10 saker för killarna !

10 saker du kan göra under graviditeten

Det är lätt att känna sig som en reservdel ibland under graviditeten, när allt intressant händer inne i din partners kropp. Här är tio tips på saker du kan göra för att delta.


Ha tålamod
Din partner går igenom stora fysiska förändringar som innefattar hormoner, vilket kan påverka hennes sinnesstämning. Snabba skiften mellan tårar och glädje är inte ovanliga.


Visa ömhet
Stora fysiska förändringar och hormoners inverkan kan göra så att din partner känner sig mindre attraktiv än innan. Visa att du älskar henne lika mycket som innan och att du fortfarande ser henne som kvinna och individ.


Var intresserad
Fråga din partner hur hon mår, följ med på besök hos barnmorskan och ultraljudsundersökningar. Detta är ett lagarbete och om din partner verkligen känner det, gör det graviditeten till en bättre upplevelse.


Ändra dåliga vanor
För att bebisen ska må så bra som möjligt är det viktigt att inte äta för mycket skräpmat, röka och dricka alkohol. Gör dessa positiva förändringar tillsammans.


Hjälp din partner att vila
De första månaderna kommer din partner förmodligen att vara mycket trött. Hjälp henne att få tillräckligt mycket sömn. Tappa upp ett varmt bad med levande ljud i badrummet, ge henne massage som extra avslappning.


Hjälp din partner med graviditetsillamående
Ge henne frukost i sängen. Det kan räcka med ett glas vatten och några torra kex för att lindra illamåendet allra först på morgonen. Gör örtté med pepparmynta och ingefära som hon kan dricka under dagen. Det kan ta udden av illamåendet.


Prata med dina kompisar
Glöm inte dig själv, utan prata med en kompis du litar på om det du tycker är jobbigt, som oro för ekonomin, din partners graviditetssymptom, ert sexliv. Det är lättare att möta utmaningar tillsammans med din partner om inte det inre trycket är för stort.


Ge namn till bebisen
Att välja namn till bebisen är ett stort beslut som han eller hon får leva med livet ut. Prata namn tillsammans med din partner och skriv listor på de ni tycker om.


Shoppa till bebisen
Att göra i ordning barnkammaren och köpa barnvagn kan vara kul att göra tillsammans. Ni kan antingen göra inköpen tillsammans, eller dela upp ansvaret för bilbarnstol, utrustning för att barnsäkra hemma, osv.


Planera inför föräldraledigheten
Prata igenom hur ni vill göra med föräldraledigheten tillsammans, så att ni båda kan förbereda er på jobbet.

 


Kommentarer
Postat av: ttheresebjörkman, :)

Hej!

Fin blogg :D

Hur är det?:)

2011-11-21 @ 09:53:58
URL: http://ttheresebjorkman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0