- TECKEN PÅ DEPRESSION.

Tecken på depression

Graviditeten kan vara en lycklig period, men inte alltid och inte för alla. Minst 10 % av alla gravida går igenom perioder av depression. Det är lätt att försöka bortförklara sådana känslor, eftersom vi alltid har fått höra att graviditeten ska vara en glad och lycklig tid. Det är också lätt att tänka att det är vanlig nedstämdhet som kanske hör till en graviditet. Men depression kan bli ett allvarligt problem för vissa kvinnor.

Du kan ha en depression om du känner av följande symptom:

√ • koncentrationssvårigheter

√ • oro

√ • irritation

√ • sömnsvårigheter

√ • extrem och ihållande trötthet

√ • ökad eller minskad aptit

√ • en känsla av att ingenting känns roligt eller intressant längre

√ • ihållande nedstämdhet, sorgsenhet

check ! .. härligt ! Kollade upp de här igår efter att jag suttit och gråtit över ingenting hela dagen. Jag fick iallafall en förklaring till att jag inte äter bland annat ..



Anledningar

Vissa experter tror att graviditetshormoner (som stormar runt i kroppen under den nio månader långa resan) ibland kan vara orsaken. Hormonsvängningar påverkar alla gravida kvinnor, men vissa känner av det mer än andra.

En annan viktig orsak till depression är relationsproblem – i synnerhet om du har konflikter med din partner.

Andra orsaker:

Tidigare depressioner (egna eller i familjen)

Om depression förekommer i familjen/släkten, eller om du själv tidigare haft en eller flera depressioner, är det troligare att du drabbas under graviditeten.

Stressande livshändelser

Ska du flytta innan bebisen kommer? Har du problem på jobbet? Alla stora förändringar i livet (t.ex. att flytta, skilja sig eller förlora jobbet) kan orsaka depression.

Problem under graviditeten

En problemfylld graviditet (med t.ex. kraftigt morgonillamående) kan faktiskt leda till depression.

Svårigheter att bli gravid eller tidigare missfall

Om du svårt att bli gravid, eller tidigare haft missfall, kanske du känner oro över graviditeten och är extra nervös för att allt verkligen ska gå bra.

Tidigare övergrepp

En graviditet kan utlösa smärtsamma minnen hos kvinnor som utsatts för känslomässiga, sexuella, fysiska eller psykiska övergrepp. Kroppen förändras utan att du kan påverka det, och det kan leda till att undanträngda problem och minnen dyker upp till ytan. Din kropp förändras utan att du kan påverka det, vilket kan påminna den förlust av kontroll som du tidigare upplevt.


Kommentarer
Postat av: thess

jobbigt :( hoppas du mår bättre snart!

2011-11-22 @ 11:00:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0