- FRÅGA

jag måste bara fråga.
går du i skolan nu eller är du ledig? :)

Jag går inte i skolan och har inte gjort det sen jag gick i 9an (bara några dagar på gymnasiet men sedan hoppade jag av eftersom jag mådde så dåligt i början utav graviditeten). :) kram på dig !

- ÄLSKADE KAMERA

Åh att jag skulle glömma kameran idag av alla dagar.. Vi har ju köpt ett skötbord och mina mammakläder från H&M kom idag, jag får visa er imorgon istället :)

Jag köpte även hårfärg så ikväll ska jag klippa och färga daniels hår :)

- PRECIS TVÅ MÅNADER KVAR ..



Mamma och Pappa väntar på dig hjärtat ♥

- DANIELS MYSIGA TRÖJA !



Jag och alice skuttar runt i den här mysiga tröjan och daniels mjukisbyxor som läskigt nog inte tvättats på över en vecka eftersom det är dom enda byxorna jag kommer i .. :(

- SAMARIN

Uschuschusch, lilla Alice ligger och trycker så jag har haft konstant halsbränna sedan igår kväll.. jobbig natt. Tar en samarin, med persika citron smak :) !



Hihi nyvaken liten tjej men lika snygg som alltid !

- TYCK TILL

Vad skulle ni tycka om en film på min mage då lillan sparkar ?
har ju inte kameran här idag, men senare i veckan.

- TEXT ..

Godmorgon allihopa ! Jag skulle helst vilja slänga upp lite bilder på barnleksaker som jag inte visat än men eftersom jag var så trött i morse så glömde jag kameran hemma hos daniel, och tur var väl det, för hade jag gått upp och hämtat den hade vi nog missat bussen ;) Påtal om buss så hatar jag verkligen den ! uscha, alldeles för varmt, trångt och den stannar hela tiden så "resan" tar dubbelt så lång tid, jag ser verkligen upp till er som orkar åka den varenda dag.

jaja, vad ska jag och bebismagen göra idag då .. Mamma tyckte vi borde röja i rummet, det börjar bli väldigt mycke saker där men jag vill sätta upp hyllplanen i hängdelen på garderoben så att barnkläderna försvinner från barnsängen, för nu är det verkligen översvämmning. uscha, två månader kvar bara och just nu är allt kaos.

kanske borde stoppa skrivandet nu innan det blir för mycket, men för er som orkade läsa allt, bra jobbat ;) ska försöka skriva något senare, kramar på er !


- FAMILJEN ANNORLUNDA

familjen annorlunda ikväll klockan 8 ! man kan ju inte annat än älska dom, charmigt med en jättestor familj, men säkert mycket jobb :)

- NI ÄR UNDERBARA

Måste bara säga att ni är helt underbara, älskar era fina kommentarer lite då och då, det betyder så himla mycket, varenda en♥
Har faktiskt inte fått en enda dum kommentar sen jag började blogga, jag måste ju ha dom bästa läsarna i världen, tack för att ni alltid är så stöttande, kramar på er♥

- 11 KG .

har gått upp 11 kg sen i somras, och det är två månader kvar ( då man går upp som mest ) .. ni som varit gravid hur mycket gick ni upp ?

- HUMLA

Hej! Har ni kommit på något till mellannamn förutom Cecilia än? :)
Kram <3

Ja de är en ganska lång historia men jag hade en kanin som hette humlan, hon var verkligen mitt allt, min lilla bebis ♥ Vet att det kanske låter konstigt eftersom det var en kanin men hon var helt underbar (gillar inte kaniner egentligen) hon brukade ligga på rygg i mitt knä och sova, pussa mig, sitta med oss i soffan och se på film och käka jordnötter, ostkrokar och chips hihi :)

Så jag vill att hon ska heta Alice Cecilia Humla Kåveland, lite konstigt kanske men jag gillar det. Känns som om min lilla bebis återföds fast i sin rätta form om ni förstår (tyck inte att jag är galen).


- BLOGGTORKA ..

Hejhej, första och antagligen sista inlägget idag, vet inte vad jag ska skriva om längre .. Det enda jag gör är väntar och väntar på att lilla Alice ska komma ut ♥



Har ni några förslag på vad jag ska skriva om eller något jag ska ta kort på så kommentera gärna, kram på er !

- TJOCKISMAGEN



Haha satt och lekte med camen och upptäckte vad otroligt tjock jag ser ut då jag sitter ner så jag kunde såklart inte låta bli att ta lite spexbilder ;)

- ONT I HALSEN

vaknade halv 9 och hade ont i halsen .. huvva bara det inte är någon förskylning på gång.
föräldrautbildningen igår var iallafall jättetrevligt och vi lärde oss en massa nytt som vi inte hade en aning om innan :) jag trodde också att vi skulle vara lite "utmobbade" eftersom vi är så unga men alla kollade på oss och verkade så imponerad och kursledaren gick till och med fram till mig efteråt och pratade lite, hon sa bland annat att jag kommer ha en mycket lättare förlossning än dom eftersom jag är så ung ;)

Hihi och vet ni, daniel satt och höll om mig och smekte på magen hela kvällen och jag såg nog några avundsjuka blickar ibland ;) hihi *stolt tjej*.

Vi fick också se några filmer om förlossningen, amning och dom första dagarna efter och det fick mig bara att längta ännu mer tills lillskruttan kommer ut :') man fick verkligen hålla tillbaka tårarna ..

Nej nu ska jag gå och mysa ner mig i sängen med daniel en stund innan jag ska gå ner och ladda pannan ( hatar vedeldning )

Ha det bra sålänge, kramar !


- POST



Kom precis hem och hittade det här i brevlådan :') åh ni är ju för söta ! tack så himla mycket, ni gör min dag ♥

- FRÅGA

Om man ska skicka en present till dig, eller a till bebisen, vilken adress skickar man det till? :)

Ni behöver inte skicka presenter, gulliga kommentarer värmer mer, vill dessutom inte lägga ut min adress här i bloggen, kram på dig sötnos :)♥

- NERVÖSA FÖRÄLDRAR

HejHej, ligger i sängen med daniel och myser, vi pratar om Alice, framtiden och föräldrautbildningen imorgon och daniel är nog mer nervös än vad jag är :)
en fråga förresten, tycker ni att man är förälder innan barnet kommit ut ur magen?

- JÄRNTABLETTER

En fråga bara.. Vilka järntabletter är det du käkar? Är också gravid och käkar duroferon men blir så jäkla hård i magen av dom så kan inte fortsätta med dom. Hjälper dom du tar? Tacksam för svar!

Dom här äter jag, finns på apoteket för 89;- och det är 100 tabletter i :) 3-4 per dag, jag
är supernöjd med dom inga "bieffekter alls" :)



- VET NI EN SJUK GREJ

- jag har inte laddat min telefon på 5 månader så nu hotar dom med att stänga av mitt kort .. (var smsberoende i några år förut och kunde göra slut på över 3 000 sms per månad, minst ! hemskt ..)


- BÖRJAR INTE BRA

Uscha, har jätteont i magen och har drömt mardrömmar hela natten. Går och lägger mig en stund nu så får vi se om jag orkar skriva något senare, kram på er och tack för att ni fortsätter kika in ibland♥

- MAGEN VECKA 31+0


- SKÖTBORD MED ANKOR PÅ



Det här tar vi med hem till daniel :)

- SKÖTVÄSKA


steg 1, stängd

steg 2, viker upp ett snäpp

steg 3, öppen ! det ligger en liten skötbädd i, praktisk att ta med sig överallt :) men jag ska ha en väska som jag har allt i och där får den här lätt plats.

- ROSA BABYSITTER MED ELEFANTER


- I KARTONGEN DEL 2 (LEKSAKER)


- INUTI KARTONGEN, DEL 1 (KLÄDER)


- ÖHM HÖRNI, JAG HITTADE EN KARTONG TILL


- 9 VECKOR KVAR

Nu är det bara 9 veckor kvar tills hon kommer hörni ! Jag längtar så himla mycket :') är inte orolig för förlossningen alls och jag ser verkligen fram emot föräldrautbildningen på lördag :D


- FOSTRETS UTVECKLING VECKA 31+0



Fostrets utveckling


Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.
 
Det börjar bli lite trångt därinne och det är möjligt att bebisen inte längre rör sig lika livligt, eller på precis samma sätt. Men så länge den fortsätter vrida och sträcka på sig, så vet du att allt står väl till. Bebisen har en hel del växande kvar innan den föds – minst 900 gram.
 
Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.
 
Du har förmodligen gått upp i vikt 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.


Så här förändras din tillvaro


Tills bebisens huvud sjunkit ner i bäckenet (kring 37 veckor om du är förstföderska och oftast inte förrän det är dags att föda, om du är omföderska), är det vanligt att vara andfådd. Orsaken till detta är, att livmodern nu är så stor att den trycker uppåt på diafragman, som spelar stor roll i din andning. Vila hjälper, så försök att ta det lugnt. Vila kan även vara bra om bebisen verkar vara liten för sitt stadium.
 
Får du ont i ryggen av din växande mage? Undvik tunga lyft och välj skor med låga klackar, för att minska belastningen på dina uppluckrade ligament. . Många kvinnor får ont i höfterna längre fram i graviditeten och hos vissa luckras bäckenligamenten upp så mycket, att de inte längre håller ihop benen i bäckenet ordentligt. Det kallas foglossning, eller bäckensmärta och kan vara mycket smärtsamt.
 
Om du och din partner börjar bli nervösa inför förlossningen, kan det vara lugnande att gå igenom det ni har diskuterat i föräldragrupperna och träna andningstekniker om ni har fått några. Något annat ni kan göra som förberedelse, är att gå igenom listan av smärtlindringsalternativ och bestämma vilka som ni vill ska användas om de behövs och i vilken rangordning. Hur känner du inför ryggbedövning, till exempel – eller vill du hellre använda lustgas?
 

 


- FÖDD I VECKA 23

Tänkte bara tipsa om en superbra blogg, http://lisadecker.bloggplatsen.se/

- JAG ÄLSKAR DIG ♥



Snart kommer Daniel hem, åh har saknat honom så mycket idag :) Har till och med en liten present till honom bara för att jag älskar honom så mycket och älskar att se honom glad :D

du är det bästa som hänt mig♥


- AMNINGSINLÄGG OCH AMNINGSKUPOR ?

vad är det för skillnad på amningskupor och amningsinlägg?

Jadu vad jag vet så använder man amningskupor till att fånga upp mjölken från det ena bröstet då man ammar från det andra, kan även användas ifall man får sår på bröstvårtorna för att lufta dom lite grann :)

Amningsinlägg har man ifall det läcker från brösten för dom suger åt sig ;)

(ni som vet lite bättre, rätta gärna om jag har fel)

- LEO !!



typiskt leo att vara ivägen .. haha då jag skulle ta kort på barnkläderna så kommer självklart leo och lägger sig mitt i allt och posar hej vilt ! sötfisen ;)

- MIN HAND DOMNAR BORT !

hjälp ? min hand börjar domna bort på sidan, varit så sedan igårkväll, någon som vet vad som händer ?

- TRYCKER NER LITE MER I BB-VÄSKAN


En rosa mjukisdress

en pyjamas

två omlotttröjor och två par byxor

amningskupor :)

- MYCKE BÄBISTJEJKLÄDER

du har så många bäbis tjejkläder , men du vet inte om det blir en tjej eller kille?

varför det? :)

Jo vi har fått mycke tjejkläder och dom sa ju på ultraljudet att det är en tjej (inte 100% säkra såklart) , men vi har mycke killkläder också som jag inte visat och mer än hälften utav alla kläder är vita och neutrala :) så ifall det skulle komma en liten pojke så skulle vi ha saker för honom också ;)

- SKRIVA OFTARE

kan du inte skriva oftare i bloggen? :) du har en sån trevlig blogg :)

Ojoj oftare .. haha och jag som kämpar för att skriva något varje dag. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva så kom gärna med förslag :) och tack så jättemycket !

Och till Sara, Blev tipsad om en lista som fanns på en väntabarnsida :) jag ska göra den lite personligare imorgon och lägga upp bilder :)

- BB VÄSKAN

Att packa till förlossningen


•Ditt förlossningsbrev och din MVC-journal.
 
•Morgonrock. Det kan vara skönt att ha till hands om det blir långa vandringar i korridorerna.

•Innetofflor
 
•Sockar. Tro det eller ej, men man kan bli kall om fötterna under förlossningen.
 
•Ett gammalt nattlinne eller en T-tröja att ha på sig under förlossningen. Packa inget du är rädd om.

•Massage olja eller lotion om du vill bli masserad under förlossningen.

•Läppbalsam.
 
•Snacks och drycker för förlossningen. Isotona sportdrycker är bra, eller ta med glukostabletter för energi.
 
•Saker du kan slappna av och fördriva tiden med, t ex böcker, tidningar, eller spel.

•Hårband. Det är skönt att få bort långt hår från ansiktet.

•Kuddar. Det kanske inte finns tillräckligt många på sjukhuset.
 
•TENS-maskin (om du vill använda en).
 
•Toalettsaker
 
•Musik att lyssna på. T ex en mp3-spelare, eller cd-skivor om sjukhuset har en spelare.

För medföljaren


•Vattenspray, eller en minifläkt man kan hålla i handen, för att svalka den blivande mamman.

•Bekväma skor. Även du kan få vanka runt i korridorerna!
 
•Ett ombyte kläder
 
•Klocka med sekundvisare för att mäta värkar.
 
•Kamera. Om du vill ta med videokamera bör du kolla om sjukhuset tillåter det först.
 
•Adressbok eller en lista med telefonnummer. Glöm inte laddare till mobilen.

•Snacks och drycker. Även medföljaren måste ladda energi!

Efter förlossningen


•Kläder att åka hem i. Du kommer att behöva bekväma kläder att ha på sjukhuset efter förlossningen och för hemresan. Det tar ett tag innan magen krymper helt, så tyvärr kan mammakläder fortfarande vara det bästa...
 
•Amningsbehå. Två eller tre.
 
•Amningsinlägg

•Bindor. Långa och lite tjockare än vanligt, gärna nattbindor, ett par paket.
 
•Nattlinne eller T-tröja. Om det går att öppna fram är det lättare att amma.
 
•Toalettsaker
 
•Handduk, hårborste, tandborste och tandkräm.
 
•Gamla eller billiga trosor, definitivt inte favoriterna.

•Öronproppar, om du har svårt att sova på sjukhuset.

För bebisen


•Ett babyskydd.
 
•Kläder att resa hem i (lättast om de är i ett stycke, med armar och ben).

•Två till tre pyjamasar och bodys till bebisen på sjukhuset.

•Filt. En varm om det är kallt ute.
 
•Blöjor
 
•Ett par sockar eller tossor.

•Mössa
 
•Jacka eller overall om det är vinter.


- PACKAR BB-VÄSKAN


3 bodys och tre par strumpor

en tjejoutfit ifall det blir en tjej ...

.. och en killoutfit ifall det blir en kille :)

björnoverallen, den är dock i storlek 62 (2-4 månader), som hon kan ha då vi åker hem.

en filt

en liten mössa :)

en jättegosig kanin och en napp

Det här är vad vi har i BB-väskan hittills, jag vet inte riktigt vad man ska ha med, hur länge kommer man stanna på sjukhuset ? hjälp !


- HÄNGT BEBISKLÄDER



Haha, trodde inte jag skulle göra det här igen innan Alice kom, men ack så fel jag hade ;) Vi har mer kläder till henne än vad vi har tillsammans :)

- NY OUTFIT VARENDA DAG

"Ni kommer aldrig hinna använda alla kläderna haha :D"
Börjar tro de jag med .. haha hon får väl ha en ny outfit varje dag ;)

- FRAMTUNG

blir de inte tungt o varmt på vintern när man redan är påbyltad me massa varma kläder?:)

Haha nej verkligen inte ! Lika kallt som vanligt tyvärr :) Lite framtung är jag väl men inte extremt :)

- SITTER OCH MYSER I MIN MORGONROCK



Fick den här supermysiga morgonrocken utav mamma i julklapp, bebismagen får knappt plats men än så länge går det :)

- HEJHOPP !

hejsvejs ! nu far jag på loppis sedan MM med mamma och syster ♥



såhär fin & gla är ja ida ! vandrar runt i min ziperall som en liten mupp eftersom alla andra kläder är för små ! tjock jaa

- LEKSAKER, MOBILER OCH VÅTSERVETTER



Alla leksaker och mobilerna är sedan daniel och hans syskon var små, våtservetterna fick vi utav hans pappa då vi var på lidl häromdagen, tacktack :D

- OTURSDAG ?

Nu ska jag ta mig en dusch för att tina upp ! Vi har suttit fast med bilen i en och en halv timma nere i ett dike så det blev lite småkyligt, sedan då jag kom hem, utsvulten och illamående så spydde hunden ner mattan, fräscht ;)

Aja, slänger upp bilderna på bebisleksakerna då jag kommer ut ur duschen :)


- KARTONGEN MED KLÄDER



Fick allt det här utav daniels föräldrar, allting i storlek 50/56 :) vad tycker ni ?

- SES PÅ MÅNDAG

Vi har fått en kartong med barnkläder utav daniels föräldrar och lite babyleksaker sedan han var liten, har tagit kort på allt så jag lägger upp bilderna på måndag då jag kommer hem, ha det bra sålänge !

- JÄRNTABLETTER

hade du inte lågt järn värde i blodprovet?
så du fick "riktiga järntabletter" och börjat äta dom tidigare?


Jag låg precis på gränsen så förut sa hon att vi skulle avvakta ett tag, men nu när det börjar närma sig slutet behöver jag mer järn så då fick jag en broschyr om järnbrus som heter fexim, ( eftersom jag har svårt att svälja tabletter), men dom har slutat sålt det så vi köpte tabletter istället och hittills har det gått bra att svälja dom :)

hoppas du fick svar på frågan :)

- ÅKPÅSE ?

Vad är åkpåse? Aldrig fattat det riktigt :}

Oj, kanske skulle ha förklarat de :) Det är typ som en påse man lägger in i barnvagnen som barnet ligger i och har det varmt och skönt :)

- EN FAVORIT UR GARDEROBEN



Världens sötaste outfit i storlek 50 :)

- INUTI KARTONGEN


10 stycken mössor :) älskar den rosa, den köpte mamma på bb då jag föddes :)


4 par "trosor" :)


två par strumpskor ? :)


Två par tossor och ett par vantar utan tumme :)


Klänning som kusin har haft tror jag :)


Minns inte ifall den här kom från kusin eller någon kompis till mamma, men den är ju lite småcharmig :)


Jättefin spetssklänning som hon kommer i till sommaren :)


Bärsele


spjälskydd :)


Supermysig åkpåse, får se ifall vi hinner använda den nu när hon kommer eller ifall den är för varm :)

- VÄRLDENS BÄSTA MAMMA !



Mamma och jag satt och kikade på H&M och jag visade henne dom här, "vill du ha dom där?", "ah", "klicka hem dom då :)"

Har jag världens bästa mamma eller har jag? Tack mamma ♥

- DUKTIG TJEJ !



Precis ätit frukost och tagit dagens första järntillskott ! 3 kvar .. ;)
Jag känner verkligen skillnad, förut kunde jag sova 2-3 gånger per dag ..!


- MERA KLÄDER OCH LITE JÄRNTILLSKOTT !


kunde inte låta bli att köpa den här på jysk idag :) 89 ;- tror jag


järntabletter och glidsak haha :) testade en med glid på och det gick bra, sedan tog jag en utan och den slank också ner ;) tror att problemet förut var mitt illamående ;)


Fick lite julklappar utav bästa syster :D dom fem första harrypotterfilmerna, sagan om ringen filmerna, step up, alla tre ice age filmerna och busiga bullen boken (haha internt i våran familj)


Fick en elvisp med mixerstav utav storebror också, wiho !


Och jag hittade även en kartong till med barnkläder i storlek 50-62 i garderoben, haha ! Men den innehöll bara 7 mössor tror jag, "trosor", åkpåse, spjälskydd, några klänningar och lite strumpor och vantar. Bilder får ni imorgon :)

ha en bra kväll allihopa så hörs vi imorgon !

- LÄGENHET

Hörni, mamma och jag var ju på möte idag angående egen lägenhet så vi satt och räknade lite på vad det skulle kosta och med bostadsbidrag så går det ihop. Men ifall vi flyttar så blir det efter Alice är född då jag börjar få föräldrapenningen. Vi ska väl testa att bo hemma och ifall det inte fungerar så får vi försöka hitta en lägenhet ..
är less och deprimerad, orkar inte att alla ska säga åt oss vad vi ska göra hela tiden. Kan vi inte få lära oss själva som alla andra får göra ? Jag vill inte att alla ska berätta hur jobbigt det är att ha barn eller hur dyrt det är. Det märker jag själv och jag lär mig utav mina egna misstag. Vet ni, jag ångrar inte att jag valde att behålla Alice, men jag önskar att jag och daniel hade fått gjort den här resan själv utan föräldrar och släkt som ska hålla föreläsningar hela tiden. Ingen kan ta hand om ett barn direkt ? ingen vet hur man byter blöja innan dom testat ..
återkommer imorgon med bättre humör, kramar

- MAGEN VECKA 30+0


- FOSTRETS UTVECKLING VECKA 30+0



Fostrets utveckling


Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.
 
Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.
 
En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.
 
Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.
 
Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.

Så här förändras din tillvaro

Du har förmodligen gått upp ganska mycket i vikt denna månad -- normalt 1,4-1,8 kg. Det är helt normalt att gå upp nästan ett halvt kilo i veckan under de sista tre månaderna. Bebisen behöver mer näring än någonsin tidigare under den sista trimestern. Vissa älskar sin växande kropp, andra avskyr den – oavsett kan det vara intressant att läsa 50 orsaker att det är roligt att vara gravid.
 
Det är aldrig för sent att sluta röka och bebisen kommer att må bra av den ökade syretillförseln från det ögonblick du slutar. Försök uppmuntra din omgivning att också sluta, det är inte bara bra för deras hälsa, utan kan också påverka bebisens hälsa positivt. Studier har till exempel visat att risken för plötslig spädbarnsdöd ökar om bebisar utsätts för passiv rökning.
 
God nattsömn kan bli ett minne blott under tredje trimestern. Det är svårare att hitta bekväma sovställningar ju större du blir och det ökande trycket på blåsan kan göra att du måste börja gå upp och kissa på natten igen. Livliga drömmar kan också påverka din sömn! Glöm inte att fråga din partner om vad han drömmer om också.
 

 


- TRÖTT ..

Åh jag är så himla trött hela dagarna .. och mina järnbrustabletter finns ingenstans så dom skulle beställa hem det. huvva .. hoppas jag håller mig vaken på mötet imorgon ;)

Annars är allt bra, det är roligt att syster är och hälsar på, dagarna bara flyger förbi då man har någon att spendera dom med !

Nu ligger jag i sängen och Alice sparkar för fullt, vill att hon ska komma ut nu .. allt jag vill visa er är bilder, en massa bilder på lilltjejen :') vänta bara .. snart så ! :)

När ska man förresten fixa iordning bb väskan ? det kan ju sätta igång när som helst så det kanske är bäst att vara på den säkra sidan ? bädda sängen och köpa blöjor kan ju mamma göra medans vi är inne på sjukhuset, men bb väskan måste ju vara klar innan :)

aja, nu ska jag sova, kram på er och vi hörs imorgon då jag går in i vecka 30 ! wohooo :D


- NYTTNYTT !



Ett paket amningsskydd och en jättesöt humleklänning till lillstumpan då hon blir lite äldre :) tack mamma !♥

- BARNTAVLORNA



ååh hur söta är dom inte ! :') jag älskar nalle puh !

tack igen syster ♥

- GULLMAGE



Har börjat fått sammandragningar lite då och då .. Känner mig allmänt trött, men ska vid tillfälle köpa järnbrus som barnmorskan rekomenderade :) Dessutom känns det som om magen slutat växa .. åh :( trodde jag skulle åf sådär superstor och go mage .. menmen två månader kvar så hoppet är inte ute ;)

- 50 ORSAKER ATT VARA GLAD FÖR ATT DU ÄR GRAVID

1 De där första veckorna, när bara du och den blivande pappan vet hemligheten.

2 Att ha nio månader att planera, fantisera och drömma.

3 Välja mammakläder – det har aldrig tidigare funnits så mycket praktiska, snygga och sexiga alternativ.

4 Du har den perfekta orsaken att skämma bort dig själv – timmar i doftande bad, sköna massager, eller goda krämer att smörja in din växande mage med.

5 Vi har en fantastisk föräldraförsäkring i Sverige, jämfört med andra länder.

6 Du kan gå med i en föräldragrupp och träffa nya vänner

7 För en gångs skull är det meningen att du ska lägga på dig vikt – Moder Natur ger dig klartecken.

8 Om detta är din första bebis, kan du fortsätta njuta av att sova länge på helgerna ännu ett tag.

9 Jättesnygga bröst och med dem en perfekt ursäkt att...

10...köpa nya, snygga BH:ar.

11 Från och med nu kommer det alltid att finnas en viktigare person än du själv i ditt liv.

12 Äntligen kommer du att få något mer än krukväxter och husdjur att pyssla om!

13 Massor av uppmärksamhet från släkt, vänner och din partner.

14 Du kommer kanske att upptäcka, att du fått mer gemensamt med släkt och vänner som redan har barn – grattis, du har fått gratis medlemsskap i föräldraklubben!

15 Att berätta nyheterna för din mamma, pappa, bror, syster, vänner…och se deras reaktioner.

16 Nya färdigheter! Vare sig det handlar om att sticka bebiskläder eller montera ihop en barnsäng, så kommer du att upptäcka att du kan mycket mer än vad du trodde innan.

17 En ny förståelse för din mamma.

18 Ordna barnkammare – jättekul!

19 'Är det där vad jag tror det är – eller har jag bara gaser i magen?': Bebisens första rörelser.

20 Inga som helst samvetskval inför att skicka ut din partner för att köpa curry och chokladglass klockan tio på kvällen.

21 Dina föräldrar letar fram gamla bebissaker; en gammal barnsäng, eller en vagga, som de behållit i alla år – 'utifall att'.

22 Gå på promenader tillsammans med din partner - bra för er, dig och bebisen.

23 Alla konstiga och livliga drömmar som du kan beskriva för dina vänner och skratta åt!

24 Att känna små hälar i underkanten av revbenen och veta, att de hör till någon du snart kommer att få träffa.

25 Att välja bebiskläder, eller kanske bara titta i kataloger och affärer.

26 Skriva en graviditetsdagbok som ditt barn kan läsa i framtiden.

27 Att (med lite hjälp) ta foton av dig själv, leende ovanför din stora mage - roligt att spara och titta på längre fram.

28 Upptäckten av hur många människor det finns i världen som valt att ägna sitt yrkesverksamma liv åt att ge blivande och nyblivna föräldrar stöd - barnmorskor, amningsrådgivare, förlossningsläkare, sjuksköterskor...

29 Att ligga i sängen tillsammans och veta, att ni skapat ett helt nytt liv!

30 Njuta av sådant som kommer att bli svårare att organisera i framtiden - utekvällar, helgresor och romantiska restaurangbesök.

31 Vetskapen om att ditt liv, från och med nu, i stort sett aldrig mer kommer att bli enformigt.

32 Möten med nya människor som har egna berättelser om att vänta och få barn.

33 Kvällar med spekulationer kring namn - ska bebisen heta Oskar, Maximilian, Sara eller Freja?

34 Funderingar på hur bebisen kommer att se ut.

35 Högtflygande drömmar om "min son/dotter popstjärnan/skådespelaren/författaren.."


36 Att titta på din växande mage och föreställa dig att det ligger en liten människa därinne!

37 Att uttyda en mänsklig form på ultraljudsbilden för första gången, ta med dig bilden hem och ha den i fickan eller väskan att titta i smyg på då och då…

38 Den blivande pappans ansiktsuttryck när han ser graviditetstestet visa positivt, begrundar din växande mage, eller känner bebisen röra på sig.

39 Att köpa kramdjur till din bebis - inte någon annans!

40 Att ringa din partner och berätta att startskottet har gått - värkarna har börjat.

41 Att pröva alla övningar som du lärde dig i föräldragruppen och upptäcka, att de faktiskt fungerar.

42 Att ta emot allt stöd du får under förlossningen från din partner/barnmorska/medföljare och veta att du kan lita på dem helt.

43 Att upptäcka precis hur många (och hur grova) svordomar du kan under förlossningsarbetet.

44 Att fatta personliga beslut om smärtlindring och upptäcka att de var helt rätt för just det förlossningsstadiet.

45 Den där otroliga känslan av befrielse och lättnad när jobbet äntligen är gjort.

46 Att titta in i din nyfödda bebis ögon och bli handlöst förälskad.

47 Att se din partner gråta, krama om barnmorskan och vara alldeles utom sig av glädje och lättnad.

48 Att öppna en flaska champagne för att fira, oavsett vilken veckodag och tid på dygnet det är.

49 Berätta nyheterna för släkt och vänner och höra värmen i deras röster när de får veta.

50 Att vakna bredvid den nya bebisen för första gången och tänka "Oj! Det är på riktigt - jag har blivit mamma!"

- FÅTT EN MASSA BEBISSAKER AV SYSTER


Nytt täcke och kudde från IKEA

Skötbordsmadrass (?) :)

Lakan, påslakan och örngott :)

sparkbyxor som storasyster hade då hon var liten :)

Kofta som farmor stickat en gång i tiden ;)

söt 70-tals klänning

Haha urgulliga spark"shorts" som någon sytt :)

två mössor, två par vantar och ett par stickade sockar som farmor gjort :)

söt klänning :)

skedar, tallrik, skål och pipmugg från IKEA (vet inte vad det blev för fel med bilden men förlåt för att den är så suddig)

sist men inte minst, en mobil som jag tänkte hänga över skötbordet :)

(fick också två supergulliga tavlor som jag visar sen)

Hur charmigt är det inte med lite 70-tals kläder till lillgumman :') ååh ! vill att hon ska komma ut nu :)

Tack för allt världens bästa storasyster/ blivande moster :D♥

- LILLA JAG



Tänk att jag snart har en sån här liten plutt :')

- NY DESIGN

Fixade en ny design till bloggen, magen har ju trots allt växt och det är skönt med något nytt :) Blir tyvärr ingen helhjärtat design innan lillskruttan kommer :)

- SÖTNOS

Men om jag ändå vill skicka en present. Vilken storlek ska jag köpa! :)

Haha va gullig du är, "overallen/bodyn?" i storlek 62, vantarna 62/68 (den enda som finns kvar på rean) och mammalegginsarna storlek M ;) Men du behöver verkligen inte !

- TRE FRÅGOR

Hur många dagar är de kvar tills bebisen kommer( beräknat)?
Jättebra blogg, lycka till:) kram
74 dagar :) du kan kolla det längst upp i menyn ;) Tack så mycket, kramar :)

Kände du nån/några från första dagen på barn och fritid?
Jag hade pratat med 2-3 stycken innan, men det var ingen jag direkt umgicks med :)

Vart finns dessa plagg att beställa om man skulle vilja vara snäll och skicka en present till den blivande mamman? :) & storlek förstås
Jag hittade dom på H&M, vantarna var på rea :) Men gud, ni ska absolut inte skicka en massa presenter, gillar er lika mycket endå ♥ kramar

- NÅGOT JAG INTE SKULLE SÄGA NEJ TILL !


- HATAR BLODPROV.

får man göra såhär ? :(
förstår ni varför jag är nålrädd ..?
update : vad ska man säga.. fredag den 13e ;) är förresten inte känslig, hon stack först i andra armen men det blev fel så då stack hon i den här och det blev lite fel så nu ser jag ut såhär, skönt att det var sista gången :)

- BILDER

när du uppdaterar denna lista skulle du inte kunna vissa bilder då igen på allt du har barnvagnen och sånt så man får lite mer än text bara :)

Självklart ! Vilken bra idé :D blir uppdatering efter vi varit på ikea !

- ÄCKELVÄDER .

Hemma från mvc, det gick bra, vi lyssnade på Alice hjärta(148 slag i minuten, lite mycket), mätte magen(29cm), tog stick i fingret och blodprov på mig, uscha !

Fick även tider för dom 5 besöken som är kvar, men då tänker jag då inte ta bussen ! Usch, hatar sollefteås stadsbussar, krångel hela tiden .. tacka vet jag sundsvall♥

Aja, det var det! Nu blir det inge mer bloggande idag för jag har absolut ingenting att skriva om .. men kommer ni på något ni undrar eller vill se så släng iväg en kommentar, ha de bra sålänge !

- INGEN BIL ..

Idag ska vi på mödravårdscentralen, men varken min mamma eller daniels kunde skjutsa oss så vi får ta bussen eller gå. Det är i sånna här lägen jag önskar att daniel hade körkort och bil .. MenMen, vi tar oss ju dit på något sätt iallafall :)

- FAVORIT I REPRIS

ÅH va sugen jag blev !

- FYLLT PÅ LISTAN

Åka vagn:
(x) Vagn
( ) Täcke
( ) Kudde
(x) Filt
(x) Åkpåse
( ) Plastad frotté
( ) Vagnleksak/Mobil
(x) Reflex
(x) Regnskydd
( ) Myggnät
 
Sova gott:
(x) Spjälsäng
(x) Madrass
( ) Täcke
( ) Kudde
( ) Lakan
( ) Plastad frotté
( ) Påslakanset
( ) Leksaksmobil/speldosa
(x) Gosedjur
 
Sköta om:
(x) Skötbord
(x) Skötbädd/skötskydd
( ) Våtservetter
( ) Tvättlappar
( ) Blöjor
( ) Skötväska
( ) Leksak till skötbordet
( ) Blöjhink

Äta mat:
( ) Amnings-BH
( ) Bröstpump
( ) Nappflaska
( ) Flaskborste
( ) Modersmjölksersättning
( ) Amnings kupor
( ) Haklappar
( ) Dregglisar
 Bada:
( ) Badbalja
( ) Tvättlappar av frotté
(x) Babyolja
( ) Badhandduk med huva

Mini-Apotek:
( ) Kräm mot röd bebisrumpa
( ) Näsdroppar för spädbarn
( ) Panodil, stolpiller för spädbarn
(x) Febertermometer
( ) Kräm mot torr hud
( ) Barnolja

 
 
 
Övrigt:
(x) Filtar
( ) Amningskudde
(x) Bärsele
(x) Babysitter
( ) Snuttefilt
(x) Nalle/gosedjur
(x) Nappar
( ) Napphållare
( ) Bitring
(x) Förvaringsmöbel till bebiskläder


- VAD FINNS I BARNSÄNGEN ?

Bodys: 52 st
Tröjor: 20 st + 12 st omlotttröjor
Byxor: 13 st
Strumpbyxor: 3 st
Sockar: 9 par
Trosor: 6 par
Klänningar: 4 st
Vantar: 2 par
Mössor: 4 st
Overaller: 7 st
En tomtedräkt och en napp :)

Allt i storlek 50-62 :)


- MAGEN VECKA 29+0


- FOSTRETS UTVECKLING VECKA 29+0



Fostrets utveckling


Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. På huvudet växer det hår. Hos pojkar har testiklarna vandrat ner i pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna. Ta en titt på vår guide till bra kost för att se till att du får alla de vitaminer och mineraler du och bebisen behöver.

Så här förändras din tillvaro


Aptiten ökar, men försök att äta hälsosam mat, snarare än sötsaker och skräpmat – läs våra tips om bra kost under sista trimestern. Se till att du får i dig tillräckligt mycket järn, eftersom bebisen producerar röda blodkroppar. Järn som kosttillskott kan ge dig förstoppning så försök få i dig huvuddelen genom att äta järnrik mat som kött, blodpudding, ärtor, bönor, gröna bladgrönsaker, aprikoser och berikade fullkornsprodukter. På så sätt får du dessutom i dig kostfiber.
 
Om du inte redan anpassat ditt motionsprogram inför förlossningen, är det bra att lägga till övningar som kan hjälpa dig stretcha och slappna av. Yoga för gravida är populärt och hjälper med både andning och positioner som kan vara bra under förlossningen. Stretching kan också hjälpa mot kramp i benen.
 

 


- MÖTE DEN 19e.

Hon ringde igår angående egen lägenhet så vi bestämde att mamma och jag ska träffa henne den 19e för att prata, räkna ut hur mycket det kommer att kosta m.m. HoppasHoppasHoppas det går ! vore så himla skönt med eget då lillskruttan kommer :)


- SVAR PÅ KOMMENTAR

Linnéa:

Eftersom att barnet ska heta Kåveland (efter daniel & hans släkt)i efternamn så kanske mellannamnet skulle vara något från din släkt eller familj ?:)
Kanske din mammas namn eller din mormor, eller den månaden du är född i (ex. Juni). På så sätt kommer lixom båda familjern med;)
Bara ett förslag!
Kram och lycka till:)

Det har jag inte tänkt på, superbra idé ju ! Vi får ta och klämma in ett mellannamn till ;)
tack så mycke :D

- FRÅGOR

Vad ska barnet heta i mellannamn? :)
Får du fanmail?
Tror du att du kommer skaffa fler barn i framtiden, så att lilla Alive får några syskon? :)
Hur kom ni på namnet Alive? :) Vi tycker att det är ett fint namn.

Kramar! :D♥
Ps, din blogg är jättebra! :D


-Hon ska heta Cecilia i mellannamn, Alice Cecilia Kåveland
- Haha nej de får jag inte
- Självklart kommer vi det, daniel vill ha minst tre ;)
- Alice*, praktiserade på ett dagis och en uspersöt unge hette det, sedan har det bara fastnat i huvudet antar jag :)

tacktack, kramar !

- VÄNTAR NERVÖST PÅ ETT SAMTAL ..

.. idag får jag kanske veta om jag och daniel kan flytta till egen lägenhet eller inte. ååh, håll tummarna !


- MÖBLERAT OM OCH VIKT BEBISKLÄDER



Nu har jag vikt allting och lagt ner i barnsängen, bara en tvätt till sen är det klart ! :) Vi la en filt över sängen också så att inte leo hårar ner alla barnkläder.

Ser ni förresten att vi möblerat om? Förut stod ju sängen så nära och ifall jag vaknar på natten så kan jag sätta benen emellan hennes och våran säng, dessutom har vi sängbordet som jag kan ställa ifrån mig lite saker på :)


- TVÅ FRÅGOR

Hej jag undrar bara några saker.
* bor ni i en egen bostad?
* hur gammal är du och din pojkvän?
du har en jätte bra blogg, kram och all lycka till er :)

- Vi bor inte i egen bostad men håller på för fullt med att få bidrag så vi kanske kan flytta till eget innan Alice kommer :) Hon skulle ringa imorgon så då får vi veta hur det går, håll tummarna !

- Jag är 16 år, blir 17 den 22a april :) alltså 95a
  Daniel är 19 år, blir 20 den 14e juli :) alltså 92a

tack så hemskt mycket, många kramar

- MIN LILLA SJUKLING

Nu är min lilla sjukling på väg hem från träningen som han prompt skulle gå på även fast han är sjuk.
Han kom hem ifrån skolan idag helt röd om kinderna så jag bäddade ner honom i sängen gav honom en kopp te emot hans halsontA, sedan tog jag tempen på honom med nappen och feber hade han ju såklart.. stackarn ♥

Men lite glad är jag för nu får jag ta hand om honom hela kvällen :) ska ge honom nyponsoppa och keso som han älskar och jag har ju även bakat kladdkaka.



han fick ju såklart världens bästa kompis muggen eftersom han verkligen är min bästa kompis, kan prata med honom om precis allt ! Finns inte en människa jag litar mer på eller som förstår mig så bra ♥

-FRÅGA HAHA

haha varför gav du daniel en bitchslap? berätta!

Jadu .. vi hade snackat på msn och han hade lovat att jag skulle få bitchslapa han eftersom jag aldrig hade gjort det på någon förut, haha ung och dum antar jag!



Det hände mycket skumt den dagen, vi bara klickade direkt. Hans kompis som var rätt full kastade ner Daniels bandana i kanalen så någon vecka efter var jag och min kompis där så jag hoppade i lervattnet och hämtade den ? okej .. haha. Vi har många knasiga historier, kommentera bara om ni vill veta nåt :)

- MAMMOR OCH GRAVIDA; HJÄLP !

Min bh trycker så himla mycket på revbenen/bröstkorgen eftersom magen är så stor så den pressas upp(speciellt då jag sitter), det är mycket jobbigare att andas och det gör ont, samma sak med byxkanten, ååh de trycker nå jävulskt ..! Vad ska jag göra ?

- TACK FÖR VARNINGEN !

Tänk på att se till så att katten inte kommer in i sängen när bebisen ligger i den sedan. Katter lägger sig gärna över ansiktet på bebisarna. Jag hade en sänghimmel över spjälsängen när min lilla tjej va liten o såg till att dra igen den överallt, då vågade inte katten hoppa upp i sängen =)

Har tänkt på det, vet inte hur man ska få honom att inte hoppa upp dit när barnet väl kommit, har tänkt att köpa en sänghimmel men tror inte att det stoppar honom, vi får väl stänga dörren eller något. Men tack för varningen hade helt glömt bort det, tänk på de alla ni andra som har barn och katt ! ;)

- KLADDKAKA !

Tänkte bara fresta er lite, speciellt ni som är gravida eftersom man är så "lättfrestad" då man är men barn ;)


- NÅGRA SAKER OM MIG NI KANSKE INTE VISSTE .


- FÖRÄLDRAUTBILDNING .

Känner mig som en stor tjej nu när jag får post lite då och då, idag kom det ett brev om inbjudan till föräldrautbildning, spännande !


- LEOBEBIS OCH ÄNNU MER BARNKLÄDER



Haha som ni ser så har leo hittat en ny favoritplats .. Jag får lägga över någon filt sedan så han inte hårar ner hela sängen ;)

Och nu är snart alla barnkläder tvättade, skönt ! :)

- CHANGE ?

I sundsvall har dom en underklädesbutik dock kommer jag inte ihåg vad den heter men där har dom alla slags bhar i många olika storlekar :)

Change tror jag du menar, har kollat deras sida och där fanns inget tyvärr :/

- ROLIGT TJEJ/KILLE TEST :)

Pojke:
( ) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
(x) Du är sugen på kött och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig

( ) Du har klart urin
( ) Brösten är olika stora
(x) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
( ) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
(x) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen 
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
(x) Din mage står ut 
(x) Magen är klotrund och toppig

( ) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
( ) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
(x) Du känner dig ofta ledsen
(x) Det är synd om dej
(x) Du gick upp lite i början

( ) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
(x) Bebisen sparkar hårt och ofta
(x) Bebisen har hicka sällan / aldrig

( ) Du har enorm utstrålning som gravid
( ) Du känner dig bekväm i din mammakropp
(x) Du har mycket halsbränna

 

13 st

 

Flicka:
( ) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dej oattraktiv
( ) Babyn hickar mycket
( ) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
(x) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
(x) Du är ofta irriterad
(x) Du är ofta arg
(x) Du sover helst på din höger sida
(x) Ditt hår är tunnt och matt
(x) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls

( ) Din mage är bred
(x) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen

( ) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
(x) Pappan går upp under graviditeten

( ) Du o din mammas relation är oförändrad

(x) Du var illamående i början
( ) Brösten har blivit lite större
(x) Brösten är lika stora
( ) Du har grumlig och blek urin
( ) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice


19 st


- SARA DÅ :')

Sara:

Shit, vad mycket kläder! Jag har bf om 7 veckor och har tre bodies i strl 50, och typ 3-4 st i strl 56. En kofta, en klänning, ett par strumpbyxor, 4 par strumpor och inte en enda byxa! Vadå att du stressar upp mig genom att vara så väl förberedd, haha :D

Haha men Sara då ! stressa inte, man behöver absolut inte ha lika mycket kläder som oss, vi har ju som sagt inte köpt något själv och dom växer ju ur det så snabbt så det är inte värt att lägga mycket pengar på kläder då dom endå växer ur dom direkt :)

Sju veckor är lång tid så du hinner nog köpa det sista, men visst blir man lite stressad nu i slutet? Haha, amn vill ha allt färdigt för man vet aldrig när den lilla vill komma ut :)

Kramar på dig !

- LÅT MIG PRESENTERA TIM !

Jag vet inte om jag har visat honom förut men det här är iallafall min gamla docka tim som jag har grävt fram ur skrubben eftersom han är superbra att testa barnkläderna på, han passar perfekt i storlek 50 :)
var ju bara tvungen att testa bilbarnstolen så jag visste hur man skulle knäppa fast och sånt :) perfekt !

Haha vad tycker ni? smart eller töntigt?

- HJÄLP !

Är det någon som vet vart man kan hitta amningsbhar med H kupa ?..

Det här är ju helt sjukt, innan jag blev gravid hade jag D kupa och nu har jag precis vuxit ur min nyköpta G kupa. Tar det inte stopp någonstans ?

- NÄR GRAVIDITETEN BÖRJAR BLI JOBBIG.

Detta stämmer in på mig:

- Det hjälper inte längre att 'smita förbi' folk i sidledes, då du är bredare än så framifrån.

- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
(vågar inte raka mig längre .. ser absolut ingenting, haha! )

- Det känns som du sprungit en mil när du går upp för en trapp.
(haha vet inte om det beror på min usla kondition eller graviditeten men vi skyller väl på tjockmagen antar jag ;)

- När din sambo knyter dina skosnören.
(har inga för tillfället för jag kan omöjligt knyta dom, börjar få stora problem med att dra på mig uggsen så daniel får väl hjälpa till med det snart )

-
När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar

(oj, haha, sant !)

- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständigt.
(brukar be någon annan plocka upp det ..)

- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.


- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd


- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
(finns det hiss så tar man ju den? jag är ju inte dum :)

- När allt blir tungt

- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.


- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.

- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska kunna ta sig upp igen.

- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.


- Allt är väldigt irriterande...


- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.

- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.


- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.

- När du hellre går i fula bomullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar


- BILBARNSTOLEN



Vilken tur har vi inte som fått såhär fina saker, vi har i stort sett inte betalat någonting av allt vi har till alice, bara något enstaka plagg eftersom det är roligt att ha något eget som man köpt själv :) Tack så hemskt mycket för bilbarnstolen och stort tack till alla er andra som köpt presenter och lånat ut kläder m.m ! Om ni bara visste hur mycket det betyder, vi skulle aldrig ha råd med allt det här annars ♥


- MAMMA SÄGER ..

Mamma säger att jag har en "tjejgravidmage", ännu ett tecken på att det är en liten Alice där inne. Tjejgravidmage är alltså då man inte ser magen bakifrån utan den växer framåt och kanske lite spetsigt, vore det en killmage hade det växt åt sidan också och synts bakifrån :) sägs de iallafall, sen får man ju tro vad man vill :)


- TVÄTT OCH MADRASSSKYDD ..

Nu har jag vikt dom två vit tvättarna och satt på det nytvättade madrassskyddet, fyfan va hemskt. Dom kunde inte ha gjort en dragkedja längs hela långsidan eller något? jag är helt svettig efter kampen med madrassen .. haha ! Men nu är det klart iallafall, dom rentvättade kläderna ligger i barnsängen eftersom pappa ska hjälpa mig att sätta in fler hyllor i garderoben så vi får plats med allt, vi har myyycke mer barnkläder än jag trodde. och endå är de här bara dom två första tvättarna..



syns inte på bilden hur stora högarna är, med det är ca 20 bodys, 15 omlotttröjor, tre par byxor, några sockar, "trosor" och mössor samt två filtar :) Haha och jag säger de igen, det är bara vittvätten ;)


- TEMPNAPP .



Fick en napp som man tar tempen med utav bästa kompis mamma :) tack så hemskt mycket !

Haha, jag och daniel gick runt och testade den hela kvällen igår ;)

- BLOGGFRI SÖNDAG .

Hejsvejs ! Idag blir de tyvärr inget bloggande för jag har absolut ingenting och skriva om och inga bilder att visa men imorgon kommer det en massa igen :) Ha en mysg söndag så hörs vi imorgon, kramar på er mina fina läsare♥
bjuder på en cambild på lillmagen sålänge :) tror att lilltjejen vill ut snart för hon håller på att sparka hål i magen ;)

- FRÅGA

en fråga bara har ni inte kollat att det e en flicka?

Jo vi har kollat men det är ju inte 100% säkert :)

- DRÖMMARNA ..

Michelle :

Jag hade ingen aning alls om vad vi skulle få. Kände inte på mig någonting, sen försökte jag att inte känna på mig för mycket ifall jag skulle bli "besviken" såklart skulle jag aldrig bli besviken men om man verkligen tror att man t ex får en tjej är helt bombsäker på de och så visar de sig att de är en kille kan de ju kännas lite "fel" i och med att man verkligen trodde annorlunda!

Vi får en liten pojke och jag är superlycklig. Drömde 2 gånger innan ul att de var en pojke och 1 gång att de var en tjej så hade inte så mycket att gå på ;)

Drömmarna ja, jag har bara drömt att det är en tjej men som sagt så vet man aldrig, men jag tror inte att jag skulle bli så besviken ifall det blir en kille, vi har ju både tjej och killkläder och namn till båda könen :)

Stort grattis och kram på dig :)

- TVÄTTA !



Nu har vi börjat tvätta upp alla barnkläder, haha jag fyllde hela tvättkorgen med vittvätt :)
Och lilla sötbamze går runt och luktar på alla barnkläder, det ska bli så spännande att se hur han reagerar då det kommer ett litet barn till huset :)

- LYCKLIG TJEJ


Vi fick den här overallen som Alice kan ha nästa vinter :)


.. och den här supersöta tomtedräkten som hon kommer i nästa jul :)

.. och dom här två mössorna :)

.. och den här supersöta sovpåsen :)


och sist men inte minst ! Sängen ! åh kunde inte ha varit mer nöjd, gud så fin den är :) Vi satte ihop den direkt och placerade den bredvid sängen så nu är det bara att vänta .. :)

(bild på bilbarnstolen kommer senare)

Stort tack för alla saker !♥

- ÄLSKADE LÖRDAG

Hej på er! Idag är det lördag, äntligen :)

Snart ska vi åka och hämta en spjälsäng och en bilbarnstol som vi har fått :D sedan ska jag kolla igenom lite barnkläder innan jag gör mig iordning och åker å träffar tjejerna :)

- NAMNET JA ..

Asså jag vet inte vad som slog fel, jag och Daniel satt och kollade på tjejnamn och då såg vi molly och tyckte det var jättegulligt, men vi har ju redan bestämt oss för Alice så det skulle kännas fel att byta. Har ju kallat henne det nu sedan vi fick reda på det :)

Aja, det är ju iallafall bra att ha ett "extranamn" ifall hon inte skulle se ut som en Alice :)
Funderar också på Cecilia som mellannamn, Alice Cecilia Kåveland :) fint va ? efter daniels syster :)

- FRÅGA

Känner man om det är en tjej lr kille i magen?:o

Asså endel gör säkert det och jag typ "känner på mig" att det är en tjej, tror jag. haha eller så vill jag bara det :) vi får väl se om jag har rätt eller inte ;)

- VAR MED OCH BESTÄM NAMN

ALICE eller MOLLY ?
Alice Kåveland vs Molly Kåveland ?
vad tycker ni är finast?
har ni andra förslag så skriv gärna :)

- IKEA

Lite saker som följer med hem nästa gång vi äker till sundsvall :)
-spjälsäng som vi ska måla svart sen
-madrass
-spjälskydd
-bäddaset 4 delar
-bäddset 2 delar
-grod set
-bestick
-skötbordsskydd
-sänghimmel
-handduk

- SAKNAR SUNDSVALL


- FRÅGA

Får man adda dig på facebook, för att följa dig där också?

Självklart får ni det :) kramar

- DANIEL SA ATT VI INTE HADE NÅGRA NYKÖPTA KLÄDER ..

Haha då daniel sa de var jag bara tvungen att slänga upp allt på sängen och visa honom att vi visst har nya kläder. Och endå så är det här bara en liten del utav allt vi har, hemma hos mig har vi en fullproppad hylla och två kartonger med barnkläder i strl 50-62 :)

- MAMMATRÖJA


Den här skönheten följde också med hem ifrån sundsvall, äntligen en tröja som magen får plats i :)

- BARNKLÄDER

1a : Ett rosa stickat set som jag gått och kikat på och nu var det på rea så vi slog till ! 124 kr, cubus, strl 56 :)
2a : Två supersöta bodys som vi fick utav daniels bror och hans flickvän i julklapp :)
3a : Och sist men inte minst, björndräkten som jag gått och drägglat över i månader ! Den fick vi också utav dom. Kolla svansen, ååh :')

- MAGEN VECKA 28

Jag vet inte om det bara är jag som är knäpp men tycker ni inte den krymper ? :o

- FOSTRETS UTVECKLING VECKA 28

Så här förändras din tillvaro
Inte långt kvar nu -- nu börjar den sista trimestern. De flesta kvinnor går upp cirka 5 kg från och med nu och fram till förlossningen. Dina besök på MVC är tätare mot slutet, men gå inte och vänta om du är orolig över något.
Två känslolägen som kan tyckas motsatta är vanliga vid den här tiden: "Jag har varit gravid i evigheter" och "Hjälp, jag är inte redo för detta!" Det är helt normalt att känna så. Det kan hjälpa att prata med andra blivande föräldrar, till exempel i din föräldragrupp (om du går). Det kan vara intressant att besöka BB, så att du vet vad som väntar dig i förväg. Din föräldragrupp kanske kan organisera ett besök? Här kan du läsa andras förlossningsupplevelser som del av förberedelserna.
Pappor kan oroa sig för förlossningen dels därför att det kan vara jobbigt att se sin partner ha ont, dels därför att det kan vara svårt att veta hur man bäst är till stöd. Läs om förlossningens olika skeden och om medföljare under förlossningen som förberedelse. Det kan också vara bra att veta, vad ni har att vänta er om det tillstöter några komplikationer. Bebisen kan behöva hjälp, så läs om akuta ingrepp och kejsarsnitt.


Fostrets utveckling
Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar
Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.
Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.
Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.

Så här förändras din tillvaro
Inte långt kvar nu -- nu börjar den sista trimestern. De flesta kvinnor går upp cirka 5 kg från och med nu och fram till förlossningen. Dina besök på MVC är tätare mot slutet, men gå inte och vänta om du är orolig över något.
Två känslolägen som kan tyckas motsatta är vanliga vid den här tiden: "Jag har varit gravid i evigheter" och "Hjälp, jag är inte redo för detta!" Det är helt normalt att känna så. Det kan hjälpa att prata med andra blivande föräldrar, till exempel i din föräldragrupp (om du går). Det kan vara intressant att besöka BB, så att du vet vad som väntar dig i förväg. Din föräldragrupp kanske kan organisera ett besök? Här kan du läsa andras förlossningsupplevelser som del av förberedelserna.
Pappor kan oroa sig för förlossningen dels därför att det kan vara jobbigt att se sin partner ha ont, dels därför att det kan vara svårt att veta hur man bäst är till stöd. Läs om förlossningens olika skeden och om medföljare under förlossningen som förberedelse. Det kan också vara bra att veta, vad ni har att vänta er om det tillstöter några komplikationer. Bebisen kan behöva hjälp, så läs om akuta ingrepp och kejsarsnitt.

- MAGEN VECKA 27


- FOSTRETS UTVECKLING VECKA 27

Så här förändras din tillvaro
Nu förändras din kropp i snabb takt. Livmodern når snart upp till bröstkorgen och om du har otur kan du få besvär som kramp i benen, hemorrojder eller åderbråck. (De försvinner vanligtvis efter förlossningen, som tur är.) Dagen D närmar sig – om du inte bokat plats i föräldragrupp, kan det börja bli ont om platser.
Inom kort har du förmodligen tid på MVC för hälsokontroll och ett blodprov som kan visa om du har järnbrist eftersom blodvärdet ofta sjunker under graviditeten. Om din blodgrupp är Rh-negativ och tidigare provresultat var negativa för Rh-antikroppar, kommer du att testas igen.
Studier har visat, att pappans attityd har stor inverkan på hur amningen går. För förstagångspappor kan det vara bra att läsa om grunderna för amning så du kan ge din partner bästa möjliga stöd senare. Din partner kommer att behöva mer stöd än vanligt, särskilt de första veckorna och i synnerhet om hon förlösts med kejsarsnitt.


Fostrets utveckling
Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.
Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 27 veckor. Vad drömmer de om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.
Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.
Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen.


Så här förändras din tillvaro
Nu förändras din kropp i snabb takt. Livmodern når snart upp till bröstkorgen och om du har otur kan du få besvär som kramp i benen, hemorrojder eller åderbråck. (De försvinner vanligtvis efter förlossningen, som tur är.) Dagen D närmar sig – om du inte bokat plats i föräldragrupp, kan det börja bli ont om platser.
Inom kort har du förmodligen tid på MVC för hälsokontroll och ett blodprov som kan visa om du har järnbrist eftersom blodvärdet ofta sjunker under graviditeten. Om din blodgrupp är Rh-negativ och tidigare provresultat var negativa för Rh-antikroppar, kommer du att testas igen.
Studier har visat, att pappans attityd har stor inverkan på hur amningen går. För förstagångspappor kan det vara bra att läsa om grunderna för amning så du kan ge din partner bästa möjliga stöd senare. Din partner kommer att behöva mer stöd än vanligt, särskilt de första veckorna och i synnerhet om hon förlösts med kejsarsnitt.

- HEMMA !

Hej och FÖRLÅT för att jag inte skrivit på nästan två veckor men jag hann aldrig berätta att jag och daniel åkte till sundsvall över lovet.
Jaja, nu är vi iallafall hemma och jag har en massa saker att skriva ! För det första så har det ju gått två veckor till i graviditeten så magbild från idag och förra veckan ska upp och fostrets utveckling :)
Sedan har jag bilder på barnkläder som vi fått och köpt :)

RSS 2.0