- EXPERTHJÄLP

Alla ni som är eller varit gravid, är det normalt att ha sjukt starkt sötsug i slutet av graviditeten ? Har varit helt inne på frukt innan men nu är det godis och jag vill ha ! Sitter och smaskar i mig florsocker i mängder  .. hehe är detta normalt ? :)

Kommentarer
Postat av: Ida

Jaaa, alla får ju olika sug och det kan ju variera. Jag tex var helt inne på sallad och frukt och sånt första delen av min graviditet men mot slutet ville jag ha kebab, godis, mackor, chips och massa onyttigheter. Sen mot slutet är man ju ofta hungrig och äter som en flodhäst för att barnet behöver så mycket energi/mat, så om du äter mer mat och oftare kanske du inte är lika sockersugen? du kan ju testa iallafall. Ta ett mellanmål istället för något sött när du känner suget.. och ett glas vatten/mjölk eller något. :)

2012-02-22 @ 12:50:54
URL: http://frandagett.blogg.se/
Postat av: Linus

Jag tror att du ska äta långsamma kolhydrater, dvs fullkorns pasta och liknande. Du får ett "behov" att ha socker, hjärnan har fått för sig att sockerkicken du får är bra för kroppen men egentligen inte.

Du får ett behov/beroende av socker såfort du känner dig hungrig, så ät långsamma kolhydrater så håller du dig mätt längre och slipper sötsuget.

Andra inbillar sig att man har ett sötsug bara för att man har långtråkigt under dagarna (själv haft det problemet).

2012-02-22 @ 12:51:15
Postat av: Lisa

det är fullt normalt :)

2012-02-22 @ 13:05:17
Postat av: ghlllbv

de är normalt, men vad heter låten du sjöng på en skolavslutning för nåt år sen, typ till daniel eller nåt sånt ? :)

2012-02-22 @ 14:03:28
Postat av: Anonym

vet inte ifall det är normalt men är gravid i vecka 35+5 och har också socker sug och haft de kanske 1,2 veckor, så det är säkert ganska vanligt:)

2012-02-22 @ 14:46:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0