänkte du?
hur hoppas du att ditt/ert liv ser ut om 10 år?
funderar du på att utbilda dig vidare, eller söka jobb direkt och vad skulle du i sådana fall vilja jobba med?
vad är det bästa med att vara pappa?
hur många barn vill du ha, om du får bestämma?
Hur tog du de när my berätta att hon var med barn?
Hjälper du till mke?
känner du att du och my inte kommer få så mke tid med varandra nu när liltjejen kommit?
Hur känns det att du behöver börja i skolan igen och att du då inte kan vara hemma med My & Alice på dagarna?
hur kändes det för dej daniel när my hade så ont?
Inge bra .. Mådde psykiskt dåligt då my hade så ont och jag inte kunde göra något åt det.
Tyckte du att du fick "vara med" under hela tiden eller kändes det ibland som att du blev bortglömd?
Det kändes som om jag fick vara med hela tiden, personalen pratade med mig hela tiden och jag fick hjälpa till med mycke så jag kände mig delaktig i allt :)
Hur kändes det när det började sätta igång för My, blev du nervös eller tog du det lugnt och kände bara förväntan?
Både och. Jag blev svinglad då my berättade att hon hade värkar och började packade väskorna i panik Försökte även ta det lugnt för att inte stressa My.
Känner man sig inte lite hjälplös som kille eller hur tyckte du att personalen var mot dig som blivande pappa?
Dom var hur bra som helst, självklart känner man sig hjälplös då man ser den man älskar mest av allt ha så ont och inte kunna göra någonting ..
Grät du när ni fick se eran lilla bebis?
Ja .. :')
Hur berättade hon för dig att hon var gravid och hur tänkte du?
Jag var med då vi fick reda på det. Först tänkte jag inte alls men sedan började jag fundera på framtiden .. hur vi skulle lösa allt. Men efter att vi pratat om det så var jag glad och förväntansfull :)
hur hoppas du att ditt/ert liv ser ut om 10 år?
Att vi har fler barn, My har gått ut skolan och har jobb och vi bor i ett hus i sundsvall :)
funderar du på att utbilda dig vidare, eller söka jobb direkt och vad skulle du i sådana fall vilja jobba med?
Ska söka jobb direkt efter jag tagit studenten nu i juni. Barnskötare ska jag jobba som :) ( dagislärare )
vad är det bästa med att vara pappa?
Har ju inte varit pappa sålänge men just nu är höjdpunkterna då vi bara ligger och gosar :)
hur många barn vill du ha, om du får bestämma?
4 stycken :)
Hjälper du till mke?
Ja :) ( ja det gör han faktiskt, helt underbar pappa! / my )
känner du att du och my inte kommer få så mke tid med varandra nu när liltjejen kommit?
Nej ! tvärt om, vi älskar bara varandra mer nu och hjälps åt med allting (blöjbyten tex).
Hur känns det att du behöver börja i skolan igen och att du då inte kan vara hemma med My & Alice på dagarna?
Bra men samtidigt jobbigt .. det är kul att få träffa kompisarna och inte sitta hemma helt isolerad men samtidigt kommer det vara jobbigt att vara ifrån Alice och My

dålig uppdatering.. jag vet.

Idag blir det tyvärr dålig uppdatering .. igen. Men det är så att Alice blir en vecka och jag blir hela 17 år så vi har inte riktigt tid för datorn idag. Men imorgon uppdaterar jag som vanligt igen :)
då blir det första dagen utan daniel också eftersom han ska tillbaka till skolan.. hur ska de gå ? Ja asså Alice blir det inga problem med, ängeln, men saknaden kommer vara stor :(

sista chansen !

snart börjar daniel svara på frågorna så är det något ni undrar så passa på att  fråga nu :)
bjuder på en morgonmys bild på mig och Alice

tar vara på tiden

hejhej och förlåt för den kassa uppdateringen, men vi har bara legat och myst hela dagen♥ Det gäller att ta vara på tiden för jag tycker att hon redan växt :o
Glöm inte bort frågestunden till daniel hörni !han svarar imorgon ;)
Nej nu är lillan hungrig (igen), vi hörs kanske en sväng imorgon ! kramar på er och tack för att ni fortsätter kika in och kommentera♥

myser så mycket vi bara kan


sillisar

haha brösten har blivit s stor att det faktiskt ser ut som sillisar :o

MAAT MAMMA !


Magen

till vänster: magen v.41 ( precis en vecka innan hon kom )
till höger: magen nu, 5 dagar efter förlossningen.
den har dragit ihop sig läskigt fort, man ser skillnad för varje dag, det är dock massa lösskinn kvar som ska dra ihop sig så den är lite slapp. hehe ;)

känsliga varnas

Nu håller naveln på att lossna. Den hårda klumpen sitter bara fast lite i mitten men är helt lös på sidorna så vi är jätteförsiktig med henne så den inte slits lös .. lite småläskigt.
(förlåt till er som är lite känsliga ..)

smilgropen

Hihi titta vilka smilgropar hon har ! Så himla charmigt, lilltjejen♥

FRÅGESTUND TILL DANIEL !

Hörni ! fick en fråga om vad daniel tyckte om förlossningen, så jag tänkte att vi kör på en frågestund till honom där ni kan fråga vad ni vill, kanske undrar ni hur han tänkte, kände och gjorde under förlossningen och vad hans tankar om framtiden är ?

Fråga på så lägger vi ut svaren i slutet av helgen ! :)

fintjejen


magen en dag efter förlossningen


pappa upp i dagen !

Hahaha jag tror att Lilla A ärvt sin sömn av pappa ;)
För övrigt så vaknade hon bara en gång i natt för att äta och ett blöjbyte. Mitt lilla änglabarn♥

såhär tycker jag !

Vet ni en sak, jag tycker att det är överskattat med amnings BH och amnings kläder. herre gud det är ju bara att dra fram tutten ?
-alla gör såklart som dom vill och alla sätt är rätt sätt, ni får gärna kommentera vad ni tycker men jag vill inte höra att det jag gör eller tycker är fel. För som sagt, alla sätt är rätt sätt !

ångrar att jag blev gravid ?

Hej! Jag undrar om du ångrar något med graviditeten och Alice. Jag tänkte eftersom du är så ung. Jag menar typ inge jobb och kanske inte så mycket pengar? Kanske ställde en konstig fråga. Men jag är också ung och älskar verkligen barn och vill verkligen ha barn nu nu nu! Dom flesta jag säger det till säger att jag har all tid i världen på att skaffa barn och borde vänta eftersom jag inte har något jobb. Btw Alice är sååå otroligt söööt!! Läser din blogg varje dag, flera gånger om dagen! Älskar att läsa din blogg! :) kramar! och ett stoort grattis till dig och Daniel att ni fick en söt liten frisk Alice! :)

HejHej, jag ångrar verkligen ingenting ! Alice är det bästa som hänt mig och Daniel. Jag har en liten familj och den är allt som betyder något för mig. Jag har hellre Alice än pengar. Att varken jag eller daniel har jobb gör inget för det går runt ändå. Allt löser sig och huvudsaken man mår bra och är omringad av människor man älskar. Då spelar pengar ingen roll.

Vill man ha barn och vet att man kan ta hand om det så skaffa ! Man har hela livet på sig att plugga och jobba. Men man måste ju som sagt kunna ta hand om och kunna försörja sitt barn så någon liten plan måste man ju ha :)

Tusen tack fina du ! kramar

Skaffat en minigris !

Haha ! inte behöver jag skaffa en minigris heller ! Jag har ju min här, Alice nöffar för fullt, sötfian !♥

invigde babysittern

Då mamma och pappa åt middag så invigde jag babysittern :) superkul ! låg och kollade runt och myste med hunden :)

tack mamas family

Fick ett babygym i "välkommen-till-världen-gåva" utav mammas familj, lycklig tjej :)
Hon tycker däremot inte att den är så rolig än men om några veckor så !

Dagens bebis

dehär är en utav fyra outfitar Alice haft på sig idag, har kräkt ner 2 utav dom och nu har vi bytt om till pyjamas och gosat ner oss i sängen :)

frågor

Lämnade många kompisar dig när du blev gravid? Eller stannade alla kvar? :)

Nej ingen utav mina kompisar lämnade mig och tur är väl de, det visar ju att dom är äkta ;)

varför är hon så gul? annars ursöt, verkligen!! :):)

Hon har lite gulsot ( något dom flesta nyfödda får som gör att dom blir lite gulare ) som tur var så hade hon inte så mycket för isåfall hade hon fått "solat" i ett dygn så det försvinner.

Men det kommer försvinna utav sig själv :)

Svar på frågestunden del 2

Känner du att du har förändrat dig som person, kanske blivit mer ansvarsfull, orolig, "mammig" i sättet, efter att du fått reda på att du ska bli mamma/blivit mamma?
Asså jag känner faktiskt skillnad, de gör jag. Är däremot den som är mest "hårdhänt" med Alice men de kanske är normalt. Jag vågar liksom ta tag lite mer medans daniel är jätteförsiktig och tror att hon ska gå sönder ifall man byter blöja ;) Släkt och vänner som håller i henne är ju också extra försiktig, speciellt min mamma ;)
Då jag var gravid kände jag också att jag började bry mig mer om folk och självklart skärpte jag till mig lite. Nu är jag ju inte bara tonåring, jag kan inte kasta ur mig en massa kommentarer eller springa runt och göra "bus" , jag har ju en liten tjej att ta hand om ch vara förebild för. Men det betyder ju inte att man inte kan ha kul ;)
Hur reagerade djuren när dom fick träffa Alice? :)
Va kul att du tog upp det, vi tyckte det var jätteviktigt att djuren fick nosa på henne innan hon "kom in". Bamze (våran hund) tyckte att hon var jättespännande men han var lite avvaktande och rädd för att göra fel tror jag. Ena katten bryr sig inte tycker bara att sakerna luktar extra spännande och den andra smyger runt och spanar in henne hela tiden. Ingen av dom är rädd och det tar väl ett tag innan dom vänjer sig. Har däremot inga djur inne på vårat rum pga allt hår och för att dom inte ska råka skada Alice på nåt sätt :)
Jag undrar om du kommer att börja "träna bort" magen nu eller sen efter ett tag? OM du tänker göra det, kan du inte lägga upp bilder på "resultaten typ varje vecka? Så ser man den blir mindre och mindre nu, istället för större och större :)
Njae .. ifall ni verkligen vill de kanske. Jag har verkligen komplex över min mage och har alltid varit lite små mullig. Men det är säkert bra för mig och mitt självförtroende så vi kan ju testa ;)
Hade däremot inte tänkt träna eftersom det aldrig varit min grej, istället blir det många promenader och lite nyttigare mat. Tänkte även testa den kända vattenmetoden, menmen mer om det sen ! ;)
Tror du att ni kommer ha ett smeknamn för Alice??? Vissa har smeknamn som hänger med hela deras liv, eller har ni redan ett??? Förutom sötnos etc. Lite konstig fråga^^ Hoppas du förstår vad jag menar^^
Ja de är ju inte riktigt något man planerar, men vi håller på att testa oss fram vad som känns rätt ;) Humlan sitter fast på min tunga eftersom min lilla kanin ( min bebis<3) hette så och Lillan är döpt efter henne .. men vi får se, ifall vi börjar kalla henne något så kommer det säkert upp på bloggen ett antal gånger ska du se ;)
Har en fråga ,när man får värkar får man dom då i magen eller mellan benen ?
Det kanske är självklart för vissa men jag har alltid undrat... :)
Längst ner på magen typ i midjan. precis som mensvärk :) endel får även ont i ryggen och ner mot rumpan.  Det är inte alls så självklart, själv visste jag ingenting innan jag blev gravid så det är bra att du frågar ifall du undrar :)
Svarade på några fler frågor men har ni fler så vet ni att det bara är att fråga så kommer svaret upp i bloggen under dagen :)

Känner du att du har förändrat dig som person, kanske blivit mer ansvarsfull, orolig, "mammig" i sättet, efter att du fått reda på att du ska bli mamma/blivit mamma?
Asså jag känner faktiskt skillnad, de gör jag. Är däremot den som är mest "hårdhänt" med Alice men de kanske är normalt. Jag vågar liksom ta tag lite mer medans daniel är jätteförsiktig och tror att hon ska gå sönder ifall man byter blöja ;) Släkt och vänner som håller i henne är ju också extra försiktig, speciellt min mamma ;)
Då jag var gravid kände jag också att jag började bry mig mer om folk och självklart skärpte jag till mig lite. Nu är jag ju inte bara tonåring, jag kan inte kasta ur mig en massa kommentarer eller springa runt och göra "bus" , jag har ju en liten tjej att ta hand om ch vara förebild för. Men det betyder ju inte att man inte kan ha kul ;)
Hur reagerade djuren när dom fick träffa Alice? :)
Va kul att du tog upp det, vi tyckte det var jätteviktigt att djuren fick nosa på henne innan hon "kom in". Bamze (våran hund) tyckte att hon var jättespännande men han var lite avvaktande och rädd för att göra fel tror jag. Ena katten bryr sig inte tycker bara att sakerna luktar extra spännande och den andra smyger runt och spanar in henne hela tiden. Ingen av dom är rädd och det tar väl ett tag innan dom vänjer sig. Har däremot inga djur inne på vårat rum pga allt hår och för att dom inte ska råka skada Alice på nåt sätt :)

Jag undrar om du kommer att börja "träna bort" magen nu eller sen efter ett tag? OM du tänker göra det, kan du inte lägga upp bilder på "resultaten typ varje vecka? Så ser man den blir mindre och mindre nu, istället för större och större :)
Njae .. ifall ni verkligen vill de kanske. Jag har verkligen komplex över min mage och har alltid varit lite små mullig. Men det är säkert bra för mig och mitt självförtroende så vi kan ju testa ;)
Hade däremot inte tänkt träna eftersom det aldrig varit min grej, istället blir det många promenader och lite nyttigare mat. Tänkte även testa den kända vattenmetoden, menmen mer om det sen ! ;)
Tror du att ni kommer ha ett smeknamn för Alice??? Vissa har smeknamn som hänger med hela deras liv, eller har ni redan ett??? Förutom sötnos etc. Lite konstig fråga^^ Hoppas du förstår vad jag menar^^
Ja de är ju inte riktigt något man planerar, men vi håller på att testa oss fram vad som känns rätt ;) Humlan sitter fast på min tunga eftersom min lilla kanin ( min bebis<3) hette så och Lillan är döpt efter henne .. men vi får se, ifall vi börjar kalla henne något så kommer det säkert upp på bloggen ett antal gånger ska du se ;)
Har en fråga ,när man får värkar får man dom då i magen eller mellan benen ?
Det kanske är självklart för vissa men jag har alltid undrat... :)
Längst ner på magen typ i midjan. precis som mensvärk :) endel får även ont i ryggen och ner mot rumpan.  Det är inte alls så självklart, själv visste jag ingenting innan jag blev gravid så det är bra att du frågar ifall du undrar :)

Nytt till Alice

Leggins med "inbyggd" kjol och en cardigan, båda för 50 kr och ett par strumpbyxor, 59 kr allt från lindex
Två stora badlakan (119;- st) till Alice och 10 stycken små spy handdukar ( 2,50;- st ) :) från jysk
en hello kitty som daniel valde och en med det kända uggle mönstret som jag valde ! är helt kär i den :)

SHOPPAT !


hälsade på morbror en sväng

Vi tog en liten spontansväng hem till morbror, jättemysigt att åka bil tycker Alice och det är bra att hon får lite dagsljus på sig eftersom hon hade lite gulsot. Men den var inte så "kraftig" att hon behövde stanna ett dygn till på sjukhuset för att sola bort den :)
( hehe björndräkten är lite stor fortfarande men varm och gosig )

lillefot


Mamma älskar dig

mammas finfinfa tjej :')♥
( förlåt för alla gullgull inlägg, är nog inne i den kända bebisbubblan )

4 snabba !

Charmtrollet imorse♥
ser ni vad mycke hår hon har ?

Svar på tal :)

jag skulle väcka min pojke om han inte åt på över 3 timmar när jag va på dom 3 första dygnen:o
Sen ska man helst inte börja med nappen än det kan göra så hon ej komma få tag på bröstet sen, hon måste först lära sej suga riktigt i 2 veckors tid tror jag de va, så du vet:)

Jasså, dom säger så olika, till oss sa dom att dom första dygnen inte är så viktig för då sover dom mest, men inatt åt hon var tredje timma så det är ingen fara :) Ifall hon är hungrig så säger hon till och eftersom amningen går så bra och jag har mjölk så det räcker så är det ingen fara att hon "svälter" :)

Dedär med nappen hade vi tänkt vänta i en vecka med eftersom vi också hört att dom lär sig "suga fel" men eftersom Alice har sånt snuttbehov och skulle helst vilja snutta hela tiden så blev vi rekomenderade napp eftersom hon tog bröstet efter bara någon timma i världen och det har inte påverkat amningen.

Men tack så jättemycket för varningen eller vad man ska säga, men det är nog olika från barn till barn och man gör ju som man själv känner är rätt och det som är bra för ens egna barn :) kramar

Första badet

(3 dagar gammal)

Hur är det med oss, vad händer och hur går det ?

Fick en fråga om jag kunde berätta hur allt går här hemma och självklart kan jag det !
Amningen rullar på och hon äter väl varannan ungefär, en rackare på att snutta är hon så nappen får ersätta bröstet där emellan ;) Den största delen uta dygnet sover hon men någon timma är hon vaken och tittar runt på allting (så himla söt då hon gör det). Bajsandet har kommit igång på riktigt nu, tror att vi bytt kanske 7 bajsblöjor idag och alla med ett stort leende på läpparna, haha vi får se hur länge de stannar kvar ;) Just nu är vi bara så glad att allt flyter på som det ska :)
Rapa efter maten är hon däremot inte så duktig på och det vill helst komma ut på andra sidan om ni förstår vad jag menar ;)
Nätterna går jättebra, hon vaknar en kanske två gånger per natt och vill ha mat men hon skriker inte utan börjar smacka och leta bröstet.
Enda gångerna hon skriker är då vi byter blöja annars är hon knäpptyst :) Hon är verkligen en liten ängel men vem vet, det kanske är lugnet före stormen !
Ja vad annars .. det händer inte så mycket. Vi bara myser här hemma hela dagarna, vi måste passa på nu ! Daniel är bara ledig från skolan den här veckan sen blir jag och Alice ensam på dagarna ..
men det ska nog gå det också ska ni se ! :)
undrar ni något så är det som vanligt bara att fråga, kramar

helt sjukt..

rycker fortfarande till ibland då jag ser Alice någonstans. Tex idag då jag kom in i rummet (daniel var där hon var inte ensam mitt på sängen) och hon låg mitt på sängen. I mitt rum .. Asså det är så sjukt.. att den där lilla sötnosen faktiskt är min. MIN ! daniel och min lilla tjej som vi har skapat och som vi kommer uppfostra. Jag är helt fylld med känslor så jag vet inte vad jag ska känna.. Ska jag gråta eller skratta ?
älskade fina unge, du är det bästa som hänt mig och jag ångrar ingenting. Du kanske inte var planerad men du var då fan inte oönskad ! Välkommen och älskad från första stund♥

Svar på frågestunden del 1

Jag undrar hur magvärken du hade som symptom kändes?
Precis som mensvärk, väldigt kraftig mensvärk som höll i sig ett tag, försvann och kom tillbaka :)
Vad kommer vara hennes fullständiga namn?
Alice Cecilia Humla Kåveland
Funkar amningen bra?
Amningen funkar väldigt bra, var rädd att jag skulle få problem med den men hon hajjade tekniken direkt och det har funkat bra sedan dag 1 :) redan efter ett dygn ändrade bajset färg och det brukar normalt ta upp till 3-4 dagar !
Känner du dig okej efter förlossningen?
Ojoj att jag gjorde ! Var på benen direkt och kastade in mig i duschen sen fick vi besök bara någon timma efter hennes födsel ;)
Hade dock ont i rumpan hehe och var trött eftersom jag inte sovit på två nätter :)
Kommer barnet få dit efternamn eller pappans?
Hon kommer ha Daniels efternamn, alltså Kåveland :)
Vad är du/ni mest rädd för??? angående att uppfostra ett barn
Vi känner oss jättelugn då det gäller uppfostran, kommer göra det som känns rätt och försöka vara så närvarande föräldrar som möjligt  och göra saker med henne istället för att titta på. Men det vi är mest rädda för är att något hemskt ska hända henne såklart.
Hur känns det att vara utan "magen" nu?
Haha jadu, jag tänker inte så mycket på det men jag ser den krympa för varje dag. Känns dock lite konstigt att det tar så lång tid innan handen tar i magen och att den inte slår i allt och alla :) Är också glad att kunna sova på magen igen !
Hur känns det att äntligen vara mamma?
Helt underbart ! Jag har nog inte fattat det riktigt än men jag får mina små "moments" då jag inser att jag faktiskt är mamma ! Att den där lilla ängeln är MIN och att vi inte ska lämna tillbaka henne till någon. Min finfina tjej :')
Var barnmorskorna snälla?
ÅH ! snällare människor finns ju inte ! Vet inte vad jag ska säga förutom att dom måste vara världens bästa människor, dom gör verkligen ALLT för en !
Tror du att du kommer visa Alice den här bloggen i framtiden ,så att hon kan läsa bloggen när hon blir äldre,och se hur det var medans hon var i din mage?
Ja självklart ! Hade inte ni tyckt det var kul att läsa om era mammors tankar då dom väntade er ? det hade jag :D
Det här har jag undrat väldigt länge, när man blir gravid så blir man ju ganska stor, men när själva barnet är ute ur magen hur är den då? Kan inte du lägga upp en bild på din mage?
Självklart kan jag visa bilder ! :) Då Alice kom ut såg man magen sjunka ihop och "flyta" omkring. helt platt. helt mjuk. jättekonstig känsla ;)
Hur känns det nu,när hon äntligen är här?
Helt perfekt ! Alla pusselbitar är liksom på plats, den där magen som vi kallat Alice i 9 månader har entligen fått ett ansikte, och ett väldigt sött sådant ;)
Bild på hennes navel?
Ska bli !
Och vem klippte navelsträngen?
Daniel klippte navelsträngen, som att klippa i en bläckfiskarm sa han ;) Lite småläskigt.
Hur kändes det med ryggbedövning eller vad det heter om du nu tog det:) Känns det inte att man har ont när man krystar i värkarna? Jag tog ju inte det och för mig gjorde det skit ont varje gång värken komme, så man försvann som i smärtan.
Nej jag hann inte få ryggmärgsbedövning, ville inte ha det heller men då jag hade som ondast så ville jag bara dö, därför tvingade jag ivääg barnmorskan att hämta den även fast hon sa att vi inte skulle hinna.
Då hon kommit ut ur rummet så fick jag krystvärkar och daniel larmade ! Jag tyckte däremot inte att det gjorde ont alls att krysta ;) Använde knappt lustgasen heller, värkarna gjorde ont som ***** men jag tyckte som sagt inte att krysta gjorde ont :) Men det är väl olika från person till person :)
hur känns det nu, har du "fattat" än att du blivit mamma ? :)eller är du nästan i chock fortfarande ?
Jag får somsagt mina "moments" men fattar inte att det är MITT barn. Jag som har ansvaret. Jag nästan väntar på att någon ska säga vad jag ska göra eller att "hennes riktiga mamma" ska komma och ta henne. Men det sjunker väl in snart antar jag ;)
Känns bara så konstigt att se henne. Hon är ju så obekant liksom. Jag har ju aldrig sett henne förut ;)
gör de ont att kissa efter förlossningen?
Åh .. eftersom jag fick sys litegrann så svider det då jag kissar eftersom kisset är salt och åker i såret. Men det går över efter några dagar :)
På sjukhuset hade dom en liten "minidusch" bredvid toan som man spolade med i underlivet medans man kissade så att det inte sved, superbra idé och typ det enda jag saknar här hemma ;)
Jag var så himla sugen så jag tjuvstartade med att svara men det är bara att fortsätta fråga så gör vi en del 2 också ! :)

Jag undrar hur magvärken du hade som symptom kändes?
Precis som mensvärk, väldigt kraftig mensvärk som höll i sig ett tag, försvann och kom tillbaka :)
Vad kommer vara hennes fullständiga namn?
Alice Cecilia Humla Kåveland
Funkar amningen bra?
Amningen funkar väldigt bra, var rädd att jag skulle få problem med den men hon hajjade tekniken direkt och det har funkat bra sedan dag 1 :) redan efter ett dygn ändrade bajset färg och det brukar normalt ta upp till 3-4 dagar !
Känner du dig okej efter förlossningen?
Ojoj att jag gjorde ! Var på benen direkt och kastade in mig i duschen sen fick vi besök bara någon timma efter hennes födsel ;)
Hade dock ont i rumpan hehe och var trött eftersom jag inte sovit på två nätter :)

Kommer barnet få dit efternamn eller pappans?
Hon kommer ha Daniels efternamn, alltså Kåveland :)
Vad är du/ni mest rädd för??? angående att uppfostra ett barn
Vi känner oss jättelugn då det gäller uppfostran, kommer göra det som känns rätt och försöka vara så närvarande föräldrar som möjligt  och göra saker med henne istället för att titta på. Men det vi är mest rädda för är att något hemskt ska hända henne såklart.
Hur känns det att vara utan "magen" nu?
Haha jadu, jag tänker inte så mycket på det men jag ser den krympa för varje dag. Känns dock lite konstigt att det tar så lång tid innan handen tar i magen och att den inte slår i allt och alla :) Är också glad att kunna sova på magen igen !
Hur känns det att äntligen vara mamma?
Helt underbart ! Jag har nog inte fattat det riktigt än men jag får mina små "moments" då jag inser att jag faktiskt är mamma ! Att den där lilla ängeln är MIN och att vi inte ska lämna tillbaka henne till någon. Min finfina tjej :')
Var barnmorskorna snälla?
ÅH ! snällare människor finns ju inte ! Vet inte vad jag ska säga förutom att dom måste vara världens bästa människor, dom gör verkligen ALLT för en !
Tror du att du kommer visa Alice den här bloggen i framtiden ,så att hon kan läsa bloggen när hon blir äldre,och se hur det var medans hon var i din mage?
Ja självklart ! Hade inte ni tyckt det var kul att läsa om era mammors tankar då dom väntade er ? det hade jag :D
Det här har jag undrat väldigt länge, när man blir gravid så blir man ju ganska stor, men när själva barnet är ute ur magen hur är den då? Kan inte du lägga upp en bild på din mage?
Självklart kan jag visa bilder ! :) Då Alice kom ut såg man magen sjunka ihop och "flyta" omkring. helt platt. helt mjuk. jättekonstig känsla ;)
till vänster är magen direkt efter förlossningen och till höger dagen efter. Kan lägga upp hur den ser ut nu senare ;)
Hur känns det nu,när hon äntligen är här?
Helt perfekt ! Alla pusselbitar är liksom på plats, den där magen som vi kallat Alice i 9 månader har entligen fått ett ansikte, och ett väldigt sött sådant ;)
Bild på hennes navel?
Ska bli !
"klumpen" är stenhård och kommer att lossna inom en vecka, kan lägga up bild hur det ser ut efteråt också :)
Och vem klippte navelsträngen?
Daniel klippte navelsträngen, som att klippa i en bläckfiskarm sa han ;) Lite småläskigt.

Hur kändes det med ryggbedövning eller vad det heter om du nu tog det:) Känns det inte att man har ont när man krystar i värkarna? Jag tog ju inte det och för mig gjorde det skit ont varje gång värken komme, så man försvann som i smärtan.
Nej jag hann inte få ryggmärgsbedövning, ville inte ha det heller men då jag hade som ondast så ville jag bara dö, därför tvingade jag ivääg barnmorskan att hämta den även fast hon sa att vi inte skulle hinna.
Då hon kommit ut ur rummet så fick jag krystvärkar och daniel larmade ! Jag tyckte däremot inte att det gjorde ont alls att krysta ;) Använde knappt lustgasen heller, värkarna gjorde ont som ***** men jag tyckte som sagt inte att krysta gjorde ont :) Men det är väl olika från person till person :)
hur känns det nu, har du "fattat" än att du blivit mamma ? :)eller är du nästan i chock fortfarande ?
Jag får somsagt mina "moments" men fattar inte att det är MITT barn. Jag som har ansvaret. Jag nästan väntar på att någon ska säga vad jag ska göra eller att "hennes riktiga mamma" ska komma och ta henne. Men det sjunker väl in snart antar jag ;)
Känns bara så konstigt att se henne. Hon är ju så obekant liksom. Jag har ju aldrig sett henne förut ;)
gör de ont att kissa efter förlossningen?
Åh .. eftersom jag fick sys litegrann så svider det då jag kissar eftersom kisset är salt och åker i såret. Men det går över efter några dagar :)
På sjukhuset hade dom en liten "minidusch" bredvid toan som man spolade med i underlivet medans man kissade så att det inte sved, superbra idé och typ det enda jag saknar här hemma ;)
Är du hennes vårdnadshavare? Tänkte eftersom att du är minderårig? Blir du myndighetsförklarad eller är dina föräldrar fortfarande dina vårdnadshavare?
Mina föräldrar har ansvar för MIG och är mina vårdnadshavare, Alice är MITT och daniels barn och därför är VI hennes vårdnadshavare :) Ålder spelar ingen roll. Jag är hennes mamma och har fullt ansvar för henne, mina föräldrar har inget alls :)
Blev du irriterad på barnmorskorna någon gång? Tyckte du att dom var i vägen?
Nej absolut inte, svor väl lite och tyckte hon var elak som tvingade mig att stå kvar i duschen då jag bara ville lägga mig ner ;) Men dom är van och är fortfarande lika trevlig hur mycket man än skriker och svär ;)
Var det inte jobbigt att dom stod och tittade på ditt underliv? :o
Asså det var en utav sakerna som jag var mest "rädd" för.. att folk skulle känna och KOLLA i mitt underliv, men helt ärligt så bryr man sig inte. man har så ont att ingenting spelar någon roll. Gick runt naken eller i öppen morgonrock under hela förlossningen och värkarbetet och "blottade" mig nog för minst 10 olika läkare och barnmorskor Och jag skämms för min kropp och har aldrig visat mig naken för någon utom daniel ;)
Timmarna innan förlossningen när du gjorde dina toalettbesök, kändes det inte konstigt då? Som att du skulle födda?
Haha vilken lustig fråga, nej de gjorde det faktiskt inte kändes helt normalt ;)
När Alice föddes, kom det ut en MASSA blod då? Gjorde du "nummer 2"?
Japp, kom en massa blod säger daniel, själv såg jag ju inte. har bild på moderkakan som ligger i allt blod men det kanske inte uppskattas ifall jag lägger upp den ;)¨
Gjorde inte nummer två, det kändes däremot som om jag gjorde det men de var bara Alice jag kände, haha som jag skrev i förlossningsberättelsen så var det precis som att skita ;)
Är ni fortfarande helt besluten om att hon ska heta just Alice?
Japp ! :)
Kommer hon bli döpt?
Ja vi ska ha dop i sommar :)
Hur reagerar folk i din omgivning nu när dom ser dig gå runt med barnvagn och allt?
Dom kollar och gör den där typiska "smygtitten" ( som inte alls är särskilt diskret) då man tittar ner i vagnen efter att man paserat, haha ! Men det har jag inget emot, blir bara glad då folk stannar och beundrar vårat mästerverk :')
Har ni mycket besök? Är det många som hör av sig och vill veta hur det går?
Har inte haft så mycket besök här hemma, var ju däremot på skolan idag och där var det många som kom fram och kikade på henne och frågade frågor :)
Vi får vääldigt mycke kommentarer på facebook och mammas telefon ringer konstant då släkt och vänner undrar hur de går :)
Lång knasig fråga och menar absolut inget illa!

Såg nyss bilderna på hennes navel, tycker du inte det är lite äckligt med naveln ? jag visste inte att bebisar hade så, men jag personligen bruka tycka det är lite äckligt med katter och hundars torkade navelsträngar. samma med när hon precis kom ut och dom la upp henne var inte det äckligt? Eller tvättade dom av henne ordentligt eller torkade dom bara av lite snabbt?
jag vet det låter konstigt men jag har lite fobi för sånt (även bajs o spya) och är lite fundersam på hur jag ska klara av ett barn nån gång i tiden , täker man inte på det äckliga? är man bara så glad för sitt lilla underverk?
Tar verkligen inte illa upp, tyckte precis som du innan :) nu är naveln stenhård så jag tycker inte den är äcklig :) då hon låg på min mage och navelsträngen gick in i mig så kändes det jättekonstigt.
Då hon kom ut torkade dom henne lite snabbt men det dom är inkletade i är jättebra för deras hud och ska helst torka in lite i huden :) Hon var alltså fortfarande fuktig och blodig då hon kom upp på bröstet men det tänker man inte på. Trodde själv att det skulle vara jätteäckligt men man bryr sig verkligen inte om att det är kletigt i det läget. Bajset och spyan vänjer man sig snabbt vid. Man hör så mycket skräckhistorier om sånt hela tiden men det är vekligen inte farligt alls !

Själv kan jag knappt ta upp hundbajs i en påse eller tömma kattlådan. Barnens bajs och spya är LINDRIGT jämfört med djurens ;) och du verkade ju ha djur så ett litet barn kommer inte vara något problem :) kramar

Världens bästa pappa


gårdagens kvällsmys i kusins gamla klänning


lillskruttan


första barnvagnsturen

Vi följde som sagt med daniel till skolan idag och invigde barnvagnen, supermysigt tyckte Alice som sov sig igenom hela promenaden och även inne på skolan då alla flockades runt vagnen för att kika på henne :)
Men hörni, har ni inga fler frågor ? Vill bara svara på allt nu och lägga upp :) Är det något ni vill se, fick tex frågan om jag kunde visa min mage efter förlossningen så det kommer bilder på det :) FRÅGA PÅ !

magen direkt efter förlossningen


Vad är de där för en liten krabat ?



Konstig liten sak tycker Leo, men lite spännande är hon ;)

Mot skolan med pappa D !

Dagens bebisoutfit

Pappa som valde ;)

Några bilder från kameran

världens finaste!

Första bilden

jag ser ju heelt borta ut. Tror inte jag riktigt fattade vad som hade hänt. Daniel stod bredvid och lyckades ta kort även fast han grät som ett litet barn *sötnosen*♥

FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSEN

vid 22:00 började "förvärkarna" att komma med ca 10 minuters mellanrum, men jag låg kvar på golvet och spelade wordfeud på min nya Iphone ;) Hehe, där låg jag iallafall till 23-23:30 nån gång för då skickade jag ut lillebror från rummet och kröp ner i sängen bredvid daniel och berättade att jag haft ont. Vi började klocka värkarna och dom hade ca 5 minuters mellanrum nu, men var fortfarande lite oregelbundna.
image description
Vid midnatt någon gång så smsade jag mamma och man hörde hur hon bokstavligt SPRANG ner för trappen, haha det var ju inte direkt akut ;) Jaja, vi ringde förlossningen och dom tyckte inte det verkade vara nära men eftersom jag hade så ont så beslöt vi oss för att jag skulle åka in så jag kunde sova på natten och samla kraft.
10 i 1 på natten tryckte vi på klockan inne på akuten, woho vilken känsla ! Vi fick komma in på ett rum där jag fick göra ctg kurva och vi kollade hur öppen jag var. Bara 1 cm .. suck. Barnmorskan drog in en extrasäng åt daniel sen fick jag smärtstillande och sömntabletter samt värmekuddar på magen och ryggen sen somnade vi .. ( runt halv 2 - 2 )
Som ni kanske förstår så kunde varken jag eller daniel sova speciellt bra och vid 7 är vi båda vakna och får frukost :)
Klockan 10, 1 cm öppen och jag har fortfarande hemska förvärkar (tyckte jag då, inget emot dom riktiga) så jag ville bada och vi fick byta till rummet med platt-tv och badkar med massagestrålar, mmhm sköönt ! Där fick jag en drink och sedan lunch i badet, lyxigt värre ;)
16:00 2 cm öppen och sjuuukt trött och kan inte sova pga smärtan så jag får morfinspruta i rumpan ( hehe, daniel höll på att svimma eftersom han är nålrädd, men han låg som tur var i en säng bredvid redan ;) Fick däremot middag innan eftersom man kan må lite illa efter morfinet ( för er som inte vet så är det muskelavslappnande så jag kunde inte gå efteråt ) Somnade inte men låg och blundade så kroppen fick vila.
18:00 "vaknade", pratade lite med daniel, satt på pilatesbollen och fick massage då värkarna kom, emellan dom så spelade vi wordfeud emot varandra ( haha hade aldrig klarat dehär utan mobilen )
22:00 Får full sovdos samt värktabletter, morfinspruta och varma kuddar.
04:00 Larmade barnmorskorna efter att ha vandrat runt i rummet ett tag.. hade så ont .. Fortfarande 2 cm öppen, får varma kuddar igen och massage av daniel.
image description
.. 50 minuter senare larmade jag igen eftersom jag hade så ont. Fick sterila kvaddar fram. Vet inte riktigt vad det var men dom stack in nålar i mig och sprutade in något tror jag. Gjorde svinont .. och daniel höll på att svimma igen ;)
Drygt en timma efter det ( hade fortfarande inte sovit) larmade jag igen, då satt jag i badet eftersom jag hade så ont men det fanns inget mer att göra..
06:00 gjorde ctg kurva igen och allt var bra
07:00 4 cm öppen ! Blev sjuukt glada  båda två, nu var det igång och det kändes. Satte mig på pilatesbollen och fick börja ta lustgas ( smakade illa och jag började må illa utav den och var rädd att spy, därför användes den inte så flitigt ) Daniel satt bakom och masserade mig genom värkarna.
08:00 Barnmorskan tog en "stor virknål" som hon tog hål på hinnan med så vattnet gick. Kändes inte alls :)
09:00 Duschar ! Fyfan va ont det började göra nu. Stor i duschen med den där ställningen ni såg på bilden där uppe och daniel spolade HETT vatten med hård stråle på magen då jag hade värkar. Började gå på plats av ren instinkt för det gjorde så ont. Vill bara lägga mig i sängen och DÖÖ men barnmorskan "tvingar mig" att stå i duschen till 10. Det gick faktiskt snabbt :o blev chockad då jag såg att jag stod där en timma, ojoj.
10:00 Lägger mig i sängen och skriker efter ryggmärgsbedövning, men då barnmorskan lämnat rummet så känner jag att jag måste krysta ! Börjar göra det och daniel säger till en barnmorska att nu är det pågång !
10:17 efter 17 minuters krystande kom underverket :') ( krysta gjorde inte ont alls ! Var så skööönt. Inga värkar, ingen smärta, bara att trycka på precis som om man skiter, haha ! )
Lillan hade navelsträngen löst runt halsen och var lite blå men det var ingen fara. Hon var däremot lite slapp utav morfinsprutorna jag fått så hon fick "motgift" för det :)
Moderkakan kom ut, snabbt och smärtfritt och den var formad som ett hjärta ( ovanligt sa barnmorskan ) kärleksbarnet :')
Jag sprack inte, men fick bristningar på insidorna av blygdläpparna, barnmorskan sprutar nån bedövning på och syr med tråd som försvinner utav sig själv :)
Hon greppade bröstet direkt och allt var superbra ! måste sluta lite snabbt u, har en hungrig tjej bredvid !
update : På kontrollerna igår och idag var allt superbra ! Frisk och glad liten tjej, ovanligt duktig på att suga ( haha ) har dock liiite gulsot med det går över utav sig själv, hon behövde som tur var inte stanna ett dygn till för att " sola bort det " :)

FRÅGESTUND !

Tänkte att det passade bra med en frågestund nu efter förlossningen, ni har säkert massor med frågor och jag svarar gärna, hur konstiga dom än är ;)
trötta men glada familjen några timmar efter förlossningen ♥

En massa suddiga mobilbilder från igår och hemfärden idag



Några timmar efter förlossningen ( besök av mammas familj )

Trött Mamma efter förlossningen ;)
( Morbror Andreas som står för bilderna )

Hej igen !

Okej nu är vi hemma (pust) ! Kunde inte blogga ifrån mobilen för det blev nåt knas, det har trillat in många gratulationer och vi tackar så hemskt mycket ! Har även fått många frågor så jag tänkte att vi kan köra på en frågestund senare, ska bara fixa lite här hemma och få ordning på allt ;)
Förlossningsberättelse kommer upp senare med lite bilder :)
Och för er som ville skicka presenter ( vilket ni absolut inte behöver göra eller känna er tvingade till ) så är adressen : Betesvägen 2, 881 35, sollefteå
Nu ska jag lägga in lite bilder på datorn och göra ett bildbombinlägg :)
kram på er fina människor !

SENASTE TIMMARNA I BILDER

Underbara älskade unge ♥
fika på silverbricka och en stolt pappa :')
mums mums, ville snutta redan efter en timma i världen :)
blond liten tjej sov sig igenom besök utav farmor, farfar, morfar, mormor och sina två morbröder :)
och titta vad som hände med morsanmys ansikte samt bröstkorg efter förlossningen, en massa röda prickar (antagligen pga alla hormoner) , skumt ;)
nu har lillskruttan en ny torr blöja och sin rosa pyjamas på sig, godnatt från oss 3 ! Kramar i mängder och tack för alla fina kommentarer, värmer väldigt mycket♥

kan stolt kalla mig själv mamma !

Idag klockan 10:17 kom den 3720 g tunga och 51 cm långa Alice till världen :')

Vandrat

Har precis gått och hämtat kvällsfika så snart kommer barnmorskan med sömn och värktabletter så att jag förhoppningsvis kan sova ut riktigt.. Kroppen är så slut att jag skakar :(
Huva..


Godmorgon

Måste bara börja med att tacka för alla fina kommentarer, det hjälper verkligen ska ni veta :')

Har iallafall fått vila lite nu, även fast jag inte kunde somna pga värkarna ..

Innan lunch var jag bara öppen 2 cm så jag är inte i förlossningsfasen än.. De är en tjurig liten tjej där inne ska ni veta ;)

Bjuder på en bild på den trötta rödrosiga "blivande" mamman


---

Ingen bebis men ont som tusan. Fått morfinspruta så jag kan sova kramar


Bild

Såhär ser hon ut


Pappa DK bloggar

Hej hej, pappa Daniel här ;) just nu ligger My i badet och dricker på sin goda drink och bara myser. Men ingen Alice än tyvärr.


Morgon

Godmorgon, sovit sisådär faktisk.. Haha blev helt full av sömntabletten och såg massa saker i syne ;) nu ska vi se vad som händer, vågar inte trycka på larmet så vi ligger nog vaken ett tag först , vi har ju faktisk med oss godis och fika :).
Och ifall det blev oklart så , ingen bebis än :)


Förlossningen

Är på förlossningen nu. Ska få sömntablett så jag kan sova ut. Daniel ligger bredvid .. Kramar


Klockan

Lite ojämna? Asså åh jag vet inte vad jag ska göra.. Kanske borde smsa mamma?


6 MINUTER

Oj lite stavfel i förra inlägget men fick "värk" mitt i och var helt skakis.. Ligger i sängen med Daniel nu med "värkar" med 6 minuters mellanrum. Tagit 2 Alvedon så vi får se om det hjälper


FOSTERSTÄLLNING

Vet inte ifall fege är förvärvar eller ifall det är något på g .. Ligger iallafall i FOSTERSTÄLLNING på golvet med värkar som kommer och går. Fyfan va ont de gör. Kämpar för att hålla tårarna inne. Ska be Daniel klocka "värkarna".. Håller er uppdaterade, kramar !


IPHONE

Fick en iPhone 3GS 32GB av älsklingen i tidig födelsedagspresent ! *lycklig tjej*! Älskar dig Daniel <3

Haha aaw va söt Daniel var på den här bilden :')


INGEN BEBIS ÄN !

HejHej fortfarande ingen bebis, men jag tror att det är på gång eftersom jag har haft hemska "flytningar" i konstig färg och imorse kom det lite blod så slemproppen är pågång nu ;)
Wihoo ! kanske en liten bebis idag eller imorgon ?

ONTONTONT

Usch vilken "mensvärk" jag har efter att barnmorskan "rörde runt" där nere.. Ont i höfterna har jag också så jag inte vet vart jag ska ta vägen ! Funderar på att ta mig en varm dusch och en alvedon så kanske det går över ..


kom ut nu !

IGÅNGSÄTTNING PÅ SÖNDAG

HejHej imorse var vi på undersökning igen, vi kollade så lillans hjärtslag var bra, fostervattnet var bra och jag var 1 cm öppen. Så ifall det inte händer något innan söndag så sätts jag igång då :)

LESS

åh 11e dagen över tiden. usch å blä vad less jag är. Huvudet är tungt och det känns som om jag inte sovit på flera veckor. Den här förbannade halsbrännan försvinner ju aldrig. Höfterna håller på att GÅ AV då jag sover i den här stenhårda sängen, vaknar av smärta varenda natt.. och jag är så less på att byxorna och trosorna sitter så tajt att jag får magknip. Hade vi haft ett badkar hade jag levt i det dom här sista dagarna.
Jag vet inte vart jag ska ta vägen, mår illa men är inte hungrig. Har ont men ändå inte. Och absolut inte den där smärtan jag "vill ha". Kan jag inte bara få värkar eller nåt.. åhh. Jag känner verkligen på mig att hon inte kommer att komma ut frivilligt så varför kan dom inte bara sätta igång mig istället för att jag ska gå runt och må dåligt medans lillan växer sig allt större där inne. Jag menar hallååå hon ska ju faktiskt ut därifrån också.
Förlåt för en onödigt lång och deprimerande text .. men ni kanske förstår att det verkligen tar på krafterna att bara vänta och vänta utan att något händer.
slänger in en bild så att inlägget inte blir så tråkigt.

NÄR KOMMER HON ?

SARAH : 1 april 02.40, 51 cm, 3580 gram
A : Flicka,1 april, 55 cm, 3200 gram
TJEJEN95 : pojke, 1 april, 45cm, ca 4000g
SANDRA : 2 April, längd: 51 cm, vikt: 3400g
THESS : flicka,  2 april, 49 centimeter och 3200 gram
ANONYM : Alice, 2 april, 50cm, 3450gram
VÄNNEN OCH JERRY : En tjej, den 2 April , 53cm, 3910 g
MADDHE : 2 april. 49 cm, 3645g, och könet blir en Alice!
SARA :  tjej den 3:e april 50 cm 3100 g
MIMI : 3:e april, 54cm, 3340g
ELINA : Flicka, 3 april, 50 cm
SUGARPRINCESS : tjej, 4 april, 51 cm, 3870 gram
CAMILLA : 4 april, 51 cm, 3450g
JENNIFER : Tjej , 4 April, 51 cm, 3400g
MICCA : 4 april, tjej, 3400g
NELLY : En tjej, den 5e aprill, 54cm, 3830g :)
SANDRA : 5 april, 53cm& 3490g
ISABELLE : Flicka, 5 april, 50cm, 3410g
MAJA :  en flicka, 7 april,  49 cm, 3250 gram
EMILIA : 7 april, tjej, 51 cm & 3150 g
JOCKE : en tjej natten mot den 7 april 52,4 cm 3732 g
ELIN : Tjej 7 April, 52cm 3780gram
CAMILLA : 10 april, flicka, 54 cm lång, 3970
ANNA LOTTA : 50 cm, 3125 g
PETRA : 50cm, 3490g
SARAH : 1 april 02.40, 51 cm, 3580 gram
A : Flicka,1 april, 55 cm, 3200 gram
TJEJEN95 : pojke, 1 april, 45cm, ca 4000g
-
SANDRA : 2 April, längd: 51 cm, vikt: 3400g
THESS : flicka,  2 april, 49 centimeter och 3200 gram
ANONYM : Alice, 2 april, 50cm, 3450gram
VÄNNEN OCH JERRY : En tjej, den 2 April , 53cm, 3910 g
MADDHE : 2 april. 49 cm, 3645g, och könet blir en Alice!
-
PAPPA DANIEL : tjej, 3e april, 51cm, 3700 g
SARA :  tjej den 3:e april 50 cm 3100 g
MIMI : 3:e april, 54cm, 3340g
ELINA : Flicka, 3 april, 50 cm
MATILDA : 3 april, 52cm, 3756g
-
SUGARPRINCESS : tjej, 4 april, 51 cm, 3870 gram
CAMILLA : 4 april, 51 cm, 3450g
JENNIFER : Tjej , 4 April, 51 cm, 3400g
MICCA : 4 april, tjej, 3400g
LINN : tjej, 4e April, 50 cm, 2998 g
THERESE :  tjej, 4 april, 51 cm, 3600 gram
-
NELLY : En tjej, den 5e aprill, 54cm, 3830g
SANDRA : 5 april, 53cm& 3490g
ISABELLE : Flicka, 5 april, 50cm, 3410g
AMANDA : Flicka, 5 april, 51 cm, 3112 g
-
MORSANMY : tjej, 6e april, 52 cm, 3520 g
PATRICIA : flicka, 6e april, 51 cm, 2000-2500g
JOSEFIN :  tjej, 6april, 53cm, 3900gram
SANDRA :  tjej, 6 april, 50cm lång, 3400gram
-
EMMA :  tjej, natten till den 7 april, 52 cm, 4090 gram
MAJA :  en flicka, 7 april,  49 cm, 3250 gram
EMILIA : 7 april, tjej, 51 cm & 3150 g
JOCKE : en tjej natten mot den 7 april 52,4 cm 3732 g
ELIN : Tjej 7 April, 52cm 3780gram
-
SOFFTIE : En alice, 9 april, 48cm, 2937g
-
CAMILLA : 10 april, flicka, 54 cm lång, 3970
ANNA LOTTA : 10 april, 50 cm, 3125 g
-
THERESE : tjej, 11 april, 53 lång, 4050 gram
-
REBECCA : Flicka, 12 april, 52cm, 3810 gram
-
JOSSE : Flicka, 13april, 52cm, 3708gram
-
CAMILLA L : tjej, 14 april, 52 cm, 3985 gram
JOHANNA : Flicka, 14:e april, 56cm, 4950gram
-
MATHILDA :  En tjej, 15e April, 53cm, 3985g
SARA: Tjej, 15 april, 51 cm lång, 4100 gram
-
EMMA : Tjej, 16 april, 54cm, 3700g
-
SANDRA : 17 april, 53 cm, 3586 gram
-
PETRA : 50cm, 3490g
Dehär är era gissningar hittills :) har ni inte gissat så kommentera här så lägger jag in det direkt !

HUR SÄTTER MAN IGÅNG ?

Men hur sätter man igång som? Kan du inte förklara för de som inte vet?
Jätte bra blogg föresten!

Självklart kan jag göra det ! Kan inte allt utantill så jag hoppas att det går bra att jag kopierade :) här nedanför så kan ni läsa om olika sätt att bli "igångsatt" på :)

tack så jättemycket och kram på dig !

Hur sätts förlossningen igång?
Barnmorskan kommer att undersöka dig och göra rekommendationer utifrån detta. Diskutera igenom de alternativ som erbjuds, så att du är delaktig i beslutet. De olika metoderna kan användas i kombination, eller var för sig:
Svepa hinnor
Vad är det? Det hjälper ofta att stimulera förlossningen genom att svepa hinnor och det erbjuds ofta kvinnor som är överburna.
Vad händer när man sveper hinnor? Fosterhinnorna som skyddar din bebis lösgörs varsamt från livmoderhalsen och livmoderväggens nedre del. Barnmorskan kan göra detta under en gynekologisk undersökning. Man kan svepa hinnor flera gånger innan man går vidare till andra sätt att stimulera förlossningen.
Nackdelar Det kan kännas lite obehagligt om det är svårt att nå livmoderhalsen. Eventuellt behöver man göra flera hinnsvepningar innan man vet om det är effektivt.
Prostaglandin
Vad är det? Prostaglandin är en hormonliknande substans som hjälper till att stimulera sammandragningar i livmodern.
Vad händer när man får prostaglandin? Barnmorskan för in gel eller en stav som innehåller prostaglandin i slidan för att livmoderhalsen ska mogna. Detta kombineras ofta med värkstimulerande dropp.
Nackdelar Prostaglandin rekommenderas ofta som igångsättningsmetod därför att det ofta fungerar bättre och har färre nackdelar än andra metoder.
Det finns en mycket liten risk att prostaglandingel eller hormondropp (se nedan) kan leda till att livmodern blir hyperstimulerad. Hyperstimulation av livmodern kan minska syretillförseln till din bebis allvarligt. Om detta inträffar kan man medicinera så att värkarna minskas.
I allra värsta fall kan livmodern brista som ett resultat av hyperstimulering. Detta kan inträffa om du genomgått ett tidigare kejsarsnitt. (Läs mer om att föda vaginalt efter kejsarsnitt, också kallat VBAC.)
Hinnsprängning
Vad är det? Man kan ta hål på fosterhinnorna för att påskynda förlossningen.
Vad händer vid hinnsprängning? Barnmorskan kan ta hål på fosterhinnorna under en gynekologisk undersökning. Hon använder antingen fingret eller ett litet instrument som ser ut som en virknål till detta. Denna procedur fungerar ofta när livmoderhalsen är mogen.
Nackdelar Hinnsprängning fungerar inte alltid och om förlossningen inte kommer igång finns det en infektionsrisk.
Hormondropp
Vad är det? Med hormondropp tillförs en syntetisk version av oxytocin. Man sätter in hormondropp när livmoderhalsen är mogen eller om värkarna är för svaga.
Vad händer om jag får hormondropp? Hormondropp ges intravenöst. När värkarna kommit igång kan man justera hur fort det tillförs så att värkarna kommer tillräckligt ofta för att förlossningen ska fortskrida, utan att de blir för starka.
Nackdelar Värkstimulerande dropp kan leda till kraftiga värkar, s k pinvärkar, som inte för förlossningsförloppet framåt.
Värkarna kan bli mer smärtsamma efter hormondropp, så du kanske vill ha ryggbedövning som smärtlindring.
Det finns också en liten risk för att hormondropp leder till att livmodern blir hyperstimulerad. Se nackdelar med prostaglandin, ovan.
Hur sätts förlossningen igång?
Barnmorskan kommer att undersöka dig och göra rekommendationer utifrån detta. Diskutera igenom de alternativ som erbjuds, så att du är delaktig i beslutet. De olika metoderna kan användas i kombination, eller var för sig:

Svepa hinnor

Vad är det? Det hjälper ofta att stimulera förlossningen genom att svepa hinnor och det erbjuds ofta kvinnor som är överburna.

Vad händer när man sveper hinnor? Fosterhinnorna som skyddar din bebis lösgörs varsamt från livmoderhalsen och livmoderväggens nedre del. Barnmorskan kan göra detta under en gynekologisk undersökning. Man kan svepa hinnor flera gånger innan man går vidare till andra sätt att stimulera förlossningen.

Nackdelar Det kan kännas lite obehagligt om det är svårt att nå livmoderhalsen. Eventuellt behöver man göra flera hinnsvepningar innan man vet om det är effektivt.

Prostaglandin

Vad är det? Prostaglandin är en hormonliknande substans som hjälper till att stimulera sammandragningar i livmodern.

Vad händer när man får prostaglandin? Barnmorskan för in gel eller en stav som innehåller prostaglandin i slidan för att livmoderhalsen ska mogna. Detta kombineras ofta med värkstimulerande dropp.

Nackdelar Prostaglandin rekommenderas ofta som igångsättningsmetod därför att det ofta fungerar bättre och har färre nackdelar än andra metoder.

Det finns en mycket liten risk att prostaglandingel eller hormondropp (se nedan) kan leda till att livmodern blir hyperstimulerad. Hyperstimulation av livmodern kan minska syretillförseln till din bebis allvarligt. Om detta inträffar kan man medicinera så att värkarna minskas.

I allra värsta fall kan livmodern brista som ett resultat av hyperstimulering. Detta kan inträffa om du genomgått ett tidigare kejsarsnitt. (Läs mer om att föda vaginalt efter kejsarsnitt, också kallat VBAC.)

Hinnsprängning

Vad är det? Man kan ta hål på fosterhinnorna för att påskynda förlossningen.

Vad händer vid hinnsprängning? Barnmorskan kan ta hål på fosterhinnorna under en gynekologisk undersökning. Hon använder antingen fingret eller ett litet instrument som ser ut som en virknål till detta. Denna procedur fungerar ofta när livmoderhalsen är mogen.

Nackdelar Hinnsprängning fungerar inte alltid och om förlossningen inte kommer igång finns det en infektionsrisk.

Hormondropp

Vad är det? Med hormondropp tillförs en syntetisk version av oxytocin. Man sätter in hormondropp när livmoderhalsen är mogen eller om värkarna är för svaga.

Vad händer om jag får hormondropp? Hormondropp ges intravenöst (i rumpan). När värkarna kommit igång kan man justera hur fort det tillförs så att värkarna kommer tillräckligt ofta för att förlossningen ska fortskrida, utan att de blir för starka.

Nackdelar Värkstimulerande dropp kan leda till kraftiga värkar, s k pinvärkar, som inte för förlossningsförloppet framåt.

Värkarna kan bli mer smärtsamma efter hormondropp, så du kanske vill ha ryggbedövning som smärtlindring.

Det finns också en liten risk för att hormondropp leder till att livmodern blir hyperstimulerad. Se nackdelar med prostaglandin, ovan.

FRÅGA

Hej ! :)

Jag har en liten fråga. ,har iallafall för mig att du skrev att du skulle sättas igång den elfte , det är ju imorgon. Så ska du in imorgon? :)

Förstår att ni längtar efter henne nu och är säker på att ni kommer bli underbara föräldrar :)<3

Ps. Fint namn ni valt åt er dotter ;)

HejHej, jag blir igångsatt den 16e :) på torsdag så ska vi till förlossningen på undersökning för att se ifall det är på gång, är det inte de så ska vi prata och planera igångsättningen :)

tack så jättemycket, kram på dig :)

MAGEN VECKA 41+3


DAGENS TJOCKIS !

som jag har sagt flera gånger förut så finns det ju inte så mycket kläder jag kommer i längre så jag bor typ i daniels stora mjukisbyxor ;) Till dom har jag en av  mina "oversize" tjocktröjor som inte är så himla oversize längre, hehe ;)

TRÅK

Vet ni, jag sitter flera gånger om dagen med ett nytt inlägg och funderar på vad jag ska skriva .. men jag kommer inte på något så jag struntar i det. Asså jag skämtar inte, minst 7 gånger om dagen händer det.
Jag måste ju ha världens tråkigaste blogg nu. Till och med jag tycker det och då är det illa.. Hoppas lillan kommer ut snart så det blir lite fart på bloggandet och mer bilder !
10 dagar över tiden. TIO DAGAR. usch va less vi är här hemma :(

BARNRUM

åh jag vill flytta hemifrån och inreda ett barnrum åt Alice !

EN PROMENAD OM DAGEN ÄR BRA FÖR MAGEN

nyss kommit in efter ännu en promenad med älsklingen :)
mysmys, lite kallt men jag älskar att gå promenader med Daniel, vi går och pratar om allt mellan himmel och jord och jag bara njuter utav hans sällskap ♥

DET BÖRJAR BLI TRÅNGT DÄR INNE

oj bilden blev visst jättesuddig men jag var tvungen att ta kort innan hon flyttade sig, hehe ser ni vart hon ligger eller ? ;) knasfia, nu får hon komma ut tycker jag ! ♥

FRÅGA

Är allt bra med dig och Daniel? :) och har du känt nå sammandragningar än? Hur känns det i magen nu? ^^

Hoppas hon kommer snart =)

kram på dig!<3

Allt är bra med oss förutom att vi håller på att längta ihjäl oss ;) Magen känns som vanligt, har sammandragningar lite då och då men känner inte av dom, det syns däremot på magen att den drar ihop sig och blir stenhård :)

Det hoppas vi med, kram på dig fina du !

SÄRA PÅ BENEN

Haha och jag som tyckte gravida var så konstiga som särade på benen då dom satt "- vaddå magen växer ju inte mellan benen !?" tyckte jag ;) hehe ..
Ser ni vad den "hänger" ? Haha den börjar bli lite tung nu :)

HJÄLP ..

Är det någon läsare som är bra på stilmallar ? Jag vet inte vad jag ska göra .. som ni kanske har märkt så finns det ingen "äldre inlägg" länk längst ner på sidan då man kollar i kategorierna. Vilket betyder att man inte kan se alla inlägg jag har gjort.. åh snälla nån hjälp mig :(

MAGEN TRIPP TRAPP TRULL


3 SAKER JAG VILL


MIN LILLA STUDENT

Tänk att snart kommer lilla Alice, våran dotter, vårat BARN ! Sen tar Daniel studenten, börjar jobba sen flyttar vi hemifrån ! HEMIFRÅN. Vet ni hur mycket jag kommer sakna min familj ? Haha jag som får hemlängtan ifall vi är hemma hos daniel i några dagar .. Dehär är helt sjukt, allt händer så snabbt. Snart är jag mamma .. det är en helt sjuk känsla, men jag ÄLSKAR den !
Jag älskar daniel, jag älskar min ofödda lilla dotter så att det nästan gör ont ! Jag ska bli MAMMA ! och en väldigt bra sådan ;) åh min älskade lilla familj, min alldeles egna♥

BOLL MED HUVUD

Haha bjuder på en liten halvskum bild från min bildbomb imorse, passade på att ta lite bilder på magen från alla möjliga vinklar nu innan den försvinner ;)
Jag tror iallafall inte att det blir någon bebis idag heller .. 8 dagar över tiden .. De går segt dehär :( Menmen hon kommer ut när hon är redo ;)

PÅSKMIDDAG

Har precis ätit påskmiddag med familjen, mysmys och det avslutades med den här charmiga efterrätten som säkert alla som har gått in på blogg.se har sett ;)

(v.41+0)

MAGEN VECKA 41+0

Börjar bli j*vligt less  på att vänta nu.. Trött och sur hela tiden. Ska jag vara helt ärlig så känner jag inte ens för att få barn nu..
Eller asså det är klart jag vill, hon betyder mest för mig och jag skulle kunna dö för henne, även fast jag inte ens "träffat" henne än. Men just nu är jag bara så himla deprimerad och less..
Hatar att alla frågar ifall hon kommit än eller ifall det är på gång .. eftersom jag måste säga "nej, inte än". Vill bara skriva " nu åker vi in på förlossningen ! " men nej .. verkar inte bli något sånt idag heller.

TAPPAT MATLUSTEN ?

Är det normalt att tappa matlusten då man är HÖG, hög-gravid ?
v.40+5 (tagen igår)

FRÅGA

Hejhej. Vill bara säga att jag älskar din blogg, läst den aslänge nu, typ ända från början. haha! :D Känns nästan som man känner dig.
aja. jag har en fråga.
Kommer du att börja skolan, alltså gymnasiet, igen till hösten? Eller senare. Isåfall, vilken linje?
Kram! :)

HejHej, gud va kul att höra :D tack så mycke !
Jag kommer börja skolan nästa höst eftersom Alice bara är drygt ett halvår den här hösten och jag vill gärna vara hemma med henne det första året :)
Jag har funderat på frisör i Sundsvall men vi får se hur det blir med flytt dit osv..

kramar !

FÖDELSEDAGSPRESENT

Har klickat hem lite kläder som jag ska få av mamma i födelsedagspresent :) fyller ju faktiskt år om 17 dagar !
allt från H&M
Nu ska jag och daniel mysa ner oss i sängen och jag ska flörta till mig en helkroppsmassage ;)

GOOGLAR FÖR FULLT ..

Sitter och googlar och hittar en massa roliga saker.
.
ricinolja ska tydligen funka men är inte så bra för magen.
.
Fotmassage av pojkvännen och avslappning ska tydigen funka för då man slappnar av utsöndrar kroppen något som får igång frlossningen ! De ska vi testa ikväll :)¨
.
massage på magen ! gör tydligen så att lillan tycker det är obehagligt att vara kvar där inne så hon vill ut ;)
.
Ingefärste är det många som rekomenderar men det hade inte daniels föräldrar hemma så vi tar de någon annan dag ;)

3. TRAPPGÅNG !

Det sägs att man ska gå mycket i trappor, så går det igång!! Vet ej om det är sant men värt att testa,kanske?? ;)

Tio gånger upp och ner för trappen, ont i mina otränade vader, hoppas de funkar :)



NU BÖRJAR DET LIKNA NÅT

Stryker över dom jag testat ;)

Stimulering av bröstvårtorna

Detta görs genom att man nyper och rullar bröstvårtorna med syfte att sätta igång värkarna, i enlighet med teorin att oxytocin, det hormon som framkallar värkarna, frisläpps när bröstvårtorna och vårtgårdarna stimuleras.

Ricinolja

Man vet inte riktigt varför ricinolja tros sätta igång förlossningen, men det kan ga att göra med att det stimulerar magen och därför livmodern. Man kan få kraftig diarré och bli illamående av ricinolja.

Sex
Sex kan göra så att oxytociner frisläpps, vilket kan sätta igång förlossningen. Orgasm kan också stimulera livmodern.

Ananas
Ananas innehåller enzymet bromelain som man tror mjukar upp livmoderhalsen och sätter igång förlossningen. Större mängder stimulerar också magen, vilket kan påverka även livmodern.


Homeopati
Homeopatiska preparat som Pulsatilla och används ibland för att sätta igång förlossningen. Många kvinnor upplever att det hjälpte dem.

Örter: Kvinnorot och silverax
Kvinnorot (Caulophyllum thalictroides) och silverax (Cimicifuga racemosa) är mycket starkare än homeopatiska preparat och kan vara riskabla att använda. Det är inte lämpligt att självmedicinera med örtmedicin.

Äta curry
Hett kryddad mat rekommenderas ofta som ett sätt att sätta igång förlossningen. Det kan vara så att heta kryddor stimulerar tarmen och på så sätt även livmodern.

Akupunktur
Akupunktur är när man sticker mycket fina nålar i vissa punkter på kroppen. Enligt traditionell kinesisk medicin så stimulerar detta kroppens energier så att specifik effekt på vissa organ kan uppnås.

Hallonblad
Hallonblad kan tas som örtte eller i tablettform. Man tror att det kan stimulera livmodern.

Promenader
Förklaringen verkar vara att tyngden av barnets huvud mot livmoderhalsen stimulerar utsöndringen av oxytocin, vilket förhoppningsvis sätter igång förlossningen. Att vara upprätt gör i sig att tyngdlagen jobbar i rätt riktning.


Och slutligen
Här är ett urval metoder (en del ganska märkliga) som kvinnor rekommenderat. Det finns inga bevis för dessa och vi är inte helt övertygade, om sanningen ska fram!
Blåsa upp ballonger: Teorin är att trycket i buken när du blåser hårt sätter igång förlossningen.

Att sitta och studsa på en pilatesboll och att åka bil på skumpiga vägar tycks vara sätt att försöka sätta igång saker och ting genom att skaka om dem lite.

Hyra en riktigt sentimental film och gråta ordentligt.

Ha på dig dina finaste trosor (garanterar tydligen att vattnet går i dem).
kram annika



2. SEX (?)

inte för att jag vill ha video eller kort på detta men sex ska funka! ;)

Hahah, jo vi har testat det i några veckor men verkar inte funka ;)

Kom igen, mer kommentarer ! saker man kan äta eller dricka kanske ?

1. PROMENAD

gått två kilometer ! Inte så långt kanske, men alldeles lagom för min höggravida och otränade kropp :)

NU FÖRSÖKER VI FÅ UT HENNE !

Hörni ni börjar nog bli lika less som mig så jag tänkte att vi ska försöka få ut lillan ! Googla och tipsa mig med massa saker som kan få förlossningen att börja ! Medans ni gör det så tar jag med daniel ut på en promenad eftersom jag redan fått det tipset ;)
Nu kör vi ! Jag testar allt ni skriver ( om det inte är AAAALLLTFÖR SJUKT ) och tar kort / filmar det och lägger upp direkt ;)

MAMMA INOM 11 DAGAR

Om lillfisen inte kommer ut själv så sätter dom igång mig måndag den 16e ! :)

PÅ FÖRLOSSNINGEN



Hehe smickrande bilder på mig då vi var på koll inne på förlossningen. Allt var iallafall bra, vi kollade könet en extra gång och de ser fortfarande ut som om det är en tjej :) och han trodde att hon vägde 3 589 g :)

Nu är vi hemma igen och ska slänga i oss lite lunch !

INGEN BEBIS !

Förlåt om några av er blir oroliga för att jag inte uppdaterar men det är iallafall ingen bebis på G här, ska snart upp på sjukhuset och göra ultraljud för att se att allt är bra :)

KOM UUUT !



näh nu får hon faktiskt komma ut ! har så tråkigt att jag sitter och viker flygplan och loppor utav godispapper .. Och sen måste jag ju såklart blogga om det också. Herre gud ..! ;)

MAGEN V.40+4




5 SANNINGAR OCH 2 BILDER



- jag är så trött på att gå hemma och vänta. Men egentligen känns det inte som om jag väntar på något?. Jag känner mig inte gravid och de känns faktiskt inte som om jag ska få barn .. Det kanske låter konstigt men jag har fortfarande inte fattat det. Tror därför att jag kommer få värsta chocken då värkarna börjar eller ifall vattnet går..

- Daniel ställer alltid sin väckarklocka en halvtimma innan vi ska kliva upp så att han kan ligga och skeda mig och mysa med magen innan vi går ner och äter frukost, gullunge :')♥

- Det känns som om Alice är påväg ut då jag gör nummer 2 .. lite läskigt. Har varit så några veckor så det har nog inget med förlossningen att göra.

- Jag hatar att ha sockar på mig. Får panik efter ett tag och SLITER av dom :) har alltid gått barfota, enda sen jag var liten !

- Hemma hos mig så sover jag och Daniel skavfötters för att få plats i sängen eftersom den bara är 120 cm och min mage tar upp så mycke plats då jag ligger på sidan, hehe.

BARNVAGN ?

Har ni köpt någon barnvagn ? Du kanske har visat den eller nåt förr, men orkade inte kolla igenom allt, så jag frågar ist isåfall kan du visa bild ? :)


Japp de har vi ! Här har du skönheten ;) Finns även en sittdel som man kan byta till senare :)



GÅR DANIEL I SKOLAN NU NÄR DE ÄR SÅ NÄRA ?

Går Daniel i skolan nu när Alice kan komma vilken sekund som hellst eller är han hemma med dig? Om han går på skolan, ringer du honom då om du får värkar eller? :)

Kram & Lycka till!

Oj har jag inte sagt de ! Vilken tur att du frågade :) Ja han går i skolan, men förra veckan var han ledig för hans klass var i fjällen och han ville vara hemma eftersom lillan var beräknad att komma då :) och nu på torsdag får han lov och blir hemma i en och en halv vecka så förhoppningsvis kommer Alice då :)

Jag ringer såklart direkt då jag känner att något är på gång och jag håller honom uppdaterad hela dagen :)

Tack så mycket, kramar :)

FÖRLÅT FÖR TRÅKIGA INLÄGG ..

Måste bara börja att säga förlåt för den dåliga uppdateringen och alla bildlösa inlägg .. usch va tråkig jag är. Men jag går bara och väntar och väntar så det händer inte så mycket. Men sen då lillan är ute blir det ändring ska ni se !
Nu till det jag egentligen skulle berätta, Daniel är så himla gullig, jag vänder mig ganska mycket på nätterna eftersom jag får så ont i höfterna, och varenda gång jag vänder mig (en eller två gånger i timman, halvsovande) så sätter sig daniel upp och frågar panikslaget "- har du värkar ?! gick vattnet??"
Haha sötnos, han sover så dåligt nu eftersom han är så nervös .. hjärtat :')♥

MAMA KNOWS BEST

Ha-Ha ! Ser ut som om jag kommer att vinna "gissa-när-hon-kommer-tävlingen" över Pappa Daniel ! (han tror ju att hon kommer idag)

Mamaknowsbest !

BF+3



Gud va less jag börjar bli på att bara vanka runt här hemma och vänta.. Har iallafall gjort lite nytta idag, skrubbade ur vagnen rejält ( kommer inte lilltjejen efter det så kommer hon aldrig att komma, usch va jobbigt de var ) sen har jag städat rummet så nu är allt klart för Alice hemkomst :)

Men jag tror inte att hon kommer att komma på några dagar .. Inga förvärkar, inget spår av någon *slempropp .. ingenting ! Jaja, får ju iallafall gå på ultraljud på torsdag ifall hon inte kommit innan dess :)


*slempropp
Slemproppen sitter i livmoderhalsen som ett skydd för ditt barn. Den bildas redan runt vecka fyra sitter kvar under hela graviditeten. Slemproppen sitter mellan slidan och livmodern och lossnar ofta när värkarna börjar. Att slemproppen kommer ut ska inte ses som ett tecken på att förlossningen satt igång utan snarare att det börjar närma sig och du bör göra dig redo. 

Slemproppen stöts normalt ut några veckor eller dagar innan förlossningen startar. I vissa fall händer det till och med att den inte kommer förrän under förlossningen.

Slemproppen kommer ofta ut som en slemliknande, lite kraftigare flytning. Den kan vara allt ifrån transparant, lätt gulaktig, beigefärgad, vara rosastrimmig eller blodig.


-

Kopierade en förklaring för er yngre eller er som helt enkelt inte vet. Är det inte lite konstigt att man faktiskt inte får lära sig någonting om graviditet i skolan ? Det enda dom lär ut är hur man skyddar sig ? Jaha, någon gång blir man ju kanske gravid ? Eller vad tycker ni ? borde man inte lära sig lite om graviditeten i skolan ?


50-TALET

Tänkte bara säga att barnvagnen är från 50-talet, glömde skriva de ;)


VIDEO



Fick en kommentar för ett bra tag sen där det önskades en film på då jag drar in magen, titta och njut !

Otroligt att jag kan göra det i vecka 40, men helt smärtfritt är det ju inte. Och stackars lilla Alice får säkert ganska trångt där inne ;)

EN LITEN KUL GREJ

Hehe upptäckte att jag kunde "dansa" med naveln idag, kanske lite småsjukt men jag tyckte att det var jättekul ! HAHA ! :)



Förlåt för den kassa kvalitén

HISS ELLER DISS ?



Hittade den här gamla barnvagnen som farmor använde till pappa då han var liten. Jag tycker att den är urcharmig och tänkte använda den ibland :) Imorgon ska jag ta och "putsa upp" den lite !

Vad tycker ni ? HISS ELLER DISS ?

FRÅGA

varför står det 2 days to go på bebismätaren? :o

jag tror att det menas att jag har gått över två dagar, det blir väl lite konstigt eller nåt. man kan också klicka på texten för då bläddras det och då ser man hur många dagar jag har varit gravid och hur många veckor + dagar :)

kommentar "2 days to go betyder ju två dagar kvar."
svar: ja jag vet, men som jag sa så tror jag att det blir nåt fel då man går över tiden eftersom att den där mätaren inte är gjord för de :)

FRÅGA

Hur mår du och daniel just nu? När tror du när hon kommer?

vi mår bra, daniel är bättre men vi håller på att längta ihjäl oss. Börjar bli lagom less på att bara gå och vänta :)
Jag tror att hon kommer på fredag och daniel tror imorgon, men han har börjat tveka lite ;)

FRÅGA TILL DANIEL

Fråga till Daniel !
Hur känner DU nu när det är hur nära som helst, vad tänker du ? :)

Är väldigt väldigt nervös och kan till exempel inte sova på nätterna pga av att jag är så fruktansvärt orolig. Går jag ner på toan utan My så skyndar jag mig upp igen för att se om det inte har hänt något :S låter kanske lite sjukt men så är det :D. Ser fram emot att få mitt lilla barn snart, väldigt glad faktiskt. Tänker inte så mycket faktiskt annars.

FRÅGA TILL PAPPA DK

en fråga till daniel: har du slutat med din stil, snoddarna på benen? Det var rätt fränt.

Har övergått till lite mer färgglada kläder, helst märket humör och jag använder fortfarande snoddar men bara 2-3 stycken på varje ben :)

Tack !

KOMMER HON INATT ?

Först vill jag säga: gud vad söta saker. sen undrar jag: tror du bebisen kommer i natt? jätteglad för svar :)
kraam

Visst var dom :D
Nej jag tror inte att hon kommer inatt, börjar luta mot den 3e, alltså på tisdag .. precis som daniel tror ;)

kram på dig !

1a APRIL

Ingen bebis på G än ... Och ifall jag skriver något senare så är det sant, skulle aldrig sjunka så lågt att jag skämtar om det bara så ni vet :)
Har faktiskt sovit skitbra inatt ! inte vaknat en enda gång :)
Jaja, nu får hon faktiskt ta och komma ! Det är jobbigt att bara gå och vänta.
älskade finaste unge♥

RSS 2.0