Lärde mig någon nytt idag !

Min pianolärare berättade att ifall man ammar länge blir barnet friskare och börjar man ge dom mat för tidigt kan dom bli allergisk mot det senare, exempelvis banan pure, då blir dom allergisk mot banan sen, KANSKE !
menmen tur att jag planerat att amma i ett år då :) ifall allt går som det ska, håll tummarna !

Kommentarer
Postat av: Sara

Det är ju skillnad på att helamma och delamma. Om man väljer att amma på heltid så rekommenderas det i 6 månader, sen måste ju barnet lära sig att äta gröt, välling, pure osv osv. Och under tiden kan man delamma, alltså typ på nätter eller så.



Jag har också hört att det ska vara bra för barnet så länge man ammar, men samtidigt har inga direkt bevis för att det är bättre med amning kommit fram :/ Jag ska dock helamma under de 6 månader som rekommenderas, sen får det nog vara bra för min del :) Tycker det är lite läskigt med barn som ammas länge, ser lite konstigt ut, haha.



Och gällande det med allergier så har jag hört (precis som du ;)) att det skyddar mot allergier :) Alltså tycker jag att alla ska göra tummen upp för amning! Tyvärr är det i alla som kan amma, men då finns det ju som tur är modermjölksersättning, och det blir ju underbara friska barn av det också :)



Ojoj, lång kommentar av mig! Hoppas du inte misstycker :) Gillar förresten din blogg och kikar in varje dag! Trots att jag är "gammal" mamma ;) Är 23 och väntar min första...

2011-10-19 @ 19:37:18
Postat av: helen

haha min mamm körde stenhårt på det där, vi fick inte äta nötter förrän vi var 18. för vi "kanske" skulle blivit allergiska

2011-10-23 @ 13:07:43
URL: http://helly.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0