Lillmagen !

Sämst kvalite men de är datorns fel, och magen är nog inte riktigt såhär stor, har precis suttit och tryckt i mig lite gotta :) Men den växer, eller hur ?

v.14

Nu är bebisen ungefär 8 centimeter lång och väger cirka 40 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen. 

Impulser från hjärnar gör att fostret tränar sina ansiktsuttryck. Från och med den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Njurarna utsöndrar urin, som fostret kissar ut i fostervattnet. Detta fortsätter under hela graviditeten.
Såhär förändras din tillvaro :
Förmodligen mår du bättre och är piggare än under de första tre månaderna av graviditeten. En del kvinnor får tyvärr dras med illamåendet längre och om du fortfarande måt väldigt illa,är det bäst att du pratar med din barnmorska. De flesta kvinnor mår bäst under andra trimestern, delvis på grund av att sömnen är bättre och magen ännu inte är så stor att den är i vägen eller gör det jobbigt för dig att röra dig. Passa på att motionera med till exempel simning eller gång.

Fakta ifrån gravid.se :

Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten för nu har dukommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner. Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut

Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu fåtrög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även den tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att dricka extra mycket vatten och äta fiberrik kost. En mörk strimma kan synas mitt på magen, den kommer förmodligen att blekna efter att barnet är fött. Bröstvårtorna och vårtgårdarna börjar också mörkna. Livmodern är stor som en grapefrukt. 

Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår. 

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.

Bjuder på en magbild senare, nu börjar den växa lite förstår ni ! :)

Syster Yster ♥

Världens bästa syster är här ! Inga fler uppdateringar idag ! Kram på er♥

Glassbilen ♥

Igår då jag satt i köket så hörde jag glassbilen, haffade åt mig en hundralapp och sprang ner till korsningen där den stannar. Jag minns då man var liten och precis kommit hem ifrån dagis då glassbilen började spela nere vid vägen och man släppte allt man hade i händerna och sprang ner, varesig man var påklädd eller inte ! Lovely♥
Det ska bli så kul att se mitt barn göra samma sak :) Helst skulle jag vilja springa med skolös och byxlös men det kanske vore olämpligt ;)



Före och Efter !

Någon bad om före och efter bild så varsågod :)


Bort med de gamla slitna !



Jag var bara tvungen att klippa bort det slitna håret innan det ramlade av själv. Haha jaja, nu får jag leva med kort hår tills det vuxit ut igen. Men visst ser jag lite äldre ut, nästan som en .. mamma ;)


Varför går du inte i skolan?

Varför går du inte i skolan?

Jag går inte i skolan eftersom jag ska börja jobba på distans då jag varit hemma ett år med barnet. Så det jag skulle hinna göra på skolan nu måste jag göra om då jag börjar igen. Däremot så försöker skolan fixa så att jag kan vara ute på praktik tills det är dags för mig så att jag har något att göra på dagarna och så jag får studiebidrag :)

Gamla klassen ♥

Saknar du inte dina klasskamrater nåt? :) kram!

Jag saknar mina gamgamla klasskompisar hur mycket som helst :( Att möta dom i korridoren varenda morgon, sitta och prata på lektionerna och bara ha kul. Dom är som en familj ju ♥
Min bf-klass hann jag ju knappt lära känna, men jag saknar faktiskt att gå i skolan :/ ..

duktig tjej !

jag har hört ifrån alla att jag måste börja röra lite på mig om jag ska orka med förlossningen så idag tog jag och mamma en promenad ner till stan och tog ut lite pengar sedan mötte vi upp carina på badhuset och simmade några längder.
Nog för att jag inte gillar att röra mig (hehe), men simning är skönt ! Man känner inte att man tränar, däremot så kommer värken på kvällen ;)

Jag har inte så mycket mer att skriva, ni får fråga lite saker eller nåt, annars blir det nog inte så många fler inlägg idag.

Kramisar !

Vad kostar ett barn i månaden ?

Dehär är en fråga som jag ställt mig själv flera gånger, och även det som oroar mig mest. Kommer vi att få ihop allt? Vi får ju såklart olika bidrag men kommer allt att räcka?
Det enda vi behöver köpa i början är blöjor med tillbehör. Kläder, barnvagn, bilbarnstol och allt annat som man inte köper varje månad har vi så gott som redan fixat. Och då barnet börjar äta lite, inte bara bröstmjölk så tänker vi inte börja med burkmaten eftersom att det blir så dyrt och innehåller egentligen ingen näring alls så barnet behöver äta minst 10 om dagen för att få i sig allt den ska. Däremot kan barnet äta i princip allt som vi äter om man inte kryddar det för mycket. Därför ska vi bara mixa våran mat, billigare och nyttigare !
Men vad kostar ett barn ? Jag har googlat ( som vanligt ) och dom som har barn skriver att det kostar emellan 500-2000 kronor. Det beror ju helt på vad man köper, men jag och daniel tänker bara köpa det nödvändiga och inte ha en massa extra utgifter :)
Och ni som har barn, vad kostade det för er ? I månaden alltså.



Konstig dröm..

Drömde att jag hade fött barnet, det var en tjej, tror jag .. Drömmen var frustrerande ! Jag kunde inte se ungen, jag har ingen uppfattning alls om hur den såg ut. Men alla runt omkring mig såg den och sa att den var så söt men jag kunde inte se den och visste inte ens vart den var .. enda gången som jag "såg" den var då jag ammade men då hann jag inte ens uppfatta hur den såg ut innan den var borta igen .. Jag förstår ingenting. Vill bara ha mitt barn i famnen♥

barnet hör ..

Jag vet inte om ni observerade det, men i inlägget om fostrets utveckling så stod de att enligt forskning så kunde barnet höra nu genom att uppfatta vidrationer eller vad de var. Hörseln utvecklas inte helt innan vecka 24, men den kan iallfall uppfatta ljud och röster nu. Och då tänkte jag passa på att berätta en liten "hemlis" om daniel.
Haha han är så gullig för på kvällen då han tror att jag har somnat så ligger han och smeker och kysser på magen och viskar till barnet att han längtar tills den kommer ut och att han älskar den. Han kan ligga och prata i en halvtimma den lilltoken ♥
Han är så himla gullig och jag vet att han kommer att bli en superbra pappa !
Det finns ingen jag älskar så mycket som honom, han är min bästa vän, den jag alltid kan prata med, om allt ! Den som alltid finns där och vet precis vad han ska göra för att få mig på bra humör .. sötnosen !♥
Läste även någonstans att en tjej som är med barn brukade hålla ena hörluren mot magen då hon lyssnar på musik. Och det tyckte jag var en superide och tog åt mig den direkt, jag ska göra mycke sånt där under hela graviditeten så att jag får kontakt med den om ni förstår. Till exempel spela och sjunga, smeka magen mycket, lyssna på mycket musik osv :)



Läsarfråga !

Tänkte bara fråga, hur skulle du reagera om du fick tvillingar eller till och med trillingar? Skulle du klara det likadant ändå? Från och med vilken vecka skulle du absolut inte vilja att barnet föddes? Kram!

Det var någon som frågade om tvillingar för länge sedan och jag hade inte ens tänkt tanken. Efter det så har jag läst lite och 1 av 65 barn som föds är tvilling, så chansen är inte så stor. Men ifall det skulle hända (vilken jag får reda på 27 oktober på ultraljudet) skulle både jag och daniel bli överlyckliga ! Naturligtvis så är det svårare med två barn istället för ett och kostnaden blir ju det dubbla så jobbigare skulle det ju självklart vara och inte alls likadant som att ta hand om ett barn.
Jag skulle inte vilja föda för tidigt eftersom det kan bli så mycket problem då, det är bäst om den utvecklas klart innan den kommer ut :)
Tack för kommentaren, Kram Kram !

Mår .. konstigt ?

Tänkte bara skriva några ord innan jag kryper ner i sängen. Jag har inte mått så bra ikväll, halsen spökar och magen likaså .. Mår allmänt konstigt, inte illamående och jag har inte ont någonstans .. det känns bara konstigt.
Bjuder på två gulliga mysbilder sålänge :

Mer Googlebilder ..

Jag får ta och börja spara lite pengar nu, för sånna här bilder måste jag ha !

v.13

Kollade på en annan sida där det står lite annat om vad som händer i vecka 13, kan ju vara kul för er att läsa tänkte jag :)

Eventuellt illamående i början av graviditeten har för de flesta kvinnor upphört helt, vissa känner dock av illamåendet under hela graviditeten. Från och med nu kommer livmodern att växa i en i en jämn och märkbar taktRisken för missfall har minskat med ca 65 % när man kommit in i vecka 13 och den första tredjedelen av graviditeten är tillända

Barnet är nu 11 veckor gammalt och ca 65-78mm långt från huvud till stjärt. Det är färdigbildat i den mån att barnet nu bara ska växa och mogna, tills att det kan överleva utanför sin mammas kropp. Inälvorna har nu börjat förflytta sig längre in i kroppen. Bukspottskörteln börjar producera insulin och levern börjar utsöndra galla. Barnets hals är färdigbildad och redan tillräckligt stark för att barnet ska kunna röra på huvudet. Ögonen flyttar sig till sitt läge på framsidan av huvudet och även öronen intar sin normala position. Det finns forskning som tyder på attbarnet börjar uppfatta ljud nu. Öronen är färdigutvecklade först i v.24 men man tror att fostret hör med hjälp av receptorer i huden som tar upp vibrationer.


Svart barn ..

Jag har hört att chansen att två vita får ett svart barn är 1 på 50 000. Och ifall det skulle hända, hur skulle man då förklara det för alla ? Det första folk skulle tro är ju att jag har varit otrogen .. nej fy, vad mycke snack de skulle bli .

Drömmar ..

Jag har hört att man drömmer väldigt mycket och om konstiga saker då man är med barn och jag tror att det har börjat för mig nu. Jag kan vakna helt svettig på natten och gny tills daniel vaknar för jag har drömt en mardröm.
Därför har jag varit försiktig med skräck och sånt eftersom jag antagligen kommer att drömma någon hemskt då. Jag och daniel funderade på att se en skräckis där det var barn som dödade men då kom jag på att jag säkert skulle drömma massa sjuka saker om vårat barn då ..
Annars sover jag bara allmänt dåligt, vaknar på nätterna och ligger och vrider å vänder på mig tills jag somnar igen. Kliver dock inte upp och kissar fllera gången som förut.
Och en sak till ! Jag har börjat äta bättre nu, rostade mackor med marmelad och ost .. om nom nom ! Min räddning, jag tror att man måste hitta det som funkar för en själv för man kan ju självklart inte sluta äta, gravid eller inte ! ;)

en svensk version av "Unga mödrar" ..

HejHej, fin blogg du har! Intressant att läsa. :)
Vi undrar om du kommer att forsätta blogga när lillen/lillan kommit till världen ?

Går du i skolan nu, eller är du hemma?:)

Skulle du vilja vara med i en svensk version av "Unga mödrar" ifall du fick frågan? haha:)

Kramisar

Hej och tack så jättemycket !♥
Självklart så kommer jag att fortsätta skriva och lägga upp en massa bilder då lillchoffen kommit !
Skolan försöker fixa så att jag kan vara ute på praktik på ett dagis tills det är dax för mig, men ifall det inte går så ska jag hoppa av och sedan börja jobba på distans, alltså hemma vid datorn. Jag kommer dock inte kunna ta studenten som alla andra :/
Svensk version av unga mödrar .. hm .. dom verkar ha det så jobbigt och i tv så klipper dom så mycket att man får helt fel uppfattning om allt så jag vet inte, visst vore det jättekul men jag vet inte om jag skulle klara av att ha en massa kameror överallt hela tiden. Haha vilken rolig fråga !
Iallfall, mitt svar skulle nog ändå bli ja tror jag, haha !
tack så jättemycket för kommentaren, kram !

Mer stickat !

Inatt kom det till mig, jordgubbsmössa, urgulligt ! Ska nog beställa dom här också :)

Godmorgon !

Snart bär det av till undrom för att kolla då pappa DK spelar, sedan ska vi hyra film och käka tacos å gotta ! Myslördag ♥ längtar tills lillplutten kan vara med ..

Äter inte ..

Har nästan slutat äta .. uscha ! Hjälp mig, de här är inte likt mig. Kan man få sånna här svackor ibland eller ? Jag måste ju få i mig någonting ..

10 månader ♥

Tio månader med den här sötnosen, varit gravid i tre utav dom ! Livet kan inte bli mycket bättre, jag har världens finaste pojkvän och snart en liten miniatyr utav honom :) Det här har varit dom tio bästa månaderna i mitt liv och jag ser fram emot många många fler, all kärlek till dig Daniel ! ♥

Håret !

Ojoj .. Blir till att åka ner på konsum idag igen och köpa en till blekning ;)

magbild vecka 13

Ni verkade vara ganska överens om att jag ska ta magbild en gång i veckan och då blir det så !

Ser ni att svullnaden har gått ner nu och att den börjar ta lite mer "gravidform"?


Sista chansen ..

Sista chansen att tycka till om magbilderna nu ! Annars går jag efter dom två kommentarer jag har fått ;) ger er en timma !

Hårfärgning !

Färgar håret ! Spännande, ännu en utan mina spontana ideér :)
Update : Lägger upp en bild senare, ni får vara lite nyfikna ett tag !

Mammajacka !

Älskar min mamma ! Klickade nyss hem den här mammajackan eftersom jag inte kommer att kunna ha mina jackor i vinter ..
Tack för den mamma !♥

v.13



v.13

Nu är fostret nästan 7 centimeter långt och väger ungefär 23 gram – som en halv banan. De fingeravtryck som ditt barn kommer att bära resten av sitt liv är redan på plats. Om du trycker försiktigt på magen så att bebisen kan känna det, kommer den förmodligen att göra samma rörelser som en bebis som söker efter bröstet.

Om din bebis är en flicka, så har hon ungefär två miljoner ägg i sina äggstockar nu. När hon är född, kommer de att ha halverats till cirka en miljon. Antalet ägg kommer sedan att fortsätta minska och när hon är 17 kommer hon att ha ungefär 200 000 ägg.

För din del har det kanske börjat lätta nu. De flesta kvinnor upplever att graviditetssymptom som att behöva kissa ofta, trötthet och illamående minskar under andra trimestern. Andra trimestern börjar efter graviditetsvecka 13. Det kanske till och med känns som om du inte är gravid längre. Men magens ökande rundning visar tydligt att du är det.


Fråga till er läsare

Godmorgon ! Jag fick en kommentar anågende magbilder, tycker ni att jag ska lägga upp en gång i veckan eller en gång i månaden ? Det är förresten vecka 13 idag så isf blir det en magbild.

Sparkar !

Känner du nåt i magen då? :)

Om jag känner nåt .. hm, näh inte direkt. Får bara ont i den ibland, oftast på kvällen med då är det bara att massera lite :) Sparkandet börjar vanligtvis i vecka 18-22 !
Tack för frågan sötnos !♥

Underbara läsare ♥

Ville bara säga tack för att ni kommenterar och kikar in här dagligen ! Jag blir så himla glad av era kommentarer. Speciellt då ni skriver "...älskar din blogg:)", "Ne men gud så mysigt och sött och ha en sådan med stor magen! :)", "Gillar din blogg Myy !" osv, för varje gång jag ser en ny kommentar så skiner jag upp som en sol och ropar på daniel och då ni lagt till något extra som exempelvis "älskar dig blogg" så blir jag nästan tårögd !
Stort tack till er alla sötnosar ! Kram på er, ni förgyller min dag ♥

Såhär kommer vårat barn se ut !

Något som alla gravida undrar ! hur kommer vårat barn se ut ? Och jag hittade en solig sida där man kan kolla, bara för skojs skull såklart men det är ju roligt :)

http://www.makemebabies.com/

Såhär skulle vårat barn se ut, först som tjej sen som kille :


tycker att killen blev lite konstig men tjejen var väl urgullig ? blont hår och bruna ögon, aww ..

Pappa DK svarar

Hej. Har en fråga till Pappan :)
Hur tror du att du kommer reagera när alla dina kompisar gå på krogen eller sticker och gör något annat. Kommer du kunna hålla dig hemma då? Med tanke på att ni kanske inte har den bästa ekonomin i början så. Min fråga är tror du att du kommer kunna hålla dig borta från alla " tonårssaker" som dina kompisar kommer göra ?

Jag är inte direkt någon fest människa och jag kommer nog inte bry mig. Har ju ett ganska bra skäl till att inte följa med. Men det kommer ju kännas lockande osv men det får man helt enkelt inte bry sig i. Så svaret blir alltså att jag kommer kunna hålla mig borta från alla saker.   Hoppas du blev nöjd med svaret och hare bra :)

/ Pappa DK!


Ziperall

Då min lön ifrån sommarjobbet har kommit så ska jag köpa två ziperaller till mig och Daniel. Förstår ni vad mysigt att gå runt med en sån här i vinter, hög gravid !



Klicka på bilden för att komma till sidan ;)


Tatuering ..

Hej igen, det blir mycket bloggande idag märker jag, har så mycket att skriva och visa. Den här gången gäller det min första tatuering. Jag har funderat på något för barnet och jag tycker att det är så himla sött då folk tatuerar in en teckning som ett barn har gjort. Men jag har också varit sugen på ett motiv men är rädd att det inte ska bli bra .. annars är det rätt sött med barnets hand också. Jaja, jag får väl fundera vidare, jag har trots allt några år på mig. Men ifall ni har något förslag så skriv gärna !


Kiss Kiss ..

Haha glömde berätta att jag inte kunde kissa på sjukhuset igår så jag fick hem ett litet rör som jag ska pissa i sen ska vi lämna det på sjukhuset på fredag, haha !



Tjej eller kille ?

"när får ni reda på om det är en tjej eller kille?"

Jag glömde säga det igår, men man kan fråga på ultraljudet men man får aldrig veta helt säkert. Dom berättar helst inte eftersom dom inte vet till hundra procent. Men om vi får veta det på ultraljudet den 27/10 så berättar jag det direkt då jag kommit hem ! :)

Stickat !

jag har verkligen funderat på vad jag skulle vilja ha för stickade grejer och har inte kommit på något. Så jag .. googlade ! Haha, ovanligt. Jag fick iallfall fram en massa fina saker och fick många nya ideér.


Färg !

Det verkar som om dom flesta tycker att det med färg är finast så då beställer vi det ! Tack för hjälpen♥


Väx mage, VÄX !

Jag tycker att magen börjar ta lite form (kanske beror på gårdagens godsaker..) men det går sakta..  jag vill att den ska vara hård och att naveln ska sticka ut sådär gulligt.
Allt har gått så sakta tycker jag, men nu när vi fått ordning på allt och vet vilken vecka det är och när vi ska få den så går de nog bättre. Och om jag inte nämnde det igår så går jag in i vecka 13 imorgon !



Mödravårdscentralen besök 2

HejHej ! Det gick jättebra idag, min barnmorska var supergullig och lätt att prata med. Hon frågade en massa saker och skrev på datorn sedan tog vi blodprov, usch usch !! Vi fick även med oss ännu fler papper och tidningar om bland annat om att vara med barn och lite om förlossningen.
Sedan gick vi och fikade med mamma i kafeterian :)
Nästa besök blir den 27e oktober då vi ska göra ultraljud ! Sen fick vi även ett datum, den 28e mars. Längtar♥

Barnkläder !

Vet ni ! att då jag fick hem den stora elloskatalogen för någonvecka sedan och kikade igenom den för ovanlighetens skull så hittade jag en massa fina baby kläder. Bland annat ett startpaket för 299 och idag så fick vi en rabattcheck på 50% så jag ska nog beställa det ! 8 grejer för 150 kronor, passar min ekonomi perfekt !
Men ! , vilket ? Det svartvita eller det med lite mer färg ? hjälp !
Drar för övrigt iväg till mödravårdscentralen nu och sen ska vi hem till daniel och gratta den blivande fastern. Grattis My ♥

Smälter ..

Jag längtar ihjäl mig .. Kan den komma ut snart? Eller kan det iallfall börja hända något..
Bjuder på ännu en googlebild eftersom jag inte har nåt eget barn att lägga upp bilder på, än.

Mysipys !

Mammas kompis som har flyttat ner till dalarna har erbjudit sig att sticka lite grejer till lillsöten om vi vill ha, så jag tror vi ska beställa en sån här !

tjockmage !

Åh va fina bilder jag hittar, tror jag börjar bli lite smått galen .. jag sitter ju bara och googlar på barn och tjockmagar hela tiden !
Jag längtar tills jag får lite större mage så att vi kan ta en massa mysiga bilder ♥


Länge sen ..

Hejhej ! Länge sen nu, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva .. Det händer liksom inte nya saker varenda dag och magen växer inte heller så snabbt. Ni får fråga mer och kanske skriva vad ni vill läsa om så anpassar jag mig efter det ! Bloggen är ju framförallt till alla er som läser så att ni kan hänga med om vad som händer och så.

Imorgon ska vi iallafall upp till mödravårdscentralen för att skriva in oss och ta prover, bland annat blodprov, uscha ! Jag hatar nålar ..


bjuder på en bild på den nyvakna och blivande mamman :)

Studentfest !

Kommer du följa med han när de är fest utan att dricka? :)

Nej ! :) Han tänker bara gå på studentfester och då är han ju med sina kompisar och så. Sen vill jag inte vara i dåliga miljöer då jag är med barn, haha något jag fått för mig att man inte ska. Sen är det så många som röker och då får ju jag i mig det, så nej jag stannar hemma men det är klart att han ska ut på alla studentfester och studenten sen tar jag hand om honom då han kommer hem :)

Barnvagn ?

Godmorgon ! Här sitter jag ensam vid vid köksbordet och väntar på att mamma ska komma hem så jag får lite sällskap. Daniel är på skolan och kommer hem vid lunch innan han ska ner på mössprovning.
Åh jag ska prata med mamma och kolla om vi kan åka och köpa en barnvagn som vi har spanat in, lite tidigt att skaffa sånt nu kanske haha ! Men shit ! de här tänkte jag inte ens på, tänk om det blir tvillingar ? man kanske inte ska skaffa vagn innan man vet de för ifall det vore så måste man ju ha en sån här dubbel .. wow !

Förresten ! Det är ingen som har frågat hur vi gör med daniels student eller om han festar utan mig eller om jag följer med utan att dricka, är ni inte lite nyfikna ? ;)


Förlovning

Hej!
Har ni funderat på att förlova er? älskar din blogg =)

Visst har vi tänkt på det men vi har inte så bråttom, inte så mycke pengar heller så det får vänta :) Tacktack !

Syskonens reaktioner

Hur reagera dina syskon my?

Va kul att du frågar ! De här var det som jag och daniel var mest rädd för. Vi satte oss nere i köket hemma hos daniel och skrev ner våra syskons nummer sen tog vi med oss teefonen upp och satte oss i sängen. Daniel fick börja, sen tog vi varannan !
Daniels syster My stod först på listan och hon blev väl ganska paff men sen vände det snabbt och hon var så glad för våran skull och är nog mest exalterad av alla nu haha :)
Sen ringde jag min storebror Andreas, han blev helt tyst och sa inte så mycket under resten utav samtalet.
Därefter ringde Daniel sin storebror Patrik som sa att han tyckte det var dåligt att skaffa barn då man går i skolan men han blev ändå glad för våran skull.
Båda våra storasystrar svarade inte men dom ringde upp senare.
Först min storasyster Anette som blev paff men sa mycke stöttande och gav mig några tankeställare.
Daniels storasyster Emma ringde på kvällen och hon reagerade väl som alla andra, först chockad sen sa hon att vi var för unga men att hon var glad för våran skull och att vi fick låna massa grejer som hon hade eftersom hon har två lite äldre barn :)
Vi träffade min lillebror Tim samma dag och berättade för honom men allt han sa var "okej" . Haha !
nu vet ni :)

Barnkläder i mängder !

HejHej, vi känner oss lite piggare idag efter våran dagliga dos av nezeril haha, mitt enda sätt att överleva förkylningar !
Så på förmiddagen så tog vi ett varmt bad sedan följde vi med mamma på affären och köpte lite smått och gott. Efter det åt vi lunch och sedan har vi kollat igenom alla lådor med gamla barnkläder från då jag och mina syskon var små. Vi hittade lite grejer som vi gillade och la åt sidan sålänge :) Mysigt att stå och vika minikäder, det får mig bara att längta ännu mer ..! 6 månader kvar .. 6 månader.

Sjuka Sjuka Sjuka ..

hur är det, med dej å lillen ? :))

Ja ni .. Jag och Daniel är fortfarande sjuka .. uscha ! Hatar de här, lillen mår väl bra antar jag, har inte ätit så bra dock men den tar ju allt först så det är jag som får lida !
P.s Längtar till november då vi ska på ultraljud !

jobbig fråga ?

Heej My, Är de nån som är för jobbig med frågor och det?
Kram på dig !

Jag tycker inte att nån fråga är direkt jobbig, visst kan jag störa mig på vissa som tar saker för givet men annars äe det bara kul :)

Sjuklingar ..

Daniel är förskyld och jag tror att han börjar smitta mig med .. uscha !

Frågestund till Pappa DK

En fråga till Daniel, hur känns det att bli pappa?

Det känns faktiskt J*****t bra :) ser fram emot det jättemycket! :)

Småtossor !

Första barnkläderna !
Tack farfar kåveland ♥

Frågor till DK!

Stackare du får ju inga frågor! Vad tänkte du när My berättade att hon var gravid? Alltså första tanken?

Eftersom jag var med när hon fick reda på det på sjukhuset så berättade hon aldrig.
Men den första tanken var; Shit, hur fan gör vi nu!? Men nu på efterhand så längtar jag bara tills jag får se den. :)

Hur känns det att du måste försörja barnet i 18 år. Tänk ifall ni gör slut..?

Det känns faktiskt riktigt bra, tror det kommer gå hur bra som helst.
Ifall jag och my gör slut? kommer inte hända, vi är så lyckliga med varandra och älskar varandra otroligt mycket och klarar allting tillsammans. :)

Hoppas ni blev nöjd med svaren

Frågestund till Pappa DK

HejHej, Daniel här! :)
Nu kan ni få passa på och ställa massa frågor till mig som jag svarar på (: .
T.ex hur det kändes att få reda på det osv.
Adjö ;)

Uscha !

Huvva ! Spydde som ett svin igår .. Vet ni en sak ? Det värsta med att spy är nog att man inte kan äta/dricka det man spyr upp.. så ingen mer "mickes äppelmust" för mig :(

Det bästa !

Vad tycker du är bäst med att vara gravid?

Jadu, jag har ju inte riktigt hunnit kännt av det mysiga med att vara gravid. Hittills så har jag bara mått illa och varit rädd. Men det bästa nu är nog att jag vet att jag snart kommer att få en liten sötis, och att jag inte har mens ! Haha :)

"den"

Varför säger du ''den'' och inte han eller hon :P

Eftersom att vi inte vet vad det är för kön än :)

Namn ?

Heej My, har du funderat mer på vad barnet ska heta?Om du behöver hjälp kan jag ge dig lite förslag^^

HejHej, ifall det blir en tjej ska den heta Alice och ifall det blir en kille ska den heta Nemo.
Men har ni något namn ni tycker är fint så tveka inte att skriva ! :)

My ♥

hej My! :)
tänkte bara fråga en fråga.
är det någon speciell person som stöttar dig och daniel extra mycket under graviditien?
Som liksom säger " du klarar det här my!" osv och är extremt positiv över din graviditet förutom ni 2? :)

Alla säger ju sånt hela tiden men om jag ska peka ut någon speciell så är det nog daniels syster My ! Då jag mådde som värst ringde jag henne och vi satt och pratade i nån timma. Hon är jätteglad för våran skull men lite avis också tror jag, hihi !
Min syster är också väldigt stöttande men hon bor så långt härifrån .. Jag saknar henne otroligt mycket och skulle verkligen behöva henne nu ♥

v.12

Bebises sitthöjd är nästan 5,5 cm och den väger knappt 14 g. Veckans mest spännande nyhet är att reflexerna blir mer utvecklade. Om du klämmer på magen kommer bebisen att röra på sig, fast du känner det nog inte ännu. Nervceller har delats snabbt och neurologiska kopplingar (synapser) formas i hjärnan. Bebisen kan knyta händerna, rulla in tårna och knipa ihop ögonen. 

Ansiktet börjar se alltmer mänskligt ut. Ögonen sitter närmare varandra, efter att ha suttit på vardera sidan av huvudet. Öronen sitter ungefär där de ska. Kroppens organ utför allt mer komplexa funktioner. Levern producerar galla och njurarna utsöndrar urin till urinblåsan. 

Vad fan är detta ?

Ursäkta men den där barnmorskan jag hade måste ju ha gjort fel ! Låt mig bara säga att jag inte ska ha henne utan att hon bara hade hoppat in som reserv även fast hon hade gått i pension !?

Okej observera det jag har markerat på bilden.
Här är ett test man kan göra på minibebis.com, och då ska man fylla i den första dagen i sin senaste mens. De gjorde jag och dom skriver att jag ska föda den 28 mars, alltså i slutet av mars PRECIS som hon sa. MEN ! , det står att jag är i vecka tolv och barnmorskan sa vecka 9. Antingen visar testet heel fel, eller så var det något fel på barnmorskan. Själv tror jag på det sistnämnda.
Någon mer som tycker att det är lite konstigt ?
UPDATE : Räknade precis veckor från och med nu ( v.12 ) och då är vecka 40 i slutet av mars. Det betyder att om jag är i vecka 9 så skulle jag föda i April ? Sollefteå sjukhus asså.. blir så less ibland.

magen

Hej! Skulle du kunna lägga ut bilder på din mage? :) Hade varit jättekul att se!

Självklart ! 50% chipsmage och 50% babymage .. haha ! men den börjar ju växa lite.
v.12

Jobb, lägenhet, bambino !

vad har du för framtidsplaner med barnet och de? :)
Jag och daniel ska flytta till lägenhet, jag är "mammaledig" i ett år. Sedan börjar den dagis medans jag går klart skolan. Och får så snart som möjligt jobb så vi får bättre ekonomi och kan göra saker med barnet, som tex åka på legoland, nån djurpark eller åka utaomlands.
Och nån gång långt fram i tiden kanske vi flyttar till sundsvall och skaffar en bambino :)
en bambino är en nakenkatt med extra korta ben, som en tax! Både jag och Daniel älskar den här sötfula katten :)

Älskade storasyster <3

"Jag minns när du föddes fina lillasyster. Jag var med från vi kom till sjukhuset tills du var ute. Gick med Mammi i korridoren, hon duschade, fick akupunktur, pappa och jag turades om att hålla hennes hand under värkarna. Jag stod bara och väntade på att hon skulle be mig vänta utanför men hon sa inget om att jag var kvar i rummet så jag stannade och fick vara med om ett under..Du. :) Hon stod på knä och lutade mot det uppfällda sängens huvudända. Pappa stod bakom huvuändan och höll Mammis händer. Jag var den i familjen som först såg ditt huvud komma ut. Det mörka håret. -Man ser huvudet skrek jag av glädje. -Gör du!? svarade Mammi med glädje i rösten och så tog hon i och efter en liten stund var du ute. :D Jag blev erbjuden att klippa av navelsträngen men jag tyckte det var pappas uppgift så han gjorde det. Jag följde med och besiktade dig. Räknade tår och fingrar. Sen tog de blodprov från din stortå, det tyckte du inte om. Jag bytte första blöjan.
Att få vara med när du föddes var det finaste jag varit med om. Kommer vara Mammi evigt tacksam att få vara med om det undret. <3"


Update.

"Välkommen, **** är på tjänsteärende och återkommer klockan 12.00" kul ..

Sitter hemma och sjunger !

HejHej ! Jag gick till syon imorse och satt och väntade och väntade men hon slutade aldrig att prata i telefon, så jag gick hem och ringde dit istället med de var ju såklart upptaget.

Så medans jag sitter och väntar på att det ska bli ledigt så sjunger jag lite för lillen, vet inte om den hör något än men jag ska spela piano och sjunga för den så mycket som möjligt. Jag tycker att de är mysigt och de är ju kul att ha någon som lyssnar, sen sa min pianolärare att hon gjorde samma med sina barn och dom är jättemusikaliska.


Brösten täcker !

kan du ser dina tår än, om du bara kollar ner då du står vanligt?

Haha klart jag kan, eller magen täcker inte än, men brösten gör det . Hahahhaha ursäkta !
Rolig fråga, tack!

Hjälp ?

Får du nå hjälp i skolan,hemma,dina kompisar?

Jag och även daniel får jättemycket stöd från skolan, våra familjer och vänner.
Men ibland känner jag att jag kanske inte tar emot allt. Jag vill bara sitta själv och tänka på vad som händer.
Jag ska iallafall försöka byta till IV och ha praktik tills i mars. Känner mig inte så pepp att fortsätta barn och fritid och missa en massa som jag sedan måste jobba igen, det blir så hackigt. Jaja, jag skriver mer om det imorgon då jag har pratat med syon.

tack för frågan ! mermermer :)

gravid när du drack i sommras?

Hej my! Du var väll gravid när du drack i sommras? de va ju då du inte visste du var gravid, eller har jag fel??

hoppas allt går fint! kram
Jag drack dagen min mens skulle ha kommit och de skadar ingenting. Har inte druckit något sen dess och kommer inte göra de under graviditeten eller ammningen heller :)
Kram !

illamående och ingen mens !

Hej My, hur kände du på dig att du var gravid och hur känns det nu? :)

Jag trodde ju inte att jag var det, men jag mådde illa, var väl mer trött än annars, ont i magen, fick inte mens och sen var jag hungrig ofta.
Nu börjar illamåendet gå över, kommer bara på morgon och kväll eller ifall jag inte ätit riktigt. Jag har däremot ont i magen oftare och börjar bli lite irriterad över småsaker.
tack för frågan och hoppas du är nöjd med svaret :)

Nemo ?

vad ska barnet heta om det blir en pojke ?

och en tragisk fråga, förlåt. Men jag undrar.
Finns chansen att barnet skulle kunna bli döfött ?

Va kul att du frågar om namn för vi har nyss blivit tipsad av en tjej som sa att nemo var sött. Så det funderar vi på, men däremot låter kanske inte nemo pär kåveland så bra.
Klart att chansen finns, tror dock att den är väldigt liten eftersom jag är ung och frisk. Skador på barnet är nog vanligare ifall man är äldre.
Tack för frågorna :)

Pappa D !

Hur gammal är pappan och hur känner han inför allt det här? vill han ha barn eller inte?

Daniel (pappan) är 19 år. Han har väl inte heller riktigt fattat vad som pågår än, men han ser fram emot att bli pappa och pratar med min mage varenda kväll, haha sötnos ! Han vill ha barn, har alltid velat, kanske inte så här tidigt dock.
Måste bara tillägga att jag har läst och tror även att papporna kliver in i papparollen då barnet föds, vi tjejer har ju liksom barnet i oss och lär känna det under dom här 9 månaderna :)
Kul att ni ställer frågor, fortsätt med det !

svallvåg i magen

Jag vet inte om man kan känna sparkar och sånt redan nu. Eller jag har läst att man kan känna det, men inte om det är ens första barn.
Men vet ni ! Jag satt i soffan och så fick jag liksom som en svallvåg i magen, eller näh, jag kan inte beskriva. Ni vet då man åker över en kulle med en bil och magen bara vänder sig ? eller då man är under vattnet och nån gör vågor mot en under och vattnet bara trycker lite lätt på en ?
åh va frustrerande att inte kunna beskriva. Iallafall, tror ni att jag kände ungen ?
påminn mig att jag ska köpa ett stetoskop också ! Så att jag kan lyssna i magen.

frågor

När fick du reda på att du var med barn, hur många veckor hade det gått? 
eftersom abort kan inte ha varit något alternativ om du fick reda på det efter 8 veckor. Eller har jag fel där?

Jag fick reda på det då jag var i 8e veckan, abort var inte något altenativ eftersom jag är emot det. Inte för att de var för sent, för de tror jag verkligen inte att de var.

Man behöver väl inte ha en kompis som gudmor/gudfar? Eller? :) jag vet många som har tex deras faster eller moster som gudmor :)

Näh de tror inte jag heller, men vi vill gärna ha en gemensam kompis som gudmor sedan har vi också funderat på nån släkting ja :)

vad var dina första tankar då du tog testet och när du fick veta att du var gravid ?
Vem berättade du det för först ?
Hur reagerade Daniel ? ( i detalj) )

För det första så var de mammas ide att ta testet och hon ville därför vara med inne hos läkaren då hon berättade svaret. Själv tyckte jag att de var onödigt för jag visste att jag inte var med barn. Jag var helt säker ! Men jag hade visst fel ..
Mina första tankar var att jag hört fel för min läkare snackade inte så bra svenska. Sen började allt snurra runt i huvudet, jag fattade ingenting, jag tänkte på förlossningen, barnvagnar, ja allt. Nu några veckor efteråt så har jag fattat att jag är med barn, haha ! Det kom verkligen som en chock !
Mamma var först med att få veta eftersom hon var med, sen åkte vi hem till daniels föräldrar och berättade för dom. Vilket var ganska jobbigt för vi trodde ju att dom skulle hata oss och börja skälla ut oss. Men dom tog de bra, kramade om oss och har varit väldigt stöttande.
Jag vet inte riktigt hur daniel reagerade, han satt på andra sidan rummet då vi fick veta det, han kollade på mig, sen på mamma och sen ner i golvet. Sedan sa han ingenting på nån timma. Men sen då han hade smält det så blev han glad och ser fram emot att bli pappa, han är ju trots allt 19 så han är ju vuxen :)
förlåt om svaret vart lite konstiga men jag vaknade nyss och är hungrig så min hjärna är inte riktigt med :)

Dop ?

Ska ni döpa barnet?
Vad skulle hända ifall ni gjorde slut/ började bråka ett rejält bråk?
Och ska någon av mera familjer bli gudfar/gudmor eller ska någon annan bli det?

Vi ska döpa barnet, tror jag iallafall inte så att vi verkligen har bestämt det men troligtvis. Och ifall vi skulle göra slut så blir det väl delad vårdnad men jag och daniel kommer att ta oss förbi allt ! Vi har pratat lite om gudföräldrar och sånt men vi har inte riktigt kommit fram till någon som passar, eftersom våra vänner är unga.

tvillingar ?

har ni fått det bekräftat från barnmorskan att det bara är 1 bebis ? :)

eftersom att det bara är vecka tio nu så har vi inte gjort ultraljud än så nej det vet vi inte, men jag hoppas att det bara blir en unge för två skulle nog vara lite för mycket att ta hand om .. :)
Ska på ultraljud första veckan i november och då får ni självklart veta kön och hur många det är :)

oskyddat sex ?

Är det inte lite dubbelmoral att säga att man inte ville ha barn men endå har man inte skyddat sig? Man har ju då gjort ett medvetet val tycker jag.

Jag ville inte ha barn och vi har därför använt kondomer. Menmen lidls kondomer kanske inte har så bra kvalité !
Vet inte vad du har fått de där oskyddade ifrån men hoppas du förstår nu :)

ät inte skaldjur då du är gravid !

FAKE ! Och jag som har trott det i hela mitt liv ju .. läste i boken för någon dag sen att man verkligen ska äta mycket fisk och skaldjur ! vafan ? jaja, fritt fram ! Blir till å smälla i sig lite kräftor någon dag då :)

Drömmar ..

HejHej ! Eller godmorgon kanske :) -jag vaknade för en halvtimma sen utav en mardröm, uscha. Jag har haft jättemånga drömmar om lillen sen vi fick reda på det. Inte bara dåliga utan också om födseln och att det är helt smärtfritt eller så drömmer jag att ungen är 4-5 år.
jaja, nu ska jag väcka den blivande pappan för vi ska iväg på fotbollsmatch !
bilden är lånad av http://dusunce.blogg.se

superidé !

för er som missuppfattade, nej jag ska naturligtvisinte föda hemma, tänkte mer om man hade möjligheten att göra det på sjukhuset. Jag ska prata med min barnmorska om det :)

Pojke !

Hallooj! Om det blir en pojke, har ni funderat på något namn? Vilket isf? :P

Ifall det blir en pojke så har vi funderat på Charlie eller Pär efter daniels farbror. Tror också att Daniel gillade Ryan.
Charlie är min favorit, men då ska Pär vara mellannamn :) Och sen tar barnet Kåveland som efternamn efter Daniel.

Superidé !

Någon som vet om man kan föda i ett badkad ? mamma sa att hon satt i duschen och sprutade varmvatten på mage och rygg och det gjorde tydligen inte lika ont då, men hon fick lägga sig i den där sängen sen då hon skulle föda.
tacksam för svar !

Vårulle på sängen !

HejHej ! Här sitter jag i sängen och käkar vårullar till frukost. Det är nog de bästa med att vara gravid, man får käka hur mycke som helst, när man vill utan att de är konstigt ! Hur bra är inte det ? förutom att jag måste få bort allt sen ..
Och vet ni ! Jag hade ju helt glömt bort, tack för att du påminde mig emma, vi ska ju få en massa kläder ifrån daniels syster. Jag kanske borde vänta med att kolla på nya tills jag vet vad det är haha !
Hm, de va nåt annat jag skulle säga. Jo igår var de 200 unika besökare här och hela 700 sidovisningar men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, jag kan ju inte lägga upp magbilder varenda dag liksom. Så snälla skriv en anonym kommentar om vad ni vill läsa eller fortsätt med frågorna.
Jag har ju trots allt bloggen för att ni ska kunna följa vad som pågår och det är säkert mycke ni undrar över som tex framtiden, namn, hur vi reagerade, om vi verkligen började gråta då vi berättade för daniels föräldrar m.m :)

Mina kompisars åsikter

vad säger dina vänner om detta?

Hittills så har jag bara fått posetiva kommentarer och dom stöttar mig till 110%. Men det dyker väl alltid upp frågor som tex "varför käkade du inte p-piller ? Hur blir de med skolan ? " osv, men det är ingen som avvisat mig, vilket jag var lite rädd för i början.
Men dom är nyfikna och frågar mycke och det är bara kul :)

Ska daniel bo hos dig ? ..

hej på dig my!
tänkte fråga hur ni har tänkt att bo, ska daniel bo hos dig, eller ska ni skaffa eget?
och hur länge har ni varit tillsammans?

HejHej ! Daniel går ut skolan i juni och då ska han söka jobb direkt så att vi får lite ekonomi och ifall hans inkomst räcker så flyttar vi till en liten billig lägenhet i stan med ungen. Men eftersom att barnet kommer i mars så kommer vi att behöva bo hemma hos våra föräldrar ett tag och då hade vi tänkt hoppa lite fram och tillbaka, båda våra familjer vill ju träffa barnet men dom behöver kanske vila från allt skrik ibland också så då är det bra att kunna åka emellan. Däremot vet jag inte om det är så bra för barnet kanske ? men det ser vi ju då och isåfall får vi anpassa oss efter den :)
Jag och daniel firar 10 månader den 23 :)
tack för frågorna :)

Aw nallebjörn !


Jag måste bara köpa en sån här till lillbäbben ! Fast jag kan inget om storlekar till så små .. Jag måste läsa på lite ! Men söt va ?

abort ?

Va abort någonsin ett alternativ för dig?

Visst tänkte jag väl tanken, men delade inte med mig utav den. Jag ville inte ha barn, en jag ville inte heller ta bort det. Jag tycker att det är fel att döda ett liv även fast det kanske bara är en liten liten plutt, men accepterar ändå folk som gör det. Men jag tror inte att jag någonsin skulle klara av att leva med mig själv efteråt, tänk er skuldkänslorna och all ånger. näh usch ! Men nu är det som de är och jag kommer att göra allt för de lilla livet som växer inuti min mage och det vet jag att mångamånga fler i min närhet också kommer :)
tack för frågan :)

lilltjockmagen !

De är inte mycket men det börjar bli en liten bula där nere, ni ska bara se den på kvällen då den värker och är uppsvullen utav all mat, haha !
Åh gud ! Mina bröst däremot ! Shit, varför har ingen berättat att dom växer så mycke ? Jaja, jag får ju en lycklig pojkvän iallafall :)

En fråga till, hihi kul :) fortsätt så !

Hej, ska ni ta reda på om det blir en pojke eller flicka?

HejHej ! Ja ! Vi vill jättegärna veta vad det blir (förhoppningsvis en tjej). Tanten på sjukhuset sa att man inte kunde kolla men jag är ganska säker på att man kan de så vi ska väl försöka så gott vi kan :)

Godmorgon !

Godmorgongodmorgon ! Ni sitter säkert hemma och tänker " vafan har hon sovmorgon varenda dag eller?" men så är de tyvärr inte, jag är ledig hela veckan för att vi ska fixa en massa med skolan osv .. Så jag fattar inte varför jag kliver upp så tidigt egentligen.
Iallafall så ville jag visa er en supersöt bild på mig som liten och jag hoppas verkligen att vi får en blond liten tjej precis som jag ! ♥

Fråga !

vad säger dina föräldrar?
Min mamma satt med oss inne hos läkaren då vi fick reda på det, faktiskt så var testet hennes ide eftersom jag tidigare sagt att jag mått illa en längre period och att min mens inte hade kommit.
Min pappa däremot .. Om ni bara visste hur rädd jag var. Jag och Daniel åkte hem till honom och så fick mamma berätta det för honom på kvällen. Men han hade bara blivit chockad sen börjat planera med skötbord m.m :)
Både mina och Daniels föräldrar stöttar otroligt mycket, och även fast dom tycker att det är dumt att skaffa barn då vi går i skolan så ser dom nog fram emot att träffa lillbusen.
hoppas du är nöjd med svaret :)

RSS 2.0