- HUGO HAR TAGIT PLATS UNDER GRANEN .


- JULKlAPPAR FRÅN FRIDA ♥



Dom här tre skönheterna tar plats i mitt rum, tack så mycket världens bästa frida ♥


- FRÅGA - LITEN SÄNG ?

hej :) Värför har du och Daniel en sån liten säng om ni är två? Och när barnet kommer också? hihhi,, Kramis

Haha jadu, hemma hos mig har vi en liten säng, den är bara 120 cm bred, dessutom är det mysigt att ligga nära varandra hihi. Men vi sover nästan aldrig här, hemma hos daniel har vi en dubbelsäng som är 180 cm bred och där får lillan plats emellan, men vi vill ju helst att hon ska sova i sin spjälsäng men det kan nog hända att hon får smyga ner i sängen mellan oss två :')

Kramar på dig och god jul :)

- FAVORITER I JULGRANEN .


- NYBÄDDAD SÄNG .



Nu har jag precis renbäddat sängen med älsklingen, ska bli så mysigt att krypa ner där efter en julskinkemacka ikväll :')

Nu ska jag upp på vinden och rota fram julgranen, haha snacka om att vara ute i sista minuten, skriver senare !

- KATTJ**** .



säger bara lycka till att käka crabsticks med en katt i närheten .

- MUMS FÖR MAGEN .



Åh mysmys ikväll då crabsticks, grillad kyckling och julmust ! Har precis varit och julhandlat med mamma, ett tips : Följ med era föräldrar då dom julhandlar för då är dom så jävla glada så man får allt man pekar på ! ♥

- 2 FAVORITER I GARDEROBEN .



Vill att lillgumman ska komma ut nu :(♥

- MAGEN VECKA 26+0 .



Haha, kolla min mage framifrån !

- 97 DAGAR KVAR .

Börjar tänka lite på förlossningen, kommer det gå snabbt ? blir det något problem så vi måste göra kejsarsnitt kanske ?

Sover förövrigt riktigt dåligt, ligger mest och vrider mig hela nätterna .. huvva.


- FOSTRETS UTVECKLING VECKA 26+0



Fostrets utveckling

Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Din föräldragrupp kommer förmodligen att börja om ett par veckor (om den inte redan börjat). Träffarna ger information om förlossningen och början av föräldraskapet och om ni kan delta båda två, är det allra bäst. Att vara välinformerad gör resan lättare.

Såhär förändras din tillvaro

Nu närmar sig slutspurten – sista trimestern. Snart kommer du att kunna börja lära känna din bebis. Kring den här tiden är det vanligt att blodtrycket stiger något. Detta är normalt, men om du plöstligt börjar öka kraftigt i vikt, börjar se suddigt eller om dina händer och fötter sväller upp kraftigt, kan du ha utvecklat havandeskapsförgiftning. Kontakta MVC eller läkare omedelbart om du har sådana symptom. Läs om andra symptom du bör vara uppmärksam på.

Om du en odling görs, till exempel för att undersöka om du har svamp i underlivet, kan resultatet också visa om du bär på GBS – Grupp B-streptokocker. Det är en mycket vanlig infektion och ger vanligtvis inga symptom, men den kan överföras till bebisen och eventuellt orsaka problem.

- SUPERBRA PAPPA .



Ser ni det här ? Daniel med sin systerson för lite mer än 4 år sedan. Åh gud va bra pappa han kommer bli :')

- 98 DAGAR KVAR .

Nu har ännu en dag gått och jag har inte fixat någonting alls :o Haha det kanske inte är så brottom ändå, det är trots allt 14 veckor kvar, om allt går som beräknat. Men man vet ju aldrig, det finns barn som föds tre månader för tidigt och det är ju snart. Vill helst ha allt klart .. ni vet, ifall att.

- 99 DAGAR KVAR ..

99 dagar, det är ju ingenting ! Nej usch nu börjar jag få panik, vi har ju inte fixat någonting alls för lillans ankomst. wooaaahhhhh ...

- ÄCKELVÄDER .

Jag hatar halka ! verkligen hatar det .. jag minns förra året då jag skulle gå till skolan och gled hela vägen, det var ju jättekul !  Men nu när jag är 10 kg tyngre på framsidan än jag brukar så har min balans helt försvunnit så igår föll jag pladask tre gånger på 2 km. uscha ! En utav dom föll jag rätt på magen också, tur att lillan är väl skyddad där inne :)

Näh nu ska jag sluta gnälla på vädret och mysa ner mig i sängen bredvid min lilla sjukling♥


- FÄRGAT ÄLSKLINGENS HÅR .



åh de blev skitbra ! brunt hår och knallblåa ögon, åh gud jag smälter :'D

- CRAB STICKS .



funnit kärlek för dom här små pinnarna ! mums, måste dra med mig daniel ner på konsum då han slutar skolan :)

- ELEFANTSKALAREN -

Vart jag än är då jag skalar min klementin så är det alltid någon som fnissar då dom får syn på skalet, är det inga fler än mig som skalar dessa ELEFANTER ? ;)


- MYSER MED MIN BEBISMAGE .



Har även en påse godis och julmust ♥

- NEDRÄKNINGEN KAN BÖRJA .

Satt och funderade på vad jag ska skriva om då jag såg att idag är det 100 dagar kvar tills lillan är beräknad att komma ! Så nu börjar vi räkna ner :)

- SVAR PÅ TAL .

om du är gravid i vecka 25 är hon ba 28cm lång?

Det står olika på varje sida men på den jag kollar på (babycenter) så står det att den här veckan är hon 35 cm lång :)

- WOW .

Nu är lilla Alice 35 cm lång, hur får hon plats där inne egentligen ?


- UTE PÅ PROMENAD .



Haha förlåt till er som är lite känslig men jag tyckte bajshjärtat var så fint :) snacka om en hund som skiter med kärlek !

- MAGEN VECKA 25+0 (V.26)


- FOSTRETS UTVECKLING VECKA 25+0



Fostrets utveckling


Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på MVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa. Prata med din barnmorska eller läkare om du har besvär av det och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.


Så här förändras din tillvaro


Din nattsömn kan påverkas negativt av väldigt livliga drömmar eller mardrömmar. Detta är helt normalt och ett sätt för ditt undermedvetna att processa oro och funderingar över det kommande föräldraskapet. Den växande magen kan också göra det svårt att sova gott. Det rekommenderas att du försöker sova på sidan, snarare än på rygg; här kan du läsa mer om hur du kan använda kuddar att palla upp dig med för bästa nattsömn.
 

 


- FRÅGA .

När kände du första sparkarna? :) kram <3

Första gången jag kände något röra sig var i vecka 12, men sparkarna kom i vecka 18-19 tror jag och har bara blivit starkare, nu ser man till och med utanpå magen att hon sparkar :)

- MÄTT OCH BELÅTEN .

Nu har jag tryckt i mig min efterlängtade billys pizza, undra om man ska gå och lägga sig igen. Jag blir ju aldrig pigg, hur mycket jag än sover .. Kanske inte är det som är problemet då, men jag har inget emot att sova hela dagarna :)

- DAGENS GRAVIDOUTFIT .



Hihi idag går jag runt i daniels mysiga underställ och äter lussebullar och varm choklad !

- SKA HA TILLBAKA MIN KROPP EFTERÅT !



Ett nyårslöfte jag har är verkligen att få tillbaka min kropp efter förlossningen, minst ! :)

- HELT OVETANDE .

Tänk er att i somras så levde jag livet och hade inga bekymmer alls, helt ovetande om att jag alldeles snart skulle bli gravid. Gud vad man förändras fort då det väl behövs. Det är ju helt sjukt, jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att inom ett år från då skulle jag bli mamma, att jag och min daniel som jag precis lärt känna skulle bli föräldrar.


- MVC

Besöket på mödravårdcentralen gick bra, vi fick lyssna på hjärtljuden som gick lite snabbare än vad dom skulle så hon frågade om hon nyss rört sig eller något men de hade hon inte så jag antar att hon får min och daniels energi ;) hehe ..
Sedan mätte vi magen (24cm) och tog blodprov igen :)
Så nästa besök blir fredag den 13e januari.
Annars så mår vi bara bra här ute på landet, igår då vi laddat upp med chips och godis framför idolfinalen så blev det såklart strömavbrott så då gick vi ut och lekte i snön, haha !
Har inte med mig kameran hit så jag uppdaterar på måndag igen, ha en toppenhelg sålänge :)

- MVC .

Nu bär det snart av till mödravårdcentralen, då får vi se vad hon hittar på den här gången :) man kanske borde börja i någon mammagrupp snart ?

Jaja, jag vet ingenting så jag skriver om det senare, kramar !


- KLAPPAT OCH KLART !



Klar med alla julklappar till både min och daniels familj + nära vänner ! åh så skönt, och nästa år blir det en massa barnpaket till Alice :') ååh längtar !

- ÅH NEJ .

Fan asså, man ska inte kolla på andras bloggar då man är gravid. Nu blev jag ju jättesugen på en fet maraboe chokladkaka !

tillåt mig att fresta er också ..



ååh, blir att ta till valpögonen då daniel kommer hem !


- GULLUNGE .


Daniel är så gullig på kvällarna då han tvingar sig in under min tröja för att prata och pussa på Alice :')

- MAGEN V.24+0


- SANT DE .

fast för 2 dagar skrev du; Jag gillar att ha lillgumman i magen, vill inte att hon ska komma ut än på ett tag ♥
;)

Haha jag vet, tror att graviditeten spökar lite, jag växlar humör och åsikt heeela tiden ;)

- FEL MED BABYSHOWER .

Några utav mina vänner vill att jag ska ha en babyshower. Men hur fel känns inte det ? Åh kom och kolla på min tjockismage och ge mig en massa presenter .. nejnej ! Jag funderar istället på om man kan ha typ en välkommsfest för lillan, då får dom ju se henne och nge presenter då ifall dom vill. Jag skulle själv tycka de var mycke roligare att se ungen än en tjock mage ;) eller vad tycker ni ?


- ALICE, KOM UT .

godmorgon mina underbara läsare ! Jag har drömt om Alice i flera timmar .. åh Vill så gärna ha henne i min famn nu.

Jaja, bara 16 veckor kvar nu :) Snart kommer mamma hem och då blir det lunch, härligt ! Ska trycka i mig lite extra så magen är runt och go då jag tar kort, hihi :) Kramar på er !


- FOSTRETS UTVECKLING V.24+0



Fostrets utveckling


Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Från hjässa till häl mäter bebisen ungefär 30 centimeter. Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft.
 
Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade hudbristningar eller strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där.
 
Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.
 
Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).

Så här förändras din tillvaro


Du kanske har fått rosaröda strimmor på magen, brösten eller skinkorna – så kallade strior. Massor av kvinnor får också besvär med klåda – graviditetshormoner gör din hud torrare och att den sträcks över din växande mage gör inte saker bättre. Att smörja in huden känns skönt och kan lindra klådan, men det tar inte bort strior och förebygger dem förmodligen inte heller. Strior uppkommer ofta i det har stadiet och bleknar till silvervita streck efter förlossningen.
 
Dina ögon kan också påverkas under graviditeten och det är vanligt att de ör extra ljuskänsliga, torra och känns lite grusiga. Apoteket säljer konstgjorda tårar, som du kan använda för att tillsätta fukt. Pröva också våra förslag på självhjälpsåtgärder mot vanliga graviditetsbesvär som huvudvärk, kramp eller värk i ländryggen.
 

 


- ENSAM I MÖRKRET .

Nu sitter jag här ensam i mörkret, mamma och tim har gått och daniel åkte iväg till skolan. Undra om man ska gå och sova en stund kanske så jag orkar gå ut och busa med lillhunden i snön som kommit :)

Haha vet ni, igår så låg alice och vred sig och tillslut stannade hon i en ställning med fötterna mot min kissblåsa, och där låg hon och sparkade hejvilt hela kvällen så jag fick springa på toan varje halvtimma, haha skitunge♥

Men vilken tur att jag kom på det ! det är ju vecka 24 nu, lägger upp fostrets utveckling nu sen kommer magbilden efter lunch någon gång :)

- FRÅGA .

Är du inte rädd inför förlossningen? :) Kram

Om ni bara visste vad jag har funderat, läst förlossningsberättelser och kollat på förlossningsprogram. Man kanske tror att jag är livrädd efter allt sjukt jag har sett men jag försöker att inte tänka på det, då det händer så händer det och då finns det ju ingen återvändo direkt, då är det bara att stå ut och trycka ut ungen :)
Man får bara hoppas att det går snabbt och bra. Ingen förlossning är ju den andra lik så varför sitta och läsa om det ;)

kram !


- FRÅGA

Hej My, har du varit med din kompis förra kille och hon tyckte de var okej? isåfall hur kände du dig?

Nej jag har aldrig tagit någon kompis ex :)

- LADDAR FÖR EN FILMVECKA .

har frysen full med glass och laddar hem :
Whisper
Uptown girls
Thirteen
The hot chick
In her shoes
Christmas in Wonderland
100 Girls

- PANIKEN .

13 dagar kvar tills nedräkningen börjar på riktigt.

- TOMAS LEDIN, ALICE FAVORIT .

Sitter och lyssnar på Tomas Ledin, Alice favorit, haha hon sparkar som en galning där inne, samtidigt som jag läser på om graviditetsvecka 24. Jag börjar få lite små panik nu, det är ju inte långt kvar. 16 veckor. herre gud. Är jag verkligen redo att ta hand om ett litet barn ?
Fick precis min dagliga "är jag gravid chock" igen .. haha ! Daniel verkar ju inte nervös alls, är jag onormal som oroar mig så mycket eller ?
Jag gillar att ha lillgumman i magen, vill inte att hon ska komma ut än på ett tag ♥

- MAMMA BÖRJAR INTA MOMMA ROLLEN .


- LILLA KNÄHUNDEN .


- LUSSEBULLAR OCH EN TRÖTT POJKVÄN .

Daniel sover och min mage kurrar .. tur att mamma snart kommer hem på lunch med en påse lussebullar då, undra om hon vågar lämna den här hemma med mig resten utav dagen, hihi :)

kurrkurr, näh de här funkar inte, undra om man ska väcka daniel och slänga in en pizza i micron !


- NU SYNS DET VERKLIGEN ATT JAG ÄR GRAVID .


- JAG BARA ÄLSKAR MIN RÖDA HALSDUK .

Tack mamma för en tidig julklapp ♥


- TACK MADDHE .



dom här urgulliga barnkläderna (och ett par stay ups tilll mig och ett halsband till daniel) fick vi utav våran gemensamma kompis maddhe som kanske ska bli gudmor :)


- JAG ÄR GRAVID !

Oj, nästan två dagar sedan jag skrev .. Ja de händer väl inte så mycket förutom magen som växer och min dagliga "är jag gravid chock". Varenda dag blir jag lika förvånad .. jag ser min jättebulle till mage och helt plötsligt slår det mig att det är ett litet barn där inne, MITT barn. Jag ska bli mamma, jag och daniel ska bli föräldrar och ta hand om ett litet barn helt själva . shit !



nu börjar även sparkarna kännas starkare och ifall man håller handen på magen så känner man att det är en liten fot som sparkar till, förut var det mer som ett tryck. En sak till, nu syns det då hon sparkar, alltså det syns ! Magen åker upp någon cm då hon sparkar till, lite läskigt faktiskt..


fråga

Stackarn, vad heter det du fått?

Vet inte vad det heter, tror inte dom visste de heller :s ..

- JAG ÄR ETT OVANLIGT FALL .

Det visade sig att klumpen var en infektion i bröstet och min läkare hämtade två bröstläkare eller vad de heter och den äldra hade bara sett det här en gång förut med det var inte såhär tidigt i graviditeten..

Jag fick iallafall medicin (vad den nu heter), illamåendetabletter och brusvärktabletter. problemet är att jag absolut inte kan svälja tabletter så jag ska ringa upp till sjukhuset och fråga om det finns ett annat sätt att få i sig det på.


(vet inte om det syns så bra på cambilderna men bröstet är iallafall jätteuppsvullet och rött.)

- KLUMPEN VÄXER .

de här ser inte bra ut .. mitt högra bröst är mycke större än det andra och det är en stor röd-blå svullnad ungefär lika stort som ett äpple .. uschusch. blir sjukhuset ikväll då !


fråga

när va de planerat att du skulle födas egentligen då? :o :)

typ den sista mars preces som alice :)

- EN CHOKLADBIT OM DAGEN ÄR BRA FÖR MAGEN .


- FOSTRETS UTVECKLING V.23+0



fostrets utveckling

Bebisen väger nu drygt ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.
 
Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik. Pröva att spela något du själv tycker om och se om bebisen reagerar.
 
Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför livmodern. Nu är bebisen så stor att du kanske kan se den röra på sig under dina kläder!
 
Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel. Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.


såhär förändras din tillvaro

Du har kanske märkt att det blöder när du borstar tänderna, vilket är vanligt under graviditeten (liksom näsblod). Graviditetshormoner kan göra så att ditt tandkött blir lite svullet och lätt inflammerat, vilket är vad som orsakar blödningar när du borstar tänderna. Finns det något du kan göra? Naturligtvis – borsta och använd tandtråd som vanligt, men ta det lite varligt och läs våra förslag på vad du kan göra själv.. Även om det kan kännas som om du vill "akta" tandköttet, så är det jätteviktigt att ha bra munhygien för att undvika problem med infektioner.
 
De flesta kvinnor går inte på så många besök hos barnmorskan, så det kan vara intressant att gå tillsammans om det är möjligt att planera så. Blivande pappor har naturligtvis också frågor, som MVC ofta kan hjälpa till med. Om du inte har en partner, eller om din partner av någon orsak inte kan närvara vid förlossningen, kan en doula vara din stödperson, plus barnmorskan. Doulor är erfarna stödpersoner vid förlossningar och kan hjälpa dig hantera upplevelsen med större tillförsikt.
 

 


- HEJ PÅ ER SÖTNOSAR .

HejHej, har inte haft någon lust att blogga på ett tag. I förrgår så fick vi en kartong barnkläder och några säckar med barnleksaker och lite mer kläder så jag tillbringade gårdagen med att sortera dom i storlektordning och märkte kartongen med storleken. Lilla Alice kan tyvärr inte ha dom på ett tag eftersom det var för 1-5 åringar.

Men fler kartonger är på väg med mindre kläder :)

gud va konstigt jag skriver idag.. helt osammanhängade. Jaja, jag mår iallafall jättedåligt idag, upptäckte igår att jag hade en klump i bröstet som gjorde/GÖR sjukt ont, men daniels mamma kollade upp de och hon sa att de var helt normalt under graviditeten. Blev lite rädd att det var cancer ett tag .. uscha !

Men det värker som bara den och inte bara i brösten, utan även i magen och ryggen. huvva ! idag känner jag verkligen inte för att vara gravid .. hoppas bara det går över tills på lördag för då ska jag och daniel ut med några kompisar, alkoholfritt för min del naturligtvis :)

Och idag så går jag in i vecka 23, ojoj vad tiden går snabbt ! magbild och fostrets utveckling kommer upp snart :)

kramar på er ! fick jättemånga kommentarer igår även fast jag inte ens bloggade och besöksantalet har inte sjunkit, snarare stigit så ett jättetack till er ! blir så himla glad då det trillar in en liten kommentar :') ni är bäst !

RSS 2.0